Hoogslaper kopen: helemaal te gek voor kinderen!

Voor kinderen is een hoogslaper natuurlijk stoer en helemaal te gek. Een plek om lekker knus in te slapen, te klimmen, huiswerk te maken en spullen in op te bergen. Hoogslapers zijn een uitstekend alternatief voor kinderkamers met beperkte ruimte. Bestel een hoogslaper inclusief kinderbed, een bureau en een kast. Alles in één binnen 2,5 m2. Bestel een hoogslaper vóór 21.00 uur = volgende dag in huis! Heb je een matras nodig voor bij het bed van je kind? We bieden onze bedden ook als set aan met een bijpassende matras. Dit aanbod is het hele jaar door beschikbaar tegen een scherpe bundle prijs. Tijdens promotieperiodes wordt de korting direct bovenop de bundle prijs toegepast.

Lees meer..
Aanbevolen
Prijs (Laag - Hoog)
Prijs (Hoog - Laag)
houten halfhoogslaper 200x90 wit Petite Amélie

HALFHOOGSLAPER 200X90 «ARBRE II» | WIT

299,95
Houten halfhoogslaper 200x90 cm in grijs van Petite Amélie

HALFHOOGSLAPER 200X90 «ARBRE II» | GRIJS

299,95
houten hoogslaper met bureau 200x90 wit Petite Amélie

HOOGSLAPER MET BUREAU 200X90 «SOMMET II» | WIT

429,95
hoogslaper 200x90 hout grijs met bureau Petite Amélie

HOOGSLAPER MET BUREAU 200X90 «SOMMET II» | GRIJS

429,95
Opberglade wit voor juniorbed 160x80 Ciel van Petite Amélie

Onderschuiflade voor juniorbed «Ciel» 160X80 | Wit

Speciale prijs 38,47 Normale prijs 54,95
Stapelbed met lade Nuage 200x90 - Wit | Petite Amélie

Stapelbed 200x90 «NUAGE»

419,95
Stapelbed met lade | Nuage | Petite Amélie

Stapelbed 200x90 «NUAGE» inclusief 2 matrassen

729,95 Normale prijs 779,85
Hoogslaper 'Ombre' van Petite Amélie met kinder bureau en kledingkast

Hoogslaper «Ombre» 200x90 | Kinder bed, bureau & kast in één

599,95
Voordeelset: Binnenverings matras 200x90 & Hoogslaper Ombre | Petite Amélie

Voordeelset: Hoogslaper «Ombre» & Hoogslapermatras 200x90

749,95 Normale prijs 779,90
Opberglade met wieltjes wit hout 90x200 | Petite Amélie

Onderschuiflade voor Stapelbed «NUAGE» 200x90

159,95
Deelbaar stapelbed wit 200x90 - WIT | Petite Amélie

Deelbaar Stapelbed 200x90 DUO «JUMEAUX» | Wit

399,95
Multifunctioneel stapelbed Jumeaux 200x90 - GRIJS | Petite Amélie

Multifunctioneel stapelbed 200x90 DUO «JUMEAUX» - Grijs

399,95

Wordt het een hoogslaper, halfhoogslaper of kajuitbed?

Kijk voor je gaat kiezen eerst naar welke functionaliteiten je op zoek bent. In de regel is het zo dat hoogslapers een kinderbureau, kinderbed en kleding- of opbergkast combineren. Een halfhoogslaper combineert kastruimte met een bed terwijl een kajuitbed nog een stukje lager is en hooguit een paar opbergladen heeft.

Drie dingen zijn belangrijk bij hoogslapers: ​stevigheid, stevigheid en ..stevigheid!

​In je enthousiasme schaf je een hoogslaper aan voor de kleine. Vervolgens komt het moment dat je een verhaaltje wilt voorlezen of dat het bed verschoond moeten worden. Vaders van soms meer dan 100kg moeten dan via het trapje naar boven. Bij je kind liggen mag ook geen problemen opleveren. Een stevige trap, een solide constructie en gebruik van degelijke materialen zijn daarom van groot belang!

Hoogslaper kopen: Is de kinderkamer voldoende hoog?

Het lijkt nogal een voor de hand liggende vraag, maar let op.. Check eerst of de kinderkamer voldoende hoog is! Een hoogslaper is meestal tussen de 170 en 200cm hoog. Dit is voor de meeste slaapkamers geen probleem. Houdt er echter rekening mee dat je ook nog ruimte nodig hebt om het hoogslapermatras te kunnen draaien. Een metertje extra boven het bed is wel zo fijn. Bij minder beschikbare hoogte moet je er rekening mee houden dat het opschudden en verschonen van een hoogslaper een flinke uitdaging kan worden!

Is er voldoende ruimte rondom de hoogslaper kinderbed beschikbaar?

Bij de meeste hoogslapers is het meestal niet mogelijk om de positie van de trap en de kastdeuren te wijzigen. Controleer daarom voor aanschaf eerst zorgvuldig of je zometeen goed uitkomt in de kinderkamer. Kunnen de deuren straks nog steeds open? Zit de trap aan de goede kant? Meet alles eerst nog een keertje na voordat je een hoogslaper bestelt!

Hoogslaper meisje & jongen

Een hoogslaper is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Een hip of stoer design maakt een hoogslaper een belangrijk onderdeel voor een jongens- of meisjesslaapkamer. De zelf ontworpen hoogslapers voor meisjes of jongens zijn ideaal om ruimte te besparen in de kamer. De ruimte onder de hoogslaper is ideaal om in te richten en elders ruimte te creëren. Onze hoogslapers hebben een neutrale kleur waardoor ze in elk type kinderkamer passen. Een witte of grijze hoogslaper heeft een fijne en moderne en neutrale uitstraling, waardoor het met allerhande kleuren en stijlen te combineren is.

Tip voor het opschudden van het bed: gebruik een keukentrapje

Het opschudden van een hoogslaper kinderbed kan voor ouders en verzorgers - zeker de eerste keer - nogal een uidaging zijn. Een keukentrapje kan een uitkomst zijn. Zo kun je overal een stuk makkelijker bij. Overweeg eventueel ook de aanschaf van een matrastopper.

Veiligheid voor een kinder hoogslaper

Als je een kinder hoogslaper gaat kopen is de veiligheid natuurlijk een belangrijk punt. Op een aantal punten moet je goed letten:

 • Je kindje mag niet jonger dan zes jaar zijn voordat het in een hoogslaper kinderbed gaat slapen.
 • Bekijk altijd eerst goed of je kind in staat is zelf veilig in en uit het bed te klimmen.
 • Conroleer altijd wat de maximale dikte is die een matras op een hoogslaper mag hebben. Bij een te dik kinder matras kan je kind makkelijker over de zijrand van een kinder hoogslaper vallen.

Het grootste risico op vallen ontstaat tijdens het beklimmen en afdalen van de trap. Een trap die enigszins schuin geplaatst met ruime, open treden heeft de voorkeur en verkleint de kans op valpartijen.

Tips voor kopen hoogslaper kind

Hieronder staan nog een aantal tips voor het kopen van een hoogslaper:

 • Bekijk de afmetingen van een hoogslaper kind en meet eerst of het bed past in de kinderkamer.
 • Lichte kleuren geven de ruimte een sfeervolle en ruimtelijke uitstraling. Donkere kleuren maken een kamer kleiner. Kies bij een kleine kamer voor lichte kleuren.
 • Tip: zoek samen met je kindje naar een bedje. Bekijk hoogslapers eventueel in de concept store.
 • Lees de uitgebreide informatie bij de producten. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Wil je een hoogslaper kopen maar heb je nog een aantal vragen of wil je onze producten in het 'echt' zien? Bel gerust naar 085 00 20 510 of bezoek onze concept store in Bussum. Onze medewerkers nemen hier rustig de tijd om je vragen te beantwoorden en wensen in kaart te brengen.

Kinderbed hoogslaper maken: montage & bezorgservice

Een hoogslaper kinderbed met kast of een bureau in één maken, is geen kleinigheid. Het model 'Ombre' van Petite Amélie weegt tegen de 200kg! Zorg dus dat je de hoogslaper kinderbed bij montage meteen op de juiste plek in de juiste positie zet. Een hoogslaper maken is al een grote klus, sjouwen is een nog grotere klus. Gezien het gewicht en de omvang van de pakketten is het natuurlijk wel een verademing als je hoogslaper netjes en zonder meerprijs thuis wordt afgeleverd. Geen gedoe met het lenen van een busje of een aanhanger en in de stromende regen inladen bij het woonwarenhuis!Hieronder staan nog een aantal tips voor het maken van een hoogslaper:

 • Voorkom een hoop gesjouw en getrek met vijf mensen wanneer je er na montage achter komt dat het hele meubel nog een stuk gedraaid en verplaatst moet worden.
 • Neem eerst rustig de tijd om de handleiding door te lezen
 • Bereid je zelf alvast voor door het juiste gereedschap klaar te leggen. Dit zorgt er voor dat je geen tijdsverlies of irritatie op loopt als je de hoogslaper in elkaar gaat zetten.
 • Neem rustig de tijd om de hoogslaper in elkaar te zetten. Het montageproces is eenvoudig maar neem hier wel even de tijd voor.

Nog vragen? ..Stel ze ons of kom langs in onze concept store

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen over hoogslapers in de kinderkamer? Neem gerust contact op of breng een bezoek aan onze concept store. We zijn je er graag van dienst met advies, kinderkamer inspiratie of gewoon een kopje koffie. Daarnaast kan je dan direct een aantal kinderkamer compleet bekijken in onze showroom!

Voor welke leeftijd is een hoogslaper geschikt?

Onze hoogslapers zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe hoog is een hoogslaper?

Deze bedden variëren in hoogte. Halfhoogslapers gaan zijn 120 cm hoog en hoogslapers kunnen wel tot 180 cm hoog zijn.

Wat is het voordeel van een hoogslaper?

Het voordeel van een hoogslaper is dat deze bedden heel geschikt zijn voor kleine ruimtes. Onder het bed is ruimte voor een kast, bureau of speelgedeelte.