PEUTER- & KINDERBEDDEN | ONTDEK ALLE BEDDEN VOOR PEUTERS

De ‘Vivien’ was het eerste peuterbed afkomstig uit het atelier van Petite Amélie. Tegenwoordig hebben we een fraai assortiment aan peuterbedden om uit te kiezen. Vervaardigd uit hout en kwalitatief hoogwaardig plaatmateriaal, stevig en toch betaalbaar! Heb je een matras nodig voor bij het bed van je kind? We bieden onze peuterbedden ook als set aan met een bijpassende matras. Dit aanbod is het hele jaar door beschikbaar tegen een scherpe bundle prijs. Tijdens promotieperiodes wordt de korting direct bovenop de bundle prijs toegepast.

Lees meer..
Aanbevolen
Prijs (Laag - Hoog)
Prijs (Hoog - Laag)
Peuterbed Cerise uit massief hout van Petite Amélie

PEUTERBED 140X70CM «CERISE» | NATUREL

Speciale prijs 139,95 Normale prijs 179,95
Peuterbed 70x140 cm van hout in naturel van Petite Amélie

Cerise peuterbed 140x70 2-4 jaar inclusief 10cm comfort matras

199,95 Normale prijs 249,90

Hoera, het is tijd voor een groter bed!

De tijd is aangebroken dat je kindje de overstap zal gaan maken van ledikant naar een groter kinderbedje. Wat een mijlpaal! Je zoon of dochter is inmiddels te groot voor het ledikantje of wellicht er is een broertje of zusje op komst. Een spannende tijd!

Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld een peuterbed, een juniorbed of zelfs een éénpersoonsbed. Om de overgang van ledikant naar een ‘grotemensenbed’ makkelijker te maken, kun je in eerste instantie kiezen voor peuterbed of juniorbed van Petite Amélie. Deze kinderbedden zijn nog niet zo groot als een tienerbed of éénpersoonsbed en hebben uitvalhekjes, om uit bed rollen te voorkomen. Daarnaast geeft een bedhekje een geborgen gevoel, omdat het het gevoel van de ledikantspijlen nabootst.

Naast een peuterbed van 140x70 cm zou je ook kunnen kiezen voor een wat groter kinderbed van 160x70 cm of ons bedhuisje van 160x80 cm. Deze gaan net weer een paar jaar langer mee, alhoewel kleinere peuterbedjes een hele goede eerste stap van ledikant naar een tienerbed of éénpersoonsbed is.

4 Tips om je peuter te laten wennen aan een kinderbed

Petite Amélie denkt graag met je mee! We geven je vier tips om de overgang van een ledikantje naar een peuterbed te vergemakkelijken.

1. VOORBEREIDEN EN LATEN WENNEN

De overgang van het veilige ledikant naar een groter kinderbed is altijd spannend. Of je kindje er al aan toe is of niet, het is altijd van groot belang dat je je kindje hier (mentaal) op voorbereid. Dit kun je op de volgende wijze doen:

  • Betrek je kind in het proces door plaatjes te laten zien en erover te praten.
  • Kies voor een meegroeibed peuter. Dit type bed is ideaal om peuters te laten wennen aan een groter bed.
  • Ga samen met hem of haar naar de winkel om kinderbedjes te proberen
  • Wanneer je dan daadwerkelijk tot een keuze bent gekomen en het bedje in huis hebt, zet het nieuwe kinderbed, indien er ruimte in de kinderkamer voor is, alvast in de slaapkamer van je kleine vent of meisje. Laat je kleine dan eerst nog even in zijn/haar ledikantje slapen, maar door de aanwezigheid van het grotere kinderbed kan hij/zij wennen aan de omvang en bijvoorbeeld al boekjes lezen of erin spelen voor het slapen gaan.

2. VROLIJKHEID WERKT AANSTEKELIJK

Maak het overgaan naar een peuterbed een waar feestje! Door de kamer te herdecoreren en te benadrukken dat je kind vast heerlijk zal dromen en slapen in het nieuwe bed, wek je interesse bij je kind op en wordt het net zo enthousiast als jij over het “bed voor grote kinderen”.

3. CREËER EEN GEVOEL VAN GEBORGENHEID

Al is je peuter nog zo toe aan een groter bed, het is en blijft toch wel een beetje spannend! Maak van het nieuwe kinderbed een geborgen plek met zacht beddengoed, leuke kussens, voorleesboekjes op een krukje naast het bed met een lief lampje en vergeet niet om zijn/haar lievelingsknuffels in het bedje te plaatsen! Door de valhekjes met spijlen lijkt het toch enigszins op het oude ledikant, wat je kindje ook zal geruststellen.

4. GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK

Sommige peuters vinden het meteen prima om in een kinderbed of groot bed te slapen, anderen zijn soms minder blij. In het laatste geval is geduld essentieel. Probeer het over een paar weken nog eens en gebruik in de tussentijd gewoon het ledikant. De eerste periode kan het ook helpen om bij je kind te blijven zitten totdat het slaapt. Ook voor peuters die continu uit bed klimmen, kan het handig zijn om er nog even bij te blijven totdat ze slapen. Wanneer je hier geen zin in hebt, probeer dan rustig te blijven en breng hem of haar weer terug naar bed, ook al komt je kind meermaals uit bed. Grote kans dat het na een paar dagen gaat vervelen en dat het je kindje begint te dagen dat het gewoon lekker moet gaan slapen.

Kinderbed met een hekje

Onze kinderbedden worden gemaakt met uitvalhekjes aan beide zijdes. De ene zijde is korter, waardoor je kind zelfstandig in- en uit bed kan stappen. De halfhoge hekjes hebben spijlen, net als het ledikant (maar dan lager), wat zorgt voor een gevoel van herkenning en dus geborgenheid bij je peuter. Kijk eens naar ons Vivien of Leon bedje, of naar de Plume.

Bed kinderen kopen: Maak een statement

Wil je iets bijzonders en tegelijkertijd een statement maken? Kies dan bijvoorbeeld voor het juniorbed Maison, ons bekende bedhuisje! Het bed voor kinderen is verkrijgbaar is naturel hout (voorzien van kindvriendelijke blanke lak), maar ook verkrijgbaar als kinderbed wit.

Opgeruimd staat netjes

Ga je liever voor iets praktisch? Denk dan eens aan een onderschuiflade onder het kinderbed, om zo al het speelgoed in de peuterkamer op te kunnen bergen!

Tips voor het kopen van een peuterbed

Als het tijd is voor de overstap op een kinderbed, dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. We delen daarom graag een aantal tips voor het maken van de juiste keuze voor kinderbedden, of het nu peuterbed of juniorbed is.

  1. De maat: Dit is waarschijnlijk het belangrijkste bij het kopen van nieuwe kinderbedden. De maat moet goed zijn. Te klein kinderbedjes zijn uiteraard niet goed, maar een te groot kinderbed kan ervoor zorgen dat uw kind gaat "zwemmen" in het bed.
  2. De bodem: Naast de maat is de bodem van het bed ook een belangrijke factor. De bodem moet stevig zijn zodat je kindje goed recht blijft liggen, maar het moet ook ventilerend zijn. Een lattenbodem is dan de beste keuze. Bij onze peuterbedden vind je de beste lattenbodems.
  3. Het matras: Om te zorgen dat je kindje comfortabel ligt is de keuze voor een matras cruciaal. Het matras moet zacht zijn, maar ook weer niet te zacht. Een te zacht matras kan er namelijk voor zorgen dat je kindje zijn gezicht in het matras wordt gedrukt tijdens het slapen. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat het matras precies in het kinderbed past. Er mag niet meer dan 2 centimeter ruimte zitten tussen het frame en het matras.
  4. Het materiaal: Kinderbedjes kunnen uit verschillende materialen gemaakt zijn. Het is belangrijk om bij de keuze voor het materiaal te controleren of het veilig is. Bij ons vind je alleen maar kinderbedden die van veilig materiaal zijn gemaakt en voldoen aan alle veiligheidseisen.
  5. Het design: Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar het design van het peuterbed. Denk dan niet alleen aan het ontwerp, maar ook aan de kleur. Bij ons vind je mooie en unieke kinderbedden, voor iedereen is er wel wat te vinden!

Bezoek onze Concept Store

Zoek je inspiratie voor de peuterkamer? Breng eens een bezoekje aan onze centraal gelegen Concept Store, in Bussum. Onze medewerksters verwelkomen je graag en staan desgewenst klaar met tips en adviezen voor een kinderbed kopen en andere peuterkamer gerelateerde vragen. Zij kunnen je bijvoorbeeld ook alles vertellen over een wieg, juniorbed, kleuterbed of peuterbed jongen of meisje.

Vanaf welke leeftijd overstappen naar een kinderbed?

De overstap van een ledikantje naar een kinderbed vindt meestal plaats als je kindje ongeveer 2 jaar oud is.

In welke kleuren zijn jullie peuterbedden verkrijgbaar?

Onze peuterbedden zijn in grijs, wit en naturel hout verkrijgbaar.

Wat is jullie levertijd?

Een peuterbed vóór 23.00 uur besteld is morgen in huis. Je kunt bij ons ook een aflevermoment inplannen.