GARANTIEGarantie op onze producten

Op aankopen bij Petite Amélie is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten (zie ook artikel 10 in onze algemene voorwaarden).

De garantie geldt voor alle aankopen die zijn gedaan via petiteamelie.nl, petiteamelie.be of via één van onze concept stores. De garantie dekt eventuele gebreken die ontstaan binnen de garantieperiode als gevolg van eventuele productie- of ontwerpfouten. Gebreken ontstaan als gevolg van intensief of niet regulier huishoudelijk gebruik vallen buiten de garantie.

De garantietermijnen die we aanhouden zijn als volgt:

  • Kindermeubels en matrassen: 1 jaar
  • Textiel: 6 maanden
  • Houten speelgoed: 6 maanden


De garantietermijn gaat in op het moment dat een product ontvangen is. De track & trace informatie is hierbij het uitgangspunt. Mocht er geen track & trace data beschikbaar zijn, dan wordt de aankoopdatum als uitgangspunt. Stel dat een product een langere levertijd heeft, dan gaat de levertermijn dus niet ten koste van de garantieperiode.

Deze garantie is uitsluitend van toepassing op bestellingen met een factuur- en verzendadres in Nederland en België. Eventuele vervangingsonderdelen als gevolg van een garantieclaim worden kosteloos doch uitsluitend naar adressen binnen deze landen verzonden. Beschadigde onderdelen hoeven niet te worden geretourneerd.

De extra verkopersgarantie die Petite Amélie biedt is een aanvulling op de wettelijke garantie en doet hieraan uiteraard geen afbreuk.

De Garantieprocedure

Bij eventuele gebreken die vallen onder garantie zoals hierboven beschreven kun je hiervan melding maken via ons contactformulier of via ons emailadres hallo at petiteamelie.nl. Vermeld in je garantieclaim ajb je naam en het ordernummer. Zet daarbij een duidelijke omschrijving van het probleem en voeg indien mogelijk één of meer foto's toe. Je melding wordt vervolgens behandeld en beantwoord normaal gesproken binnen een termijn van één werkdag, en nooit langer dan maximaal 3 werkdagen.

Download hier de aanvullende garantievoorwaarden

Over Petite Amelie

Lyon 2010. Een moeder kan het wiegje dat zij zoekt niet vinden. Zij ontwerpt het zelf en laat het maken zoals zij het wil. Petite Amélie is geboren.

Kijk nu naar de kinderkamers van Petite Amélie en je ziet het: hier is over nagedacht. Het ontwerp is tijdloos, groeit met je kind mee en prikkelt de fantasie. De neutrale vormen en kleuren geven je de ruimte om een eigen, unieke kamer te creëren.

Een kamer die is gemaakt door jou. Een moeder. Precies zoals het ooit begon

Ons Verhaal