Wooden handmade bed

De unieke wieg collectie van Petite Amélie

Petite Amélie ontwerp en produceert prachtige wiegjes die vervaardigd worden uit hout. Iedere wieg is met veel zorg
vervaardigd in ons eigen atelier en voorzien van een veiligheidscertificaat EN-1030:2001. Petite Amélie staat voor
handgemaakte wiegen, ecologie en veiligheid.

Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in wit van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Wit

179,95
Poppenhuis van hout in wit en zwart van Petite Amélie

XL Houten poppenhuis incl. 19-delige meubelset | «La maison d'Amélie»

109,95
Mooi vol peuterdekbed met kussen in de maat 150x120 | Geschikt voor 140x70 Peuterbedden | Petite Amélie

Anti-allergisch peuterdekbed 150x120 met kussen

49,95
Tipi tent

Tipi tent / wigwam speeltent uit canvas | off white | met 5 houten palen

79,95
Peuterbed zwart 140x70 Plume van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Zwart

179,95
Kindertafel met stoeltjes | Petite Amélie

2 Konijnenstoeltjes met Tafeltje - Wit | Peuterstoeltjes

Speciale prijs 99,95 Normale prijs 119,95
Houten boekenkist kinderkamer | Petite Amélie

Boekenkist / opbergkist «Cerise»

59,95
3 part nursery furniture set

3-delige babykamer «Bocca»

999,95 Normale prijs 1099,85
Verstelbare baby box hout naturel van Petite Amélie

Inklapbare Baby Box «Tigre» 100x75| Naturel

139,95
Speeltent-meisje-sterren-petite-amelie

Speeltent Lara | licht en donker roze |125 cm hoog

39,95
Klassiek houten poppenhuis uit naturel, massief hout van Petite Amélie | Made by a Mum

Klassiek naturel houten poppenhuis | «La Parisienne»

99,95
Speelkeuken 'Olive' van Petite Amélie

HOUTEN SPEELKEUKEN | «OLIVE» | MET 13-DELIGE LICHT GRIJZE KEUKENSET

119,95
Speelkeuken in zwart en houten van Petite Amélie

HOUTEN SPEELKEUKEN | «MÛRE» | MET 13-DELIGE KEUKENSET | ZWART

119,95

Een baby wieg kopen is iets bijzonders

Een baby wieg is iets bijzonders. Het is een meubeltje waar je kleine spruit voor het eerst in slaapt en veel ouders hebben er om die reden een emotionele binding mee. Een baby wieg gebruik je doorgaans niet zo lang, maar veel mensen zetten hem na gebruik op zolder en bewaren hem voor de rest van hun leven. Misschien heb jij zelf ook al een baby wieg klaarstaan van je ouders of grootouders! Mocht dit zo zijn, let dan wel op de veiligheid. Hier is een handig lijstje met punten met eisen voor het wiegje van een baby. Hiermee weet je zeker dat je zometeen een veilig baby wiegje in de babykamer hebt staan.

Veiligheidscertificaat

Iedere wieg is uitgebreid getest en goedbevonden voor het veiligheidscertificaat EN-1130:2001. Het certificaat wordt uitsluitend gegeven aan wiegen die voldoen aan een uitgebreide lijst met veiligheidseisen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de constructie van de wieg en de veiligheid van de gebruikte materialen en oppervlakten. De veiligheid van uw baby staat ten alle tijden voorop.

Controleer bij een wieg kopen het liefst of het voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. zo weet u zeker dat u een veilig product in uw babykamer hebt staan. Maak je baby wiegje compleet met bijhorende accessoires zoals een ademend babymatras, een hoeslakentje en een ademende matrasbeschermer. Houd je van een wieg met een klassieke look? ..Ga dan eventueel voor een wiegsluier. Op de wiegen krijg je 1 jaar garantie en indien ze in voorraad zijn worden ze op werkdagen nog dezelfde dag verzonden. Wil je dat je kleintje zometeen liever naast je slaapt? ..Kijk dan ook eens naar onze co-sleepers en aanschuifbedjes.

Waarop moet ik letten wanneer het gaat om de veiligheid van baby wiegjes?

In het verleden werd iedere baby in een baby wiegje gelegd zonder dat hierbij veel aandacht werd besteed aan de veiligheid ervan. Tot aan de tijd dat een baby de leeftijd van vier tot zes maanden bereikt en gaat draaien is de wieg een zeer veilige slaapplek voor uw pasgeboren kindje. Na deze periode wordt het kindje beweeglijk en wordt de bouw van de wieg van groter belang voor de veiligheid.

 1. De baby wieg moet absoluut stevig staan en mag niet kantelen zodra je er tegenaan stoot of wanneer er een broertje of zusje aan trekt.

 2. Let op dat je baby wiegje minimaal 30 centimeter diep, 45 cm breed en 80 cm lang is. De standaard van Petite Amélie wiegjes is 90x40cm. Dus net even wat extra ruimte.

 3. Het baby wiegje moet een goed ademende bodem hebben. Het liefst geen gesloten plank, maar een open lattenbodem. Dat ventileert het best.

 4. Er mogen beslist geen scherpe randen of punten aan de wieg baby zitten. ..Lijkt logisch. Dit punt is vooral van toepassing bij rotan of rieten baby wiegjes.

 5. Bij een schommelwieg moet het schommelmechanisme vastgezet kunnen worden.

 6. Wanneer de baby wieg wieltjes heeft moet het mogelijk zijn om deze op de rem te zetten.

 7. Zorg dat eventuele bekleding in de baby wieg stevig vastzit en van open geweven stof gemaakt is zodat je zeker weet dat het goed ventileert. Gebruik beslist geen kussenachtige bekleding omdat dit heel weinig lucht doorlaat.

 8. Een hemeltje geeft een klassieke look in de babykamer. Wanneer je voor een hemeltje wieg kiest, let dan wel op dat het niet in de baby wieg kan hangen.

 9. De afstand tussen de spijlen in het baby wiegje mag niet groter zijn dan 6,5 cm. De zijkanten en uiteinden van het wiegje moeten verder goed luchtdoorlatend zijn.

 10. Kies voor een stevig matras dat precies past in de wieg. Er mogen geen openingen zitten tussen de zijkanten en het wiegmatras. Het babymatras moet verder stevig zijn. Je mag het niet te makkelijk kunnen indrukken.

 11. Er mogen beslist geen losse koordjes in de wieg hangen. Let ook op losliggende dingen in de buurt van je kindje.

 12. Gebruikt het wiegje niet te lang! Zodra je baby zichzelf gaat omdraaien of zichzelf misschien al kan optrekken of gaat zitten dan mag het wiegje absoluut niet meer gebruikt worden. Leg je kleine dan in een baby babybed van 120x60 of een doorgroei ledikant van 140x70 dat je later kunt ombouwen tot peuterbed.

 13. Zorg dat je kindje met zijn of haar voetjes dicht bij het voeteneinde ligt

 14. Zorg dat het lakentje met wiegdeken (twee dekens) maximaal tot de schouders reikt

Op deze manier zorg je ervoor dat je kindje veilig in het baby wiegje ligt. Alle bovenstaande eisen en meer zijn vastgelegd in de Europese veiligheidsnorm EN-1130:2001. Wiegen van Petite Amélie zijn hierop gestest, goed bevonden en hebben een EN veiligheidscertificaat gekregen.

Het advies is ook om de eerste twee jaar vast te houden aan twee dekentjes en een laken en geen gebruik te maken van een dekbed of dekbedhoes. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je kindje het te warm krijgt of dat ze zich eenvoudig in of onder het beddengoed kunnen wurmen. Wil je naast je baby wiegje ook andere spullen zoals een babymatras of een co sleeper voor in de babykamer kopen? Bij Petite Amélie kan je zelf je bezorgdag en datum kiezen. Hierdoor weet je zeker wanneer je onze producten kan verwachten. Wiegen van Petite Amélie worden geleverd uit voorraad en normaal bezorgd binnen 5-6 werkdagen.

Ecologisch

Een wieg met bijbehorende wiegaccessoires van Petite Amélie is ten alle tijden vervaardigd uit veilige en duurzame materialen. Zo bestaat het bijgeleverde koudschuim ecomatras van Petite Amélie uit maarliefst vijf lagen. De toplaag bestaande uit natuurlijk boekweit ademt en vormt zich naar het lichaam van uw baby. De canvaslaag, met hardschuim en vilt zorgt voor comfort en stevigheid.

Voor ieder bedje kiest Petite Amélie voor gebruik van Europees Beukenhout. Beukenhout is een bekende loofhoutsoort dat door zijn makkelijke bewerkbaarheid en duurzaamheid veel gebruikt wordt in de meubelindustrie. Tevens kan het gebruikt worden voor het vervaardigen van producten die in aanraking komen met voedingsstoffen omdat het hout kleur- en smaakloos is. Om deze redenen dus ook het materiaal voor het vervaardigen van een wieg.

Montage en afmetingen van de wieg

De wiegjes worden geleverd in een stevige, compacte doos voorzien van een duidelijke handleiding. De montage is extreem eenvoudig en kan door een ieder gedaan worden binnen vijf minuten zonder gebruik te maken van bijzonder gereedschap. Het aantal schroeven is bewust beperkt gehouden van vier tot maximaal acht stuks afhankelijk van het model wieg.

Onze veilige wiegjes hebben de volgende veilige afmetingen:

 • 40 cm breed
 • 30 cm diep
 • 80 cm lang

De spijlafstand dient nooit meer dan 6,5 centimeter te bedragen. Anders dan gebruikelijke in Nederland hebben de bedjes van Petite Amélie een extra lengte van 10cm (in totaal 90cm in plaats van 80cm.). Hierdoor ogen de babybedjes niet alleen mooier. Het draagt ook bij aan de veiligheid en uw pasgeboren kindje kan nog enige maanden langer genieten van de wieg.

Historie van de wieg

Een wieg - of wiegje - is een bedje voor een pasgeboren baby. Kenmerkend voor de traditionele wieg is, dat zij is overhuifd met een wieg hemeltje, gemaakt uit een fijne, transparante stof. (Zie ook de hemeltjes in de categorie 'wiegaccessoires'.) Traditioneel werd een eennvoudig wiegje ook wel een kribbe of krib genoemd.

Ouders van nu

Baby's worden tegenwoordig direct na de geboorte geboorte gelegd in een kinderbedje. waarbij de ouders van nu vaak nog een extra wiegje in de slaapkamer hebben staan. Er zijn verschillende soorten bedjes te onderscheiden: de gewone wieg (model op poten of 'kruis'), de wieg met een schommelmechanisme (schommelwieg) of de hangwieg. Een hangwieg is een type dat met lijnen aan een plafond dient te worden bevestigd. Tevens jonge ouders vinden het leuk om vanuit nostalgie de wieg waar ze zelf in hebben gelegen van zolder te halen. Daarbij is het goed om te kijken naar de veiligheid van zo'n museumstuk.

Baby wieg kopen: Bezoek ook eens onze concept store

Mocht je toch nog vragen hebben, kom dan gerust in de Petite Amélie concept store. We zijn je er graag van dienst met ideeen voor de inrichting van de babykamer en ook praktische tips voor een baby wiegje. een houten wiegje of een schommelwiegje. Alle onze medewerkers hebben zelf jonge kinderen en spreken dus uit ervaring.

Voor welke leeftijd is een wieg geschikt?

Een wieg is geschikt vanaf de geboorte tot wanneer de baby zeer veel gaat draaien. Gemiddeld liggen baby's tot 6 maanden in de wieg.

Wat zijn de beste afmetingen voor een wieg?

Wiegje zijn minimaal 30 centimeter diep, 45 cm breed en 80 cm lang is. De standaard van Petite Amélie wiegjes is 90 cm x 40cm.

Hebben jullie wiegjes een hemeltje?

Het is mogelijk om bij Petite Amélie een wiegje aan te schaffen met een hemeltje.

Over Petite Amelie

Lyon 2010. Een moeder kan het wiegje dat zij zoekt niet vinden. Zij ontwerpt het zelf en laat het maken zoals zij het wil. Petite Amélie is geboren.

Kijk nu naar de kinderkamers van Petite Amélie en je ziet het: hier is over nagedacht. Het ontwerp is tijdloos, groeit met je kind mee en prikkelt de fantasie. De neutrale vormen en kleuren geven je de ruimte om een eigen, unieke kamer te creëren.

Een kamer die is gemaakt door jou. Een moeder. Precies zoals het ooit begon

Ons Verhaal