Zo valt je peuter niet uit bed

Zo valt je peuter niet uit bed

Kleintjes worden groot! Maar hoe groot ze ook dènken te zijn, hun slaap hebben ze nog hard nodig! Meestal zijn kindjes erg beweeglijk in hun slaap. Als ouder(s) is het dan prettig om te weten dat je zoon of dochter rustig en veilig kan slapen. Daar slaap jij ook een stuk rustiger van ;-)
Hieronder lees je een aantal tips om uit-bed-vallers te voorkomen.

Bedhekje voor peuters

Wanneer je peuter of kleuter steeds zelfstandiger wordt en op gegeven moment te groot is voor het baby ledikantje, kun je overstappen naar een peuterbed, juniorbed of zelfs een tienerbed. Het eerste waar je dan aan denkt wanneer je deze overstap maakt, is dat je wil voorkomen dat je kleine (b)engel uit bed rolt tijdens het slapen en zich daardoor bezeert.

PEUTERBED «LÉON» GRIJS 140 X 70


Peuterbedden en juniorbedden hebben meestal al zijhekjes ingebouwd. Heel handig! Ze kunnen er zelfstandig in- en uit komen en jij weet dat ze veilig slapen. Met een dergelijk peuter- of juniorbed ben je in één keer mooi klaar.
Heb je een kinderbed of een eenpersoonsbed zónder ingebouwde hekjes, dan kun je ook denken aan een los, universeel bedhekje. Deze schuif je eenvoudig onder het matras aan de open zijde van het bed. Door het gewicht van je kind blijft het bedhekje op z’n plek. Voor meegroeibedden, peuterbedden en juniorbedden kun je bijvoorbeeld een korter hekje nemen van 90x38 cm.

BEDHEKJE | 90 X 38 CM | WIT

Let op: dergelijke bedhekjes zoals hierboven genoemd, zijn niet geschikt voor hoogslapers of stapelbedden. Wanneer je zoon of dochter zich vasthoudt aan het hekje tijdens in- en uit klimmen, kan het loskomen door het gewicht. Daarom hebben hoogslapers of stapelbedden ivm veiligheid vaak al een ingebouwde barrière.

Alternatieve voor een bedhek

  • Pool noodle: een Pool Noodle is een lange, buis van schuim waar in zwembaden mee gespeeld kan worden. De lengte van de buis is ideaal – net iets korter dan het bed – waardoor je kind er makkelijk in en uit kan stappen.
  • Kussens: Heb je een groter bed voor je kleuter zónder ingebouwd veiligheidshekje en geen Pool Noodle of los bedhekje, doe het dan op de ouderwetse manier: leg een stel kussens op een rij en stop ze stevig onder het hoeslaken. De zachte, maar stevige barrière voorkomt uit bed rollen.
  • Voedingskussen: Heb je het voedingskussen nog bewaard? Ook deze zou je kunnen gebruiken! Het is vrij zwaar en lekker hoog. Ideaal voor wanneer je kindje graag op de zij ligt, het voelt meteen als een veilig holletje.