Veilig slapen met een co sleeper van Petite Amélie

Afgebeeld: 2-in-1 co sleeper Nuage in naturel van Petite Amélie

Hoe slaapt je baby veilig?

De veiligste slaapplek voor je pasgeboren baby is een wieg of co-sleeper. Je kan op deze manier je kindje het dichtste bij je eigen bed houden, wat vooral in de eerste maanden heel erg belangrijk is. Leg je baby alleen niet in je eigen bed, omdat dit een verhoogde kans op wiegendood oplevert. Je kindje kan in jouw bed makkelijker uit bed vallen en bekneld of te warm worden onder de dekbedden, kussens of matrassen.

Beddengoed

Ook in het eigen wiegje of de co-sleeper is het belangrijk te letten op het juiste beddengoed. Essentieel is dat je kindje het niet te warm krijg in bed, daarom is een dekbed niet verstandig. Hou de slaapkamertemperatuur rond de 18 graden, ventileer goed en kleed je baby niet te warm aan. Zorg ook dat je kind niet met zijn gezicht onder dekens terecht kan komen.


Afgebeeld: Premium hoeslaken Foret van Petite Amélie

Buikligging

Rugligging is de veiligste slaaphouding voor jonge kindjes. Leg je baby daarom vanaf het eerste moment meteen op de rug in het bedje, en draai hem/haar zo nodig om wanneer hij/zij zichzelf op de buik heeft gerold. Babies kunnen zich namelijk vanaf 3 maanden zelfstandig op de buik rollen, maar het lukt ze niet meteen om weer terug te draaien.

Hard matras

Een hard matras is het verstandigst voor in de wieg of co-sleeper. Wanneer uw kind zich op de buik gedraaid heeft, kunnen neus en mond tegen het matras aangeduwd worden. Een zacht matras is dan een groter risico voor uw kindje, omdat daarin meer kans op verstikking is. In een hard matras kan jouw baby minder makkelijk wegzakken.

Co Sleeper

Een co sleeper is een ledikantje dat aan één kant open is en op die manier tegen jouw bed aangeschoven kan worden. In een co sleeper slaapt je kindje in een eigen bed, maar tegelijkertijd ook vlak bij je, op gelijke hoogte. Die gelijke hoogte is belangrijk, daarom zijn al onze co sleepers in hoogte verstelbaar. Zo kan je het aanschuifbedje perfect instellen op de hoogte van jouw bed en zijn al onze co sleepers geschikt voor gebruik met bijna elk ouderlijk bed.
Wil je ook een co sleeper aanschaffen? Kies dan voor onze nuage 2-in-1 co sleeper. Deze co sleeper is als aanschuifbedje en ook als vrijstaande wieg te gebruiken. De co sleeper heeft namelijk spijlen aan alle zijden en het heeft zijwanden met een 2-staps vergendelingssysteem die omhoog en omlaag geklapt kunnen worden. Dit is super handig want hierdoor kan het bedje aan beide kanten van het bed en ook vrijsstaand in de kamer geplaatst worden.

Afgebeeld: 2-in-1 co sleeper Nuage in walnoot van Petite Amélie