SHOP NU JOUW KERSTCADEAUS | CONCEPT STORE ZONDAG 5 DEC DICHT
Shopping Warranty

Babybedje kopen: vóór 23.00 uur besteld = volgende dag in huis!

De babybedjes zijn verkrijgbaar in de maat 120 cm x 60 cm (ledikant). Dit is een standaard maat voor ledikanten, waar je kindje maximaal twee en een half jaar in kan slapen. Bestel een nieuw babybed vóór 21.00 uur = volgende dag in huis!

 • Ledikant baby 120x60 wit hout Bocca van Petite Amélie

  Babyledikant 120x60 «BOCCA»

  299,00
 • Ledikant 120x60cm «ÉTOILE» | Wit

  Ledikant 120x60cm «ÉTOILE» | Wit

  299,00
 • Ledikant 120x60 «ÉTOILE» | Grijs

  Ledikant 120x60 «ÉTOILE» | Grijs

  299,00

Handige tips voor het kopen van een babybed of een ledikant

We helpen je graag bij het uitzoeken van een geschikt babybedje of een baby ledikant. Wil je een babybedje of een baby ledikant kopen? Lees dan onderstaande tips:

 • Voordeel van een doorgroeiledikant (ook wel meegroeibed genoemd)

Een doorgroeiledikant kan je na twee jaar ombouwen tot een peuterbed. Zo kan je kindje tot het 5e of 6e levensjaar slapen in een doorgroeiledikant. In een standaard babybed van 120x60 kan je kindje maximaal twee en een half jaar slapen.

 • Profiteer van setprijzen

Een aantal ledikantjes op deze pagina is ook verkrijgbaar als onderdeel van een complete babykamerset. Op die manier profiteer je van scherpe setprijzen. Vergeet dus niet om ook het complete assortiment babykamers te bekijken.

 • verschil tussen een koudschuim matras en een latex matras

Het is belangrijk dat de bodem van een baby ledikant goed kan ventileren. Een koudschuim matras ventileert beter dan een latex matras. Zo laat een latex matras in tegenstelling tot een koudschuim matras geen vocht door.

Baby ledikant kopen: wanneer kiezen voor een ledikant van 120x60?

Aanstaande ouders die een eerste kindje verwachten met in het achterhoofd ook nog de lange termijnwens voor een broertje of zusje kiezen vaak voor een standaard babybed van 120x60. Na twee, drie jaar kan de oudste dan namelijk een stap maken naar een peuterbed terwijl broer of zus het meegroei ledikant overneemt. Twee, drie jaar daarna neemt de jongste vervolgens weer het peuterbed over terwijl de oudste de stap maakt naar een ‘grote mensen bed’ van 200 x 90. Over de jaren heen genomen is dit voor jonge ouders die twee of meer kindjes krijgen de voordeligste keuze. Een ander voordeel is dat broer en zus altijd in een bedje slapen dat qua afmetingen perfect is afgestemd op de lichaamslengte.

Verder speelt natuurlijk ook de afmeting van de babykamer een belangrijke rol. Wanneer de beschikbare ruimte beperkt is ligt de keuze voor een compacter 120x60 baby ledikant meer voor de hand.

Baby ledikant kopen: wanneer kiezen voor een meegroei babybed 140x70?

Aanstaande of jonge ouders die na de bevalling van de eerste niet direct de verwachting hebben dat er nog een kindje bijkomt maken veelal de keuze voor een meegroei- babybed van 140x70. Op die manier hoeven ze na twee jaar niet meteen weer op zoek naar een peuterbed.
Ook voor tweelingen is een meegroeibed een slimme keuze en op lange termijn de meest voordelige. 

Het juiste babybed matras of een ledikant matras: koudschuim of latex?

Wil je een keuze maken voor een babybed matras of een ledikant matras? Bij het merendeel van de babymatrassen is het mogelijk om een keuze te maken uit een koudschuim of een latex matras. Een koudschuimmatras bevat zeer goed ademende eigenschappen en is gemaakt uit OEKO-Tex gecertificeerde materialen voor standaard ledikantjes. De latex ledikantmatras is extra comfortabel en is gemaakte met behulp van de innovatieve ZILVER-NANO technologie die schimmels en bacteriën tegengaan.
Wil je meer weten over het verschil tussen de twee matrassen? Bel geheel vrijblijvend naar 085 00 205 10 . 

Ledikant met lades is een 'must'

Controleer het aanbod op de mogelijkheid van een lade. Niet alle babybedjes of ledikantjes beschikken over lades aan de onderkant van het bedje. Een lade biedt extra opbergmogelijkheden, zeker in een babykamer met beperkte ruimte is dit geen overbodige luxe. De kleur van de lades kan je zelf bepalen. Het advies is om voor de kleur van de ledikant lades dezelfde kleur te kiezen als van het babybedje. Op deze manier behoud je de originele uitstraling van de baby ledikant.

Tips voor het opmaken van een babybedje of een ledikant 

Het opmaken van een babybedje zal in het begin wat oefening vereisen maar naar verloop van oefening steeds eenvoudiger worden. Een ledikantje opmaken doe je in de volgende volgorde:

 • Ledikant matras
 • Molton onderlegger
 • (Hoes)onderlaken
 • Zeiltje
 • Molton onderlegger / flanellen luier
 • Hydrofielluier 
 • Laken
 • Dekentjes

Het advies is de eerste twee jaar niet gebruik te maken van een dekbed of een deken in een dekbedhoes. Een babybed opmaken met een dekbed kan er namelijk voor zorgen dat de temperatuur snel oploopt. Daarnaast kan er verstikkingsgevaar ontstaan. 

Zoek je een houten ledikant?

Ledikanten en babybedjes gemaakt van hout vind je ook bij Petite Amélie. Links bovenaan de pagina vind je diverse filters. Kies hier voor 'hout' om het aanbod van houten ledikantjes te tonen. Naast een houten ledikant vind je bij ons ook een inklapbaar ledikant en een stapelledikant zodat u het ledikant eenvoudig kunt opruimen als de tijd daar rijp voor is.

Waarom Petite Amélie?

Petite Amélie – ooit begonnen in Lyon - ontwerpt en produceert al sinds 2010 bijzondere accessoires en meubels voor de babykamer. Petite Amélie staat voor een eigen stijl, veiligheid en klantvriendelijkheid. Onze ledikant baby collectie is uniek en je vindt ons dus niet bij de andere grote babyhuizen of babywinkels in Nederland en België. Alle babymeubels zoals een babybed, een aanschuifbedje of houten wieg zijn in Europa vervaardigd met inachtneming van de Europese veiligheidsnormen. 
Wanneer ledikanten op voorraad zijn leveren we ze af op een moment dat jou goed uitkomt. Meestal al de volgende werkdag en ook op zaterdag. Tenslotte zijn we lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie die garant staat voor veilig online winkelen.

Bezoek ook eens de Petite Amélie concept store in Bussum!

Voor welke leeftijd is een babybed geschikt?

In een standaard babybed kan een kind tot een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar slapen.

Welke maat babybed heb ik nodig?

Wil je dat je baby langer in zijn bedje kan slapen dan tot 2,5 jaar? Schaf dan een babybed aan van 70 cm x 140 cm.

Welk matras heb ik nodig voor een babybed?

Je kunt voor een babybed een matras aanschaffen van 120 cm x 60 cm. Voor meegroeibedden kies je een matrasmaat van 70 cm x 140 cm.