Shopping Warranty

Kinderstoel met tafel: vóór 23.00 uur besteld = morgen in huis!

De originele kinderstoelen met tafels met de konijnenoren, stekeltjes of drakenstaart van Petite Amélie zijn super schattig en een must-have voor iedere kinderkamer, babykamer of woonkamer. Alle kindertafel en stoeltjes worden per hand vervaardigd in Europa uit massief hout. Het resultaat is een robuust product waarvan je jarenlang plezier hebt. De tafels en stoelen zijn uitermate geschikt voor jonge peuters en oudere kinderen.

 • Kinderstoeltje met konijnenoren en tafeltje in de kleur wit | Petite Amélie peuterstoeltjes

  Aanbieding

  2 Konijnenstoeltjes met Tafeltje - Wit | Peuterzitje en tafel

  Reguliere prijs: 149,00

  129,00

 • Peuterstoeltje en Tafeltje grijs met konijnenoren | Petite Amélie

  Aanbieding

  2 Kinderstoeltjes met Tafeltje - Zacht Grijs | Konijnenset

  Reguliere prijs: 149,00

  129,00

 • Kindertafel en stoeltje | Driedelige, complete set bestaand uit peutertafel en 2 kinderstoeltjes | Made with love by Petite Amélie

  Aanbieding

  Kindertafel en 2 stoeltjes | Egeltje

  Reguliere prijs: 149,00

  129,00

 • Kindertafeltje en stoeltje | Driedelige, complete set bestaand uit peutertafeltje en 2 kinderstoeltjes | Made with love by Petite Amélie

  Aanbieding

  Kindertafeltje en 2 stoeltjes | Draakje

  Reguliere prijs: 149,00

  129,00

 • Kinderkrukje | Handgemaakt peuterkrukje van Petite Amélie

  Handgemaakt Kinderkrukje / Nachttafeltje 2-6 jaar

  34,95


..De houten kinderstoeltjes zoals onze 'bunny chairs' of 'egel-stoeltjes' zijn geschikt voor peuters van twee tot ongeveer vijf jaar.

Waarop letten bij aankoop van een kindertafel en stoel?

Bij het zien van alle schattige egel-, draakjes-, en konijnenstoeltjes op deze pagina zou je bijna vergeten waar je behalve het uiterlijk op moet letten bij de aanschaf van een kindertafel en stoel voor in de kinderkamer of woonkamer. Hier nog wat handige tips die van pas kunnen komen bij het maken van je keuze!

Ga voor een solide constructie van de tafel en stoel voor peuters

Het ligt voor de hand, maar veiligheid van de kinderstoel en tafel heeft natuurlijk de hoogste prioriteit. Rechte, scherpe hoeken waar peuters zich aan zouden kunnen bezeren zijn uit den boze. Een kinderstoeltje moet, net zoals een peuterbed, stevig op zijn poten staan en mag niet omvallen. Ook het peutertafeltje moet bestendig zijn tegen het nodige geweld zoals bijvoorbeeld kindjes die erop klimmen. Een stevige verflaag (die uiteraard veilig moet zijn voor kinderen) zorgt er voor dat er geen beschadigingen ontstaan bij het minste of geringste contact met speelgoed en dat je gewoon schoonmaakmiddelen kunt gebruiken om de kindermeubeltjes te reinigen.

De ideale zithouding op een kindertafeltje met stoeltjes

Om de juiste kindertafel met stoeltjes te kiezen is het van belang allereerst iets te vertellen over de ideale zithouding. ..De beste positie is rechtop met de onder- en bovenbenen in een hoek van ongeveer 90 graden. Wanneer een stoeltje te hoog is ben is je peuter eerder geneigd om onderuit te zakken - zoals je zelf immers ook doet - en dit is natuurlijk minder goed voor de rug. Op een te lage stoel krijgt het hogere deel van de rug van je kindje weer geen steun.

Tafel en stoel kind: welke hoogte kiezen voor een houten kinderstoel?

Verrassend genoeg is niet zozeer de lichaamslengte, maar de lengte van het onderbeen het uitgangspunt voor het bepalen van de juiste zithoogte op een houten kinderstoeltje. De ideale zithoogte komt net ietsje onder de onderbeenlengte van een jongen of meisje. Dus wanneer je peuter een onderbeenlengte heeft tussen de 31 en 36 centimeter is een zithoogte van rond de 30 centimeter ideaal. 


Handgemaakte kindermeubeltjes

Petite Amélie, geboren in Lyon in 2010, ontwerpt en produceert accessoires en meubels voor de babykamer en kinderkamer. Zo zijn ook de kindertafeltjes en stoeltjes van Petite Amélie met de hand vervaardigd in Europa. Bestel de stoeltjes of peuterkrukjes online of kom ze bekijken in de Petite Amélie concept store. Heb je na het lezen van deze tips nog vragen? Bel of mail ons dan gerust nog even of kom langs voor een kopje thee of koffie in Bussum. Hier kan je direct ook onze andere kindermeubeltjes voor de peuterkamer zien zoals: