Afbeelding: Peuterbed / Meegroei ledikant Laurent met onderschuiflade en universeel bedhek 90x40 cm, verkrijgbaar in grijs  en wit


Kleintjes worden groot! Maar hoe groot ze ook dènken te zijn, hun slaap hebben ze nog hard nodig! Meestal zijn kindjes erg beweeglijk in hun slaap. Als ouder(s) is het dan prettig om te weten dat je zoon of dochter rustig en veilig kan slapen. Daar slaap jij ook een stuk rustiger van ;-) 

Hieronder lees je een aantal tips om uit-bed-vallers te voorkomen.

 

Hekje

Wanneer je peuter of kleuter steeds zelfstandiger wordt en op gegeven moment te groot is voor het baby ledikantje, kun je overstappen naar een peuterbed, juniorbed of zelfs een tienerbed. Het eerste waar je dan aan denkt wanneer je deze overstap maakt, is dat je wil voorkomen dat je kleine (b)engel uit bed rolt tijdens het slapen en zich daardoor bezeert. 

Peuterbedden en juniorbedden hebben meestal al zijhekjes ingebouwd. Heel handig! Ze kunnen er zelfstandig in- en uit komen en jij weet dat ze veilig slapen. Met een dergelijk peuter- of juniorbed ben je in één keer mooi klaar.

Heb je een kinderbed of tienerbed zónder ingebouwde hekjes, dan kun je ook denken aan een los, universeel bedhekje. Deze schuif je eenvoudig onder het matras aan de open zijde van het bed. Door het gewicht van je kind blijft het bedhekje op z’n plek. Voor meegroeibedden, peuterbedden en juniorbedden kun je bijvoorbeeld een korter hekje nemen van 90x40 cm.

Wil je direct de overstap maken van doorgroeiledikant naar een éénpersoonsbed, dan kun je bij Petite Amélie ook kiezen voor een langer bedhek van 120x40 cm. Het is gemaakt van massief hout, waardoor het extra stevig is. En het design is ook nog eens strak, simpel en tijdloos. Het zal dus niets afdoen aan de styling van de kinderkamer of peuterkamer!

(Let op: dergelijke bedhekjes zoals hierboven genoemd, zijn niet geschikt voor hoogslapers of stapelbedden. Wanneer je zoon of dochter zich vasthoudt aan het hekje tijdens in- en uit klimmen, kan het loskomen door het gewicht. Daarom hebben hoogslapers of stapelbedden ivm veiligheid vaak al een ingebouwde barrière.)

Universeel bedhek grijs van Petite Amélie 
Afbeelding: Universeel bedhek 90x40 cm, verkrijgbaar in grijs en wit


Universeel bedhek wit voor eenpersoonsbed of tienerbed
Afbeelding: Universeel en inklapbaar bedhek voor éénpersoonsbed of tienerbed 120x40 cm, verkrijgbaar in wit

Pool noodle

De meeste peuter- en juniorbedden hebben ingebouwde hekjes om uit bed vallen te voorkomen. Wil je liever een bed zónder hekje, maar natuurlijk wel voorkomen dat je kleine zich bezeert..dan biedt een zogenaamde Pool Noodle wellicht uitkomst.

Een Pool Noodle is een lange, buis van schuim waar in zwembaden mee gespeeld kan worden. De lengte van de buis is ideaal – net iets korter dan het bed – waardoor je kind er makkelijk in en uit kan stappen. Plaats de Pool Noodle ónder een goed passend hoeslaken en stop deze stevig onder het matras. Door de bolling van de schuimrol zal je kind tijdens het slapen prima blijven liggen. Soms kunnen twee op elkaar getapete zwembad noodles nog beter helpen. Sommige mensen plakken ze voor de zekerheid vast aan het matras met duct-tape. Stop het extra brede en lange peuterdekbed met het dekbedovertrek en al stevig onder het matras bij het voeteneind en de zijkanten. Je kindje kan geen kant meer op ;-)

Wil je zeker weten dat je kind zich niet kan bezeren, leg dan voor extra veiligheid een (logeer)matras voor het bed zodat, wanneer je kindje onverhoopt toch uit bed rolt, het in ieder geval wordt opgevangen en zich niet kan bezeren aan de harde vloer.

 

Kussens

Heb je een groter bed voor je kleuter zónder ingebouwd veiligheidshekje en geen Pool Noodle of los bedhekje, doe het dan op de ouderwetse manier: leg een stel kussens op een rij en stop ze stevig onder het hoeslaken. De zachte, maar stevige barrière voorkomt uit bed rollen.

 

Voedingskussen

Heb je het voedingskussen nog bewaard? Ook deze zou je kunnen gebruiken! Het is vrij zwaar en lekker hoog. Ideaal voor wanneer je kindje graag op de zij ligt, het voelt meteen als een veilig holletje.

 

Handdoeken onder het matras

Handdoekrolletjes onder het matras bieden ook uitkomst. Plaats ze aan de open zijde van het bed, zodat het matras iets omhoog komt te staan aan die kant. Je kindje zal dan automatisch terugrollen richting de muur en niet uit bed vallen. Nu is het alleen nog een kwestie van het peuterbeddengoed goed tussen de randen stoppen, et voilà, je kindje zal hierdoor een stuk minder snel uit bed kukelen.

 

Wil je meer informatie over onze producten of heb je een andere vraag? Je kunt ons bereiken via het contactformulier, onze Facebook en Instagram pagina of via email: hallo [at] petiteamelie.nl

Tot snel op www.petiteamelie.nl!