Shopping Warranty

Wiegje «Cherie» wit 90x40

Normale prijs: 89,00

59,95

Veiligheidscertificaat

Iedere wieg is uitgebreid getest en goedbevonden voor het veiligheidscertificaat EN-1130:2001. Het certificaat wordt uitsluitend gegeven aan wiegen die voldoen aan een uitgebreide lijst met veiligheidseisen.  Hierbij wordt onder andere gekeken naar de constructie van de wieg en de veiligheid van de gebruikte materialen en oppervlakten. De veiligheid van uw baby staat ten alle tijden voorop.

Controleer bij een wieg kopen het liefst of het voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. zo weet u zeker dat u een veilig product in uw babykamer hebt staan.

Ecologisch

Een wieg met bijbehorende wiegaccessoires van Petite Amélie is ten alle tijden vervaardigd uit veilige en duurzame materialen. Zo bestaat het bijgeleverde koudschuim ecomatras van Petite Amélie uit maarliefst vijf lagen. De toplaag bestaande uit  natuurlijk boekweit ademt en vormt zich naar het lichaam van uw baby. De canvaslaag, met hardschuim en vilt zorgt voor comfort en stevigheid.

Een wieg uit natuurlijk materiaal

Voor ieder bedje kiest Petite Amélie voor gebruik van Europees Beukenhout. Beukenhout is een bekende loofhoutsoort dat door zijn makkelijke bewerkbaarheid en duurzaamheid veel gebruikt wordt in de meubelindustrie. Tevens kan het gebruikt worden voor het vervaardigen van producten die in aanraking komen met voedingsstoffen omdat het hout kleur- en smaakloos is. Om deze redenen dus ook het  materiaal voor het vervaardigen van een wieg.

Wieg kopen: de levertijd

Wiegen van Petite Amélie worden geleverd uit voorraad en normaal bezorgd binnen 5-6 werkdagen. Hoewel de levering van een wieg meestal niet heel urgent is zorgen wij toch dat u het product snel in huis heeft.

Montage van de wieg

De wiegjes worden geleverd in een stevige, compacte doos voorzien van een duidelijke handleiding. De montage is extreem eenvoudig en kan door een ieder gedaan worden binnen vijf minuten zonder gebruik te maken van bijzonder gereedschap. Het aantal schroeven is bewust beperkt gehouden van vier tot maximaal acht stuks afhankelijk van het model wieg.


Meer over de wieg

Historie

Een wieg - of  wiegje -  is een bedje voor een pasgeboren baby. Kenmerkend voor de traditionele wieg is, dat zij is overhuifd met een wieg hemeltje, gemaakt uit een fijne, transparante stof. (Zie ook de hemeltjes in de categorie 'wiegaccessoires'.) Traditioneel werd een eennvoudig wiegje ook wel een kribbe of krib genoemd.

Ouders van nu

Baby's worden tegenwoordig direct na de geboorte geboorte gelegd in een kinderbedje. waarbij de ouders van nu vaak nog een extra wiegje in de slaapkamer hebben staan. Er zijn verschillende soorten bedjes te onderscheiden: de gewone wieg (model op poten of 'kruis'), de wieg met een schommelmechanisme (schommelwieg) of de hangwieg. Een hangwieg is een type dat met lijnen aan een plafond dient te worden bevestigd. Tevens jonge ouders vinden het leuk om vanuit nostalgie de wieg waar ze zelf in hebben gelegen van zolder te halen. Daarbij is het goed om te kijken naar de veiligheid van zo'n museumstuk.

Veiligheid

In het verleden werd iedere baby in een baby wiegje gelegd zonder dat hierbij veel aandacht werd besteed aan de veiligheid ervan. Tot aan de tijd dat een baby de leeftijd van vier tot zes maanden bereikt en gaat draaien is de wieg een zeer veilige slaapplek voor uw pasgeboren kindje. Na deze periode wordt het kindje beweeglijk en wordt de bouw van de wieg van groter belang voor de veiligheid. De wieg heeft bij voorkeur niet te wijde openingen tussen de spijlen aan de zijkant en het hoofdeinde (Dit voorkomt dat het kindje tussen de spijlen bekneld kan raken.) Verder dient een babybedje te zijn bekleed met een luchtdoorlatende stof die ten alle tijden eventuele beknelling te voorkomt. Bekleding voor het wiegje dient altijd goed bevestigd te zijn en strak gespannen. De constructie en het onderstel van een wiegje dienen stevig te zijn en mogen nooit omvallen zodra een ouder zusje of broertje zichzelf optrekt aan de zijkant van het bedje.  De bodem dient altijd solide te zijn en goed ademend zodat eventueel vocht kan ontsnappen. Alle bovenstaande eisen en meer zijn vastgelegd in de Europese veiligheidsnorm EN-1130:2001. Wiegen van Petite Amélie zijn hierop gestest, goed bevonden en hebben een EN veiligheidscertificaat gekregen.

Afmetingen

Veilige wiegjes zijn tenminste 40 cm breed, 30 cm diep en 80 cm lang. De spijlafstand dient nooit meer dan 6,5 centimeter te bedragen. Anders dan gebruikelijke in Nederland hebben de bedjes van Petite Amélie  een extra lengte van 10cm (in totaal 90cm in plaats van 80cm.)  Hierdoor ogen de babybedjes niet alleen mooier. Het draagt ook bij aan de veiligheid en uw pasgeboren kindje kan nog enige maanden langer genieten van de wieg.

Contact

Wiegje kopen? Neem voor meer vragen contact met ons op. Wij helpen u graag verder met het kiezen van het pareltje in de droombabykamer bij u thuis!