Welkom bij Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

WINKELMAND : 0item(s) € 0,00 Afrekenen

Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

Klantenservice: 08 500 20510 (normaal vast tarief) - ma t/m vr van 10:00 - 17:00
Bezoek ook onze concept store in Bussum

Kiezen voor een Peuterbed of ‘grote-mensen-bed’?

 

Juniorbed of 'grote-mensenbed' ...Wat te kiezen?

Na laten we zeggen 24 maanden is je kindje uit het ledikant gegroeid. Wat nu? ..Kies je voor een peuterbed of ga je direct over op een groot bed van 90x200cm? Veelal zijn ouders geneigd om direct voor een groot bed van 2 meter lang te kiezen. Hiermee worden extra kosten voor een ‘tussentijds’ peuterbed vermeden. Dit is een begrijpelijke keuze. Een peuterbed schaf je aan voor een periode van maximaal vier á vijf jaar. Echter heeft een peuterbed een aantal belangrijke voordelen.

De voordelen van een peuterbed

Het belangrijkste voordeel van een peuter- of juniorbed is echter dat je kindje er gemakkelijk zelf in en uit kan stappen, omdat het bedje lager is. Daarbij zijn zijhekjes gemonteerd die voorkomen dat peuters ’s nachts uit bed vallen. Tevens is het bed ‘knusser’ en prettiger voor het kind om in te slapen, omdat het qua afmetingen beter past dan een ‘grote-mensen-bed’. De hogere zijkanten geven het kind een beschermd gevoel.

Toch de tussenstap maken

Om toch de tussenstap met een peuterbed te kunnen maken zonder hieraan direct honderden Euro’s  uit te geven, biedt Petite Amélie het peuterbed model 140x70. Dit is een kwaliteitsproduct vervaardigd uit massief Europees grenenhout in combinatie met HDF (de sterkere variant van MDF). Het recht afgewerkte hoofd- en voeteneinde geven het bed zijn karaktervolle, strakke vormgeving. Eventueel is het mogelijk te kiezen voor een complete set inclusief 10cm matras uit koudschuim.
Met de nodige accessoires zoals een onderschuiflade, matrasbeschermer, dekbed en dekbedhoes maak je het geheel in één keer helemaal af. We adviseren je te kiezen voor een degelijk kinderbed met matras en matrasbeschermer. Zo kunnen broertjes en zusjes of andere kinderen in een later stadium ook nog plezier hebben van het bedje.

Peuterbed of Meegroeibed?

Naast het juniorbedje biedt Petite Amélie als alternatief het meegroeibed 'Evolutif'. Het meegroeibed is een 3-in-1 oplossing voor ouders die één oplossing zoeken voor de periode direct vanaf de geboorte tot aan het 4e of 5e levensjaar. De keuze voor het peuterbed wordt veelal gemaakt door ouders met een kindje van +/- 2 jaar oud. Een meegroeibed is in dat stadium immers acherhaald. Echter, voor aanstaande ouders kan een Petite Amélie meegroeibed inclusief matras een goede oplossing zijn. Met dit bedje doorloop je drie verschillende fasen:


Fase I - Ledikantje (voor baby's van 0-10 maanden)

Het meegroeibed begint zijn levensloop als een ruim ledikant met spijlen aan beide zijkanden. De bodem is nu op de hoogste stand ingesteld zodat de rug van de ouders niet te veel belast wordt bij het in- en uit bed halen van de baby.

Fase II - Ledikantje met lage bodem (10 - 24 maanden)

Zodra je kindje éénmaal kan kruipen en staan, stel je de bodem van het bed op de laagste stand in. Zo kan het niet over de rand van het ledikant heen tuimelen. Eventueel kunnen de middelste twee spijlen verwijderd worden. Op die manier kan je kindje zelf in en uit het ledikant kruipen, maar is er toch geen gevaar dat het gedurende de slaap uit bed valt.

Fase III - Juniorbed (2 tot 5 jaar)

Vanaf ongeveer twee jaar wordt het tijd voor het echte werk: een juniorbed.
Demonteer de spijlen en verlaag het hoofdeinde en voeteneinde en plotseling heb je prima peuterbed waarmee je kindje tot een jaar of 4 à 5 vooruit kan.

Kiezen voor het juiste matras

Het matras maakt het verschil tussen een goed of slecht kinderbed. Een goed matras is stevig en biedt tegelijkertijd voldoende comfort. Een afritsbare hoes en matrasbeschermer houden het matras stofvrij en zorgen voor voldoende hygiene, hetgeen voor kinderen met een allergie van essentieel belang is. Bij de aanschaf van een peuterbedmatras van 140x70 heb je de keuze uit een aantal verschillende materialen zoals bijvoorbeedl latex, koudschuim polyether of binnenvering. Meer informatie over de voor- en nadelen van de veschillende materialen en het keizen van het juiste kinderbedmatras lees je in het artikel 'kiezen voor het juiste matras'.

De kleur van het kinderbed kiezen

Kinderbedden van Petite Amélie zijn beschikbaar in verschillende kleuren: 

Wit

Een wit kinderbed is neutraal en past in iedere kamer en iedere stijl. Door te 'spelen' met het beddengoed en bijhorende accessories kun je het geheel afmaken in ieder gewenste stijl. 

Grijs peuterbed

Naast het standaard witte model is er ook een stijlvol, grijs afgewerkt peuterbed verkrijgbaar. Combineer dit bedje met mooie witte accessoires om een prachtige kinderkamer te creëren in Scandinavische stijl.

Roze of blauw

Of je kunt kiezen voor een meer Mediterrane stijl met de vrolijke kleuren roze en blauw.

Garantie

Alle peuterbedden hebben 1 jaar garantie op defecten. Mocht er incidenteel toch eens iets stuk gaan, dan sturen we het kosteloos een nieuw onderdeel toe.

Peuterbedden direct uit voorraad geleverd

Het Petite Amélie Peuterbed worden na bestelling direct vanuit voorraad geleverd. Zo heb je je bestelling snel in huis. Uiteraard kan een product na bestelling altijd geretourneerd worden. 

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst met het beantwoorden van al je vragen en het maken van de beste keuze voor jouw kindje.