Shopping Warranty

Hoogslaper kopen: helemaal te gek voor kinderen!

Voor kinderen is een hoogslaper natuurlijk stoer en helemaal te gek. Een plek om lekker knus in te slapen, te klimmen, huiswerk te maken en spullen in op te bergen. Hoogslapers zijn een uitstekend alternatief voor kinderkamers met beperkte ruimte. Bestel een hoogslaper inclusief kinderbed, een bureau en een kast. Alles in één binnen 2,5 m2. Bestel een hoogslaper vóór 21.00 uur = volgende dag in huis!

 • Hoogslaper 'Ombre' van Petite Amélie met kinder bureau en kledingkast

  Hoogslaper «Ombre» 200x90 | Kinder bed, bureau & kast in één

  499,00
 • Voordeelset: Binnenverings matras 200x90 & Hoogslaper Ombre | Petite Amélie

  Aanbieding

  Voordeelset: Hoogslaper «Ombre» & Hoogslapermatras 200x90

  Normale prijs: 648,00

  Special Price 619,00

 

Wordt het een hoogslaper, halfhoogslaper of kajuitbed?

Kijk voor je gaat kiezen eerst naar welke functionaliteiten je op zoek bent. In de regel is het zo dat hoogslapers een kinderbureau, kinderbed en kleding- of opbergkast combineren. Een halfhoogslaper combineert kastruimte met een bed terwijl een kajuitbed nog een stukje lager is en hooguit een paar opbergladen heeft.

Drie dingen zijn belangrijk bij hoogslapers: ​stevigheid, stevigheid en ..stevigheid!

​In je enthousiasme schaf je een hoogslaper aan voor de kleine. Vervolgens komt het moment dat je een verhaaltje wilt voorlezen of dat het bed verschoond moeten worden. Vaders van soms meer dan 100kg moeten dan via het trapje naar boven. Bij je kind liggen mag ook geen problemen opleveren. Een stevige trap, een solide constructie en gebruik van degelijke materialen zijn daarom van groot belang! 

Hoogslaper kopen: Is de kinderkamer voldoende hoog?

Het lijkt nogal een voor de hand liggende vraag, maar let op..  Check eerst of de kinderkamer voldoende hoog is! Een hoogslaper is meestal tussen de 170 en 200cm hoog. Dit is voor de meeste slaapkamers geen probleem. Houdt er echter rekening mee dat je ook nog ruimte nodig hebt om het hoogslapermatras te kunnen draaien. Een metertje extra boven het bed is wel zo fijn. Bij minder beschikbare hoogte moet je er rekening mee houden dat het opschudden en verschonen van een hoogslaper een flinke uitdaging kan worden!

Is er voldoende ruimte rondom de hoogslaper kinderbed beschikbaar?

Bij de meeste hoogslapers is het meestal niet mogelijk om de positie van de trap en de kastdeuren te wijzigen. Controleer daarom voor aanschaf eerst zorgvuldig of je zometeen goed uitkomt in de kinderkamer. Kunnen de deuren straks nog steeds open? Zit de trap aan de goede kant? Meet alles eerst nog een keertje na voordat je een hoogslaper bestelt!

Hoogslaper meisje & jongen

Een hoogslaper is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Een hip of stoer design maakt een hoogslaper een belangrijk onderdeel voor een jongens- of meisjesslaapkamer. De zelf ontworpen hoogslapers voor meisjes of jongens zijn ideaal om ruimte te besparen in de kamer. De ruimte onder de hoogslaper is ideaal om in te richten en elders ruimte te creëren. Onze hoogslapers hebben een witte kleur waardoor ze in elk type kinderkamer passen. Een hoogslaper wit heeft een fijne en moderne uitstraling. 

Tip voor het opschudden van het bed: gebruik een keukentrapje

Het opschudden van een hoogslaper kinderbed kan voor ouders en verzorgers - zeker de eerste keer - nogal een uidaging zijn. Een keukentrapje kan een uitkomst zijn. Zo kun je overal een stuk makkelijker bij. Overweeg eventueel ook de aanschaf van een matrastopper.

Veiligheid voor een kinder hoogslaper

Als je een kinder hoogslaper gaat kopen is de veiligheid natuurlijk een belangrijk punt. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten.

 • Je kindje mag niet jonger dan zes jaar voordat het in een hoogslaper kinderbed gaat slapen.
 • Bekijk altijd eerst goed of je kind in staat is zelf veilig in en uit het bed te klimmen.
 • Een matrasdikte van 20cm is meestal de maximum toegestane hoogte. 20cm is teven de standaarddikte die de meeste 200x90 matrassen hebben. Bij een te dik matras kan je kind makkelijker over de zijrand heenvallen.  

Het grootste risico op vallen ontstaat tijdens het beklimmen en afdalen van de trap. Een trap die enigszins schuin geplaatst met ruime, open treden heeft de voorkeur en verkleint de kans op valpartijen aanzienlijk.

Bezorging en montage kinderbed hoogslaper

Een hoogslaper met kast of een bureau in één is geen kleinigheid. Het model 'Ombre' van Petite Amélie weegt tegen de 200kg! Zorg dus dat je de hoogslaper bij montage meteen op de juiste plek in de juiste positie zet. Een hoogslaper maken is al een grote klus, sjouwen is een nog grotere klus. Voorkom een hoop gesjouw en getrek met vijf mensen wanneer je er na montage achter komt dat het hele meubel nog een stuk gedraaid en verplaatst moet worden.

Gezien het gewicht en de omvang van de pakketten is het natuurlijk wel een verademing als je hoogslaper netjes en zonder meerprijs thuis wordt afgeleverd. Geen gedoe met het lenen van een busje of een aanhanger en in de stromende regen inladen bij het woonwarenhuis!

Nog vragen? ..Stel ze ons of kom langs in onze concept store

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen over hoogslapers? Neem gerust contact op of breng een bezoek aan onze concept store. We zijn je er graag van dienst met advies, kinderkamer inspiratie of gewoon een kopje koffie!