Welkom bij Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

WINKELMAND : 0item(s) € 0,00 Afrekenen

Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

Klantenservice: 08 500 20510 - ma t/m vr van 10:00 - 17:00
Bezoek ook onze concept store - Kerkstraat 6 Bussum

Kiezen voor een Hoogslaper? | Petite Amélie Hoogslapers

Voor kinderen is een hoogslaper natuurlijk stoer en helemaal te gek. Een plek om lekker knus in te slapen, te klimmen, huiswerk te maken en spullen in op te bergen. Hoogslapers zijn een uitstekend alternatief voor kinderkamers met beperkte ruimte. Een bed, een kinder bureau en een kast binnen 2,5 m2. Ideaal zou je denken. ..Toch zijn er - voor je aan een hoogslaper of bureauslaper begint - nog wel een paar praktische punten waar je even bij stil moet staan. De tips voor aanschaf van een hoogslaper lees je onderaan de pagina.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Hoogslaper 'Ombre' van Petite Amélie met kinder bureau en kledingkast

Hoogslaper «Ombre» 200x90 | Kinder bed, bureau & kast in één

€ 499,00

Hoogslaper «Ombre» 200x90 | Kinder bed, bureau & kast in één

€ 499,00

Prachtige hoogslaper die uitblink door zijn extra ruimte, stevigheid en veiligheid.

Gratis thuisbezorgd
1 jaar garantie
✔ Extra ruim en stevig
✔ Made in Europe

 

Voordeelset: Binnenverings matras 200x90 & Hoogslaper Ombre | Petite Amélie

Voordeelset: Hoogslaper «Ombre» & Hoogslapermatras 200x90

Normale prijs: € 648,00

Special Price € 619,00

Voordeelset: Hoogslaper «Ombre» & Hoogslapermatras 200x90

Normale prijs: € 648,00

Special Price € 619,00

Complete voordeelset bestaande uit prachtige hoogslaper «Ombre» en bijhorend matras. 

23% korting op matras!
Gratis thuisbezorgd
1 jaar garantie
✔ Made in Europe

 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 

Wordt het een hoogslaper, halfhoogslaper of kajuitbed?

Kijk voor je gaat kiezen eerst naar welke functionaliteiten je op zoek bent. In de regel is het zo dat hoogslapers een kinderbureau, kinderbed en kleding- of opbergkast combineren. Een halfhoogslaper combineert kastruimte met een bed terwijl een kajuitbed nog een stukje lager is en hooguit een paar opbergladen heeft.

Drie dingen zijn belangrijk: ​stevigheid, stevigheid en ..stevigheid!

​In je enthousiasme schaf je een hoogslaper aan voor de kleine. Vervolgens komt het moment dat je een verhaaltje wilt voorlezen of dat het bed verschoond moeten worden. Vaders van soms meer dan 100kg moeten dan via het trapje naar boven. Bij je kind liggen mag ook geen problemen opleveren. Een stevige trap, een solide constructie en gebruik van degelijke materialen zijn daarom van groot belang! 

Is de kinderkamer voldoende hoog?

Het lijkt nogal een voor de hand liggende vraag, maar let op..  Check eerst of de kinderkamer voldoende hoog is! Een hoogslaper is meestal tussen de 170 en 200cm hoog. Dit is voor de meeste slaapkamers geen probleem. Houdt er echter rekening mee dat je ook nog ruimte nodig hebt om het hoogslapermatras te kunnen draaien. Een metertje extra boven het bed is wel zo fijn. Bij minder beschikbare hoogte moet je er rekening mee houden dat het opschudden en verschonen van het tienerbed een flinke uitdaging kan worden!

Is er voldoende ruimte rondom de hoogslaper beschikbaar?

Bij de meeste hoogslapers is het meestal niet mogelijk om de positie van de trap en de kastdeuren te wijzigen. Controleer daarom voor aanschaf eerst zorgvuldig of je zometeen goed uitkomt in de kinderkamer. Kunnen de deuren straks nog steeds open? Zit de trap aan de goede kant? Meet alles eerst nog een keertje na voordat je een hoogslaper bestelt!

Tip voor het opschudden van het bed: gebruik een keukentrapje

Het opschudden van een hoogslaper bed kan voor ouders en verzorgers - zeker de eerste keer - nogal een uidaging zijn. Een keukentrapje kan een uitkomst zijn. Zo kun je overal een stuk makkelijker bij. Overweeg eventueel ook de aanschaf van een matrastopper.

Veiligheid

Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten. Allereerst mag je kindje zeker niet jonger zijn dan zes jaar voordat het in een hoog bed gaat slapen. Bekijk altijd eerst goed of je kind in staat is zelf veilig in en uit het bed te klimmen.

De hoogte van het hoogslapermatras is ook van belang. Bij een te dik matras kan je kind makkelijker over de zijrand heenvallen. Een matrasdikte van 20cm is meestal de maximum toegestane hoogte. 20cm is teven de standaarddikte die de meeste 200x90 matrassen hebben.

Het grootste risico op vallen ontstaat tijdens het beklimmen en afdalen van de trap. Een trap die enigszins schuin geplaatst met ruime, open treden heeft de voorkeur en verkleint de kans op valpartijen aanzienlijk.

Bezorging en montage

Een hoogslaper met een bureau en een kledingkast in één is geen kleinigheid. Het model 'Ombre' van Petite Amélie weegt tegen de 200kg! Zorg dus dat je de hoogslaper bij montage meteen op de juiste plek in de juiste positie zet. Dit voorkomt een hoop gesjouw en getrek met vijf mensen wanneer je er na montage achter komt dat het hele meubel nog een stuk gedraaid en verplaatst moet worden.

Gezien het gewicht en de omvang van de pakketten is het natuurlijk wel een verademing als je hoogslaper netjes en zonder meerprijs thuis wordt afgeleverd. Geen gedoe met het lenen van een busje of een aanhanger en in de stromende regen inladen bij het woonwarenhuis!

Nog vragen? ..Stel ze ons of kom langs in onze concept store

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen? Neem gerust contact op of breng een bezoek aan onze concept store. We zijn je er graag van dienst met advies, kinderkamer inspiratie of gewoon een kopje koffie!