BABYKAMER TRENDS

BABYKAMER TRENDS

De babykamer wordt opnieuw uitgevonden: de clichés van geslachtsgebonden babykamers zijn voorbij. De inrichting van kinderkamers wordt verfijnd en verrijkt met nieuwe looks. Nu in de mode is een natuurlijke sfeer met een uniseks, Scandinavische of op Japandi gebaseerde babykamer.

Decoratieve accessoires spelen een belangrijke rol bij het creëren van een themakamer, zoals een jungle of natuur thema. Ontdek de trends voor de babykamer.

1. DE HOUTEN BABYKAMER

Voor een natuurlijke en trendy inrichting zorgt een houten babykamer voor warmte en kan het een mooi begin van een tijdloze kinderkamer zijn. Met een houten babybedje kun je de babykamer naar verschillende thema’s inrichten: Scandinavisch, jungle of een maritiem thema.

Babykamer «JAPANDI»

2. VLOERKLEDEN VOOR BABYKAMERS: HET NIEUWE DECORATIEVE ELEMENT

Het vloerkleed is perfect om originaliteit en persoonlijkheid in een babykamer te brengen. De wasbare vloerkleden vormen niet langer een probleem bij het schoonhouden van een kamer. Je kunt het kleed gemakkelijk in de wasmachine stoppen, net als het kinderbeddengoed. Zorg er wel voor dat je een kindervloerkleed kiest dat gemarkeerd is als machinewasbaar!


Wasbaar Kindervloerkleed in Terracotta

3. DE COMMODE: EEN MUST VOOR DE BABYKAMER

Voor het verschonen van de baby in zijn of haar eerste jaren, maar ook voor het opbergen van kleinere babyspulletjes: de commode is de nieuwe must-have voor de babykamer!


Commode «ROSEAU» in Oatmeal

4. BEHANG IN DE KINDERKAMER

Een geschilderde muur of toch behang? Ooit uit de mode, maar behangpapier is weer helemaal terug en het is een van de grootste trends bij het inrichten van elke kamer in huis. Als accent op een van de muren van de babykamer kan het behang bestaan uit bloemen, dieren, een jungle thema of een bosachtig natuurdecor. De teruggekeerde trend is bij velen zeker een favoriet.

5. MEEGROEIBED: HET DUURZAME EN TRENDY BABYBED!

Maak plaats voor nuttige en duurzame aankopen. De markt voor baby meubels en accessoires is groot en blijft groeien. Met een meegroeibedje voor de babykamer kan je een duurzame aankoop doen.

Het meegroeibed kan namelijk gebruikt worden van 0 tot 5 of 6 jaar. Als je kleintje ongeveer 2 jaar oud is zal deze graag in een groter bedje willen slapen. Verwijder gemakkelijk de zijhekken om het bed om te bouwen tot een echt peuterbed.


Meegroeibed «ROSEAU» in Walnoot

6. NATUURLIJKE MATERIALEN IN DE KINDERKAMER

Rotan, jute of rieten manden: natuurlijke materialen geven een lekker vakantie- en reisgevoel aan elke kinderkamer. Gebruik rieten manden of bamboe in de babykamer voor een natuurlijke uitstraling. De natuurlijke materialen creëren zo een trendy, maar rustgevende sfeer.

7. FLEURIGE OF DIERLIJKE WANDVERSIERING

Wanddecoratie zorgt voor een persoonlijk tintje aan de muren en maakt de babykamer zo helemaal af. Wandplankjes, pluche dierenhoofden of lichtdecoratie. Kies het favoriete motief of dier van je kindje en creëer een themakamer! Denk bijvoorbeeld aan een regenboog of circus kamer. Durf verschillende wandversiering met elkaar te combineren, dit zal zeker een mooi effect hebben!

8. UNISEKS DECORATIE VOOR EEN GENDERNEUTRALE KAMER

Maak je geen zorgen, kleuren zijn niet verdwenen uit kinderkamers! Maar natuurlijke, neutrale kleuren worden steeds populairder. Ze zorgen voor zachtheid en rust in de kinderkamers.

Naturel, oatmeal en walnoot kleuren worden steeds populairder!

9. EEN BABYKAMER MET JUNGLE OF BOS THEMA

Een van de grootste trends wat betreft babykamer thema's is een jungle thema: een tropisch behang en pluche apen, vogels of tijgers. Alles wat je nodig hebt voor een enorm avontuurlijke kinderkamer.

10. OATMEAL OF WALNOOT VOOR EEN CHIQUE INRICHTING

Scandinavische interieurs gebruiken graag neutrale kleuren bij de inrichting van kinder- en babykamers. Elegant en tijdloos: de oatmeal en walnoot kleur zijn gemakkelijk te combineren met de rest van je interieur en geven de babykamer een elegant uiterlijk.


Babykamer «SOIE» in Oatmeal

11. BABY BEDLINNEN

Om het ledikant of meegroeibed aan te kleden, kun je denken aan onze mousseline hoeslakens. Wanneer je kleuren uit de kamer terug laat komen in het bedje creëer je een prachtig samenhangend geheel.

12. SCHOMMELSTOEL OF VOEDINGSSTOEL VOOR DE BABYKAMER

De baby 's nachts wiegen, in slaap brengen, kalmeren en voeden. De schommelstoel wordt steeds meer gewaardeerd door toekomstige en jonge ouders. Een mooie en praktische aanvulling voor de geboortelijst!


Schommelstoel «COCON» in Beige

13. OPBERGRUIMTE VOOR DE BABYKAMER

De babykamer kan in het begin nog erg overzichtelijk zijn, maar deze staat al snel vol met speelgoed, spelletjes en andere babyspullen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de opslagmogelijkheden en deze zo functioneel mogelijk te maken. Dit kan door goed aangepaste opbergoplossingen: een kledingkast met ophangruimte, een speelgoedkist, etc.

14. EEN WIT MET HOUTEN BABYKAMER: EEN MOOIE ZACHTE COMBINATIE

Elegantie en zachtheid: hout blijft een must bij de inrichting van elke kamer. De «Vintage» babykamer hieronder is een van onze favorieten. De houten basis van demeubels warmen de babykamer op, terwijl de witte details de kamer verlichten en opfleuren.

Babykamer «VINTAGE» in Wit