Verschillende hoogslapers

Verschillende hoogslapers

Denk je aan een hoogslaper? Dan denk je vast en zeker ook aan ruimte besparen. Welk kind droomt er niet van extra speelruimte? Plus dat een hoogslaper natuurlijk mogelijkheden biedt tot het creëren van een hut, schuilplaats, kasteel of piratenschip.

Extra opslagruimte in de kinderkamer

Door het slaapgedeelte te verhogen, creëer je extra ruimte op de vloer. Je kunt hier bijvoorbeeld rieten manden of mooie dozen plaatsen voor extra opbergruimte. Dit is met name handig voor extra ruimte in de kinderkamer. Uiteraard kun je er ook een mooie speelruimte van maken, door er een tapijt en wat kussens neer te leggen en voilà! De verbeelding van je kind zal de rest doen.
Petite Amélie tip: geef je kind wat oude lakens en wasknijpers en bouw samen een geweldige schuilplaats!

Vanaf welke leeftijd in een hoogslaper?

Het is van belang dat je kind zelfstandig de ladder op en af kan gaan. Daarom raden wij aan om een hoogslaper vanaf 6 jaar te gebruiken.

Veilig slapen in een hoogslaper

Kinderen kunnen erg bewegelijk zijn als ze slapen. Voor extra veiligheid heeft Petite Amélie daarom een hoogslaper met extra hoge veiligheidsbarrières. De bed structuur is stevig. Wel dien je erop te letten dat het bed zorgvuldig via de handleiding gemonteerd wordt.
Voor extra veiligheid, kun je deze tips opvolgen:
- Controleer of de veiligheid barrière minstens 26 cm hoog is (gemeten vanaf de lattenbodem) en of er een ruimte van minstens 16 cm is tussen de bovenkant van de matras en de zijkanten van het bed.
- Stop je kindje goed in voor het slapengaan.
- Plaats een opgerolde handdoek aan de zijkant van het bed, zodat je kindje automatisch een beetje tegengehouden wordt en terugrolt.
- Wanneer je echt bang bent dat je kindje uit bed valt, plaats dan een matras, kussens of een tapijt naast het bed.

Stapelbedden: de ideale oplossing voor 2

Indien twee kindjes op dezelfde kamer slapen, blijft een stapelbed een goede optie. En ja, de jongste van de twee (vooral < 6 jaar), zal beneden het veiligst slapen. De oudste van de twee kan dan in het bovenste bed slapen.
In het geval van een tweeling is het natuurlijk van belang te wachten totdat beide kindjes boven de 6 jaar oud zijn.
Extra tip : het Petite Amélie stapelbed is deelbaar, wat betekent dat het bed gescheiden kan worden in twee eenpersoonsbedden (90x200 cm).
Stapelbed Jumeaux grijs - Petite Amelie
Deelbaar stapelbed Jumeaux grijs.

3-in-1 hoogslaper: voor langdurig plezier

Kies voor een alles-in-één oplossing met een hoogslaper met kast en bureau. Ook handig voor wanneer je een lager budget hebt! Vergeleken met het los aankopen van een bed, kast en bureau ben je een stuk goedkoper uit met dit bed.
Een andere optie is eventueel onze twee-in-een hoogslaper van de serie Sommet. Deze wordt geleverd zonder kast, maar met bureau en uiteraard een bed. Hoogslaper Sommet van Petite Amélie is verkrijgbaar in wit en grijs.
Hoogslaper Ombre
3-in-1 hoogslaper Ombre

Half hoogslaper: de gouden middenweg

De half hoogslaper lijkt voor veel ouders een ideaal compromis, want:
1. De afmetingen zijn geschikt voor ouders en kind. Met een hoogte van 1,20 m (half hoogslaper Arbre), heb je makkelijker contact met je kind en is het verschonen van het bed geen lastige klus.
2. Speelruimte en opslag. Onder de half hoogslaper van je kind bevindt zich een hele nieuwe wereld. Een hut of een speelruimte, niets is te gek. Ook te gebruiken als extra opbergplaats natuurlijk.
Half hoogslaper Arbre wit
Half hoogslaper Arbre
Tot slot is een hoogslaper ideaal voor elke ouder die een kleine kinderkamer wil in gaan richten.

Andere veelgestelde vragen over hoogslapers...

Voor welke leeftijd zijn onze hoogslapers geschikt?

Onze hoogslapers zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe hoog is een hoogslaper?

Deze bedden variëren in hoogte. Halfhoogslapers gaan zijn 120 cm hoog en hoogslapers kunnen wel tot 180 cm hoog zijn.

Wat is het voordeel van een hoogslaper?

Het voordeel van een hoogslaper is dat deze bedden heel geschikt zijn voor kleine ruimtes. Onder het bed is ruimte voor een kast, bureau of speelgedeelte.