Wanneer van babykamer naar peuterkamer?

Wanneer van babykamer naar peuterkamer?

Oei, wat gaat het toch ineens snel. Je kleine hummel lijkt alweer te groot voor het babyledikant! Maar hoe weet je of het echt tijd is voor een peuterkamer? Wij geven je graag advies.

Van ledikant naar peuterbed

Wanneer kindjes van een ledikant naar een peuterbed gaan, verschilt heel erg per kindje en ouders.
De overgang van babyledikant naar peuterbed kan de volgende reden hebben:
- De belangrijkste: je kindje begint over het spijlenrek van het ledikant te klimmen, waardoor het gevaarlijk wordt nog langer in het baby bed te blijven slapen. Houd dit goed in de gaten!
- Het kan ook zijn dat het babyledikant doorgeschoven wordt naar een volgend kindje, waardoor de oudste naar een peuterbedje gaat.
- Of je kindje kan simpelweg te groot worden voor zijn/haar 120x60 cm ledikantje.
Er is geen vaste leeftijd bepaald waarop alle kindjes overgaan naar een peuterbed. Vaak is dit ergens tussen de 18 maanden en 3,5 jaar. De meeste peuterbedden zijn dan ook vanaf ongeveer 18 maanden. Het belangrijkste is dat je kindje eraan toe is om deze grote stap te maken.

Voordelen van een peuterbed:

- Vaak lijkt een peuterbed een beetje op een ledikant, wat de overgang wat makkelijker maakt.
- Het uitvalhekje aan de zijkant zorgt voor extra bescherming.
- Je hoeft je kindje niet meer in en uit het bed te tillen, hij of zij gaat er immers zelf in!
Twijfel je over welk peuterbed je moet kiezen voor de peuterkamer? Lees dan onze blog ‘een peuterbed kiezen’ voor extra tips.

De commode en kast

Gebruik je de commode niet meer echt als commode? Dan kun je deze nog gewoon gebruiken als ladekastje, wanneer je de bladvergroter eraf haalt. Extra opbergruimte is namelijk altijd handig!
Daarnaast kan het zijn dat de baby kast net iets te klein is geworden voor de kleertjes van jouw kindje. Dan wordt het natuurlijk tijd voor een grotere kast!

De rest van de meubels in de peuterkamer

Peuters hebben natuurlijk andere behoeften dan dat baby’s hebben. Zodra je in de gaten hebt dat je peuter wat meer wil gaan spelen, kan het tijd zijn om ook de babykamer ‘peuterproof’ te maken.
Petite Amélie heeft een nieuwe collectie peutermeubels, genaamd Cerise, met o.a. een boekenkastje (op hoogte van je peuter!), peuterbed, speelgoedkist, peuter- bureau en stoeltje.
Of wat dacht je van een tipi- tent in de kamer van je peuter? Met een prachtige tipi-tent maak je de peuterkamer helemaal af, door een knus plekje voor je peuter te creëren.
Met onze meubels kun je de peuterkamer helemaal compleet maken en je kindje een fijne plek geven om te spelen.
Wil je onze meubels in het echt zien of inspiratie opdoen voor de peuterkamer? Neem dan eens een kijkje in onze concept store in Bussum!