Wooden handmade bed

PEUTERBED KOPEN: KIES ZELF EEN LEVERDAG!

Overgang van ledikant naar peuterbed: na ongeveer 24 maanden groeit jouw kleintje uit zijn of haar ledikant. Maar welke keuze maak je nu? Ga je voor een peuterbed of maak je meteen de sprong naar een kinderbed van 90x200cm?

Veel ouders kiezen ervoor om direct te investeren in een groot bed van 2 meter lang om extra kosten voor een 'tussentijds' peuterbed te vermijden, en dit is begrijpelijk. Een peuterbed is immers ontworpen voor een periode van maximaal vier tot vijf jaar. Toch biedt een peuterbed, vooral een peuterbed met een hekje, een aantal belangrijke voordelen.

Ontdek alle peuterbedden bij Petite Amélie en maak de juiste keuze voor deze belangrijke stap in de ontwikkeling van jouw kleintje.

ONTDEK PEUTERBEDDEN

Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in wit van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Wit

179,95
Onderschuiflade voor peuterbed 140x70 wit hout van Petite Amélie

Onderschuiflade voor Meegroei- en Peuterbed 140x70 wit

79,95
Houten peuterbed met matras 70x140 cm in wit van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Wit inclusief 10CM PREMIUM MATRAS

Speciale prijs 239,95 Normale prijs 249,90
Peuterbed van hout in walnoot van Petite Amélie

PEUTERBED «PLUME» | 70 X 140 CM | WALNOOT

179,95
Bedlade voor peuterbed 70x140 cm van hout in walnoot van Petite Amélie

ONDERSCHUIFLADE VOOR PEUTERBED «PLUME» | 140X70 | WALNOOT

79,95
plume bundle bed met matras 70x140 walnoot van Petite Amélie 1

PEUTERBED «PLUME» | 70 X 140 CM | WALNOOT | INCL. 10CM PEUTERMATRAS

239,95 Normale prijs 249,90
Peuterbed 70x140 cm van hout in naturel van Petite Amélie

PEUTERBED «PLUME» | 70 X 140 CM | NATUREL

179,95
Bedlade voor peuterbed 70x140 cm van hout in naturel van Petite Amélie

ONDERSCHUIFLADE VOOR PEUTERBED «PLUME» | 140X70 | NATUREL

79,95
Peuterbed 70x140 cm van hout in naturel inclusief matras van Petite Amélie

PEUTERBED «PLUME» | 70 X 140 CM | NATUREL | INCL. 10CM PEUTERMATRAS

239,95 Normale prijs 249,90
Peuterbed zwart 140x70 Plume van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Zwart

179,95
Onderschuiflade zwart 140x70 peuterbed van Petite Amélie

Onderschuiflade voor peuterbed en meegroeibed 140x70 | Zwart

79,95
Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in zwart met matras van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Zwart incl. 10CM PEUTERMATRAS

Speciale prijs 239,95 Normale prijs 249,90
Peuterbed in grijs140x70 cm van hout van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Grijs

179,95
Lade in grijs voor onder peuterbed van hout 140x70 cm van Petite Amélie

Opberglade voor peuterbed en meegroeibed 140x70 | Grijs

79,95
Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in grijs met matras van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Grijs incl. 10CM PEUTERMATRAS

Speciale prijs 239,95 Normale prijs 249,90
Peuter bed van hout in roze van 70x140 cm van Petite Amélie

PEUTERBED «PLUME» | 70 X 140 CM | ROZE

179,95

De voordelen van een peuterbed

Het belangrijkste voordeel van een peuterbed of juniorbed is dat je kindje er gemakkelijk zelf in en uit kan stappen, omdat het bedje lager is. Daarbij zijn zijhekjes gemonteerd die voorkomen dat peuters ’s nachts uit bed vallen. Tevens is het bed ‘knusser’ en prettiger voor het kind om in te slapen, omdat het qua afmetingen beter past dan een ‘grote-mensen-bed’. De hogere zijkanten geven het kind een beschermd gevoel.

Toch de tussenstap maken

Om toch de tussenstap met een peuterbed te kunnen maken zonder hieraan direct honderden Euro’s uit te geven, biedt Petite Amélie het peuterbed model 140x70. Dit is een kwaliteitsproduct vervaardigd uit massief Europees grenenhout in combinatie met HDF (de sterkere variant van MDF). Het recht afgewerkte hoofd- en voeteneinde geven het bed zijn karaktervolle, strakke vormgeving. Eventueel is het mogelijk te kiezen voor een complete peuterbedden set inclusief 10cm matras uit koudschuim.

Met de nodige accessoires zoals een onderschuiflade, matrasbeschermer, dekbed en dekbedhoes maak je het gehele bed peuter in één keer helemaal af. We adviseren je te kiezen voor een degelijk kinderbed met matras en matrasbeschermer. Zo kunnen broertjes en zusjes of andere kinderen in een later stadium ook nog plezier hebben van het bedje en hoef je niet een nieuw peuterbed te kopen.

Peuterbed of Meegroeibed?

Naast het peuterbedje biedt Petite Amélie als alternatief de meegroeibed 'Evolutif' en 'Brume'. Het meegroeibed is een 3-in-1 oplossing voor ouders die één oplossing zoeken voor de periode direct vanaf de geboorte tot aan het 4e of 5e levensjaar. De keuze voor het peuterbed wordt veelal gemaakt door ouders met een kindje van +/- 2 jaar oud. Een meegroeibed is in dat stadium immers achterhaald. Echter, voor aanstaande ouders kan een Petite Amélie meegroeibed inclusief peutermatras een goede oplossing zijn. Met dit bedje doorloop je drie verschillende fasen:


Fase I - Ledikantje (voor baby's van 0-10 maanden)

Het meegroeibed begint zijn levensloop als een ruim ledikant met spijlen aan beide zijkanten. De bodem is nu op de hoogste stand ingesteld zodat de rug van de ouders niet te veel belast wordt bij het in- en uit bed halen van de baby.

Fase II - Ledikantje met lage bodem (10 - 24 maanden)

Zodra je kindje éénmaal kan kruipen en staan, stel je de bodem van het bed voor peuter op de laagste stand in. Zo kan het niet over de rand van het ledikant heen tuimelen. Eventueel kunnen de middelste twee spijlen verwijderd worden. Op die manier kan je kindje zelf in en uit het ledikant kruipen, maar is er toch geen gevaar dat het gedurende de slaap uit bed valt.

Fase III - Juniorbed (2 tot 5 jaar)

Vanaf ongeveer twee jaar wordt het tijd voor het echte werk: een juniorbed.
Demonteer de spijlen en verlaag het hoofdeinde en voeteneinde en plotseling heb je prima peuterbed waarmee je kindje tot een jaar of 4 à 5 vooruit kan.

Kiezen voor het juiste matras

Het matras maakt het verschil tussen goede of slechte peuterbedjes. Een goed matras is stevig en biedt tegelijkertijd voldoende comfort. Een afritsbare hoes en matrasbeschermer houden het matras stofvrij en zorgen voor voldoende hygiene, hetgeen voor kinderen met een allergie van essentieel belang is. Bij de aanschaf van een peuterbedmatras van 140x70 heb je de keuze uit een aantal verschillende materialen zoals bijvoorbeedl latex, koudschuim polyether of binnenvering. Meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende materialen en het kiezen van het juiste kinderbedmatras lees je in het artikel 'kiezen voor het juiste matras'.

De kleur van het peuterbedje kiezen

Peuterbedden van Petite Amélie zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De kleur is een belangrijke keuze voor het bed. Kies een kleur die het beste past bij de rest van de peuterkamer en natuurlijk leuk is voor je kindje. Zo is de peuterbed te koop in de volgende kleuren: 

Peuterbed wit

Een wit kinderbed is neutraal en past in iedere kamer en iedere stijl. Door te 'spelen' met het beddengoed en bijhorende accessories kun je het geheel afmaken in ieder gewenste stijl. 

Peuterbed grijs

Naast het klassieke witte peuterbed is er ook een stijlvol, grijs afgewerkt peuterbedje verkrijgbaar. Combineer dit bedje met mooie witte accessoires om een prachtige kinderkamer te creëren in Scandinavische stijl.

Peuterbed hout

Als je op zoek bent naar een warme en tijdloze uitstraling, dan is ons Plume houten peuterbed in walnootkleur een uitstekende keuze. Het geeft de kinderkamer een natuurlijke en gezellige sfeer.

Petite Amélie Limited Edition Peuterbedden

Ontdek binnenkort de Petite Amélie Limited Edition Peuterbedden, een exclusieve toevoeging aan onze populaire Plume collectie, verkrijgbaar in drie exclusieve en betoverende kleuren: zacht roze, zacht sage groen en een tijdloze neutrale beige tint. Verwacht half november 2023. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn.

Vanaf ongeveer twee jaar wordt het tijd voor het echte werk: een juniorbed.

Demonteer de spijlen en verlaag het hoofdeinde en voeteneinde en plotseling heb je prima peuterbed waarmee je kindje tot een jaar of 4 à 5 vooruit kan.

Voor welke leeftijd zijn onze peuterbedden geschikt?

Onze bedden zijn geschikt voor peuters van 2 tot 6 jaar.

In welke kleuren zijn de peuterbedden verkrijgbaar?

Onze peuterbedden zijn in de kleuren wit, grijs en naturel hout verkrijgbaar.

Wat zijn de voordelen van een peuterbed t.o.v. een 'grote mensen bed'

Een peuterbed geeft peuters meer geborgenheid. Een kleine kan er makkelijker in en uitstappen. De zijhekjes zorgen ervoor dat je kindje 's nachts niet uit bed kan rollen.

Over Petite Amelie

Lyon 2010. Een moeder kan het wiegje dat zij zoekt niet vinden. Zij ontwerpt het zelf en laat het maken zoals zij het wil. Petite Amélie is geboren.

Kijk nu naar de kinderkamers van Petite Amélie en je ziet het: hier is over nagedacht. Het ontwerp is tijdloos, groeit met je kind mee en prikkelt de fantasie. De neutrale vormen en kleuren geven je de ruimte om een eigen, unieke kamer te creëren.

Een kamer die is gemaakt door jou. Een moeder. Precies zoals het ooit begon

Ons Verhaal