Een nieuw bed voor je Tiener

Een nieuw bed voor je Tiener

Afbeelding: Tienerbed 200x90cm en nachtkastje uit de Junior serie van Petite Amélie.

Het kind groeit uit zijn bed!

Hè!? Is je kind alweer een paar centimeter groter gegroeid? Hoe snel gaat dat? Dat kind groeit zijn bed uit en past dus ook letterlijk niet meer in zijn bedje! Tijd om uit te kijken naar een tienerbed want dat kinderbedje is veel te klein en eigenlijk ook wel een beetje kinderachtig. Mama, het is tijd om te gaan shoppen om je tiener in een fatsoenlijk bed te stoppen!
Dat kleine humpiedumpie heeft meer ruimte nodig. In ieder geval om te slapen en misschien om ook eens onder ogen te zien dat het ietwat babyachtige beddengoed aan vervanging toe is. Je hebt een stoere tiener en die weet vaak heel goed wat-ie wel of niet leuk vindt. Waarschijnlijk is er al eens gezeurd over het kinderlijke motief van zijn dekbedhoes. Het past niet meer bij een kind dat binnenkort naar de middelbare school gaat. En het bed zelf is ook niet meer okay. Misschien is de hele inrichting van de kinderkamer niet meer up-to-date, maar een groter bed moet in ieder geval worden aangeschaft!

Goed matras voor een kinderlijf

Maar waar kun je een leuk tienerbed kopen? Er zijn nogal wat aanbieders van bedden. De bedden zijn per internet te bestellen of je gaat langs in een showroom of meubelzaak waar je best mag rekenen op wat uitleg. Want naast het bed zelf, wil je natuurlijk ook een goed matras voor je kind. Dat lijfje is dus duidelijk in de groei. Welk matras hoort daarbij? Waar moet je op letten? En wat is de levensduur van een goed matras? Allemaal vragen waar je een antwoord op wilt of waarvoor je op onderzoek uit moet. Je koopt niet zo vaak een bed en je mag er gerust van uitgaan dat het bed voor je tiener een behoorlijke tijd zal meegaan. Verzeker je ervan dat het bed en het matras van solide materialen zijn gemaakt.
Petite Amélie heeft 3 matrassen voor de tienerbedden in het assortiment:

  • Koudschuim matras van 200x90cm met een dikte van 17cm, hardheid HR2.
    Geschikt voor kleuters en tieners.
  • Koudschuim matrs van 200x90cm met een dikte van 19cm, hardheid HR3. 3-laags met 7 zones.
    Ideaal voor al wat grotere tieners.
  • Binnenveringsmatras van 200x90cm met een dikte van 20cm, hardheid HR2, met houten bodemplaat.
    Ideaal voor hoogslapers.

bed-tiener-wit-200x90-petite-amelie
Afbeelding: Tienerkamer met éénpersoonsbed 200x90cm, ladenkast en bureau uit de Junior serie van Petite Amélie.

Smaken verschillen

En de kleur? Ja, dat is toch echt iets wat je met je tiener moet overleggen. Jij kunt helemaal gaan voor klassiek wit terwijl je tiener het saai en zeker niet cool vindt. Bedenk ook dat je naast de aanschaf van een nieuw bed binnenkort ook andere meubels voor zijn kamer moet gaan kopen. Een bureau, een nachtkastje of een kast voor alle schoolspullen bijvoorbeeld. Dat tienerbed moet dan wel passen bij de rest van het meubilair. Heel veel ouders schaffen een complete tienerkamer aan waarbij alle meubels mooi bij elkaar passen. Alles in één koop, ben je overal in één keer vanaf!
bed-tiener-grijs-roze-hout-petite-amelie
Afbeelding: Tienerkamer met tienerbed van 200x90cm, nachtkastje, ladenkast en kledingkast uit Lorée serie.

Complete make-over of alleen het bed?

In een slaapkamer is het bed natuurlijk het meest in het oog springende element. Leuk beddengoed is dan een blikvanger. Misschien verstandig om je kind hierover te raadplegen alvorens je een winkel leeg koopt met allerlei dekbedhoezen waar je kind helemaal niet onder wil liggen! En ook accessoires voor het bed, zoals vrolijke sierkussens of een mooie plaid, kun je het beste in het bijzijn van je kind aanschaffen. Zo wordt het ook een beetje een gezamenlijk project waarbij je jouw kind mee laat beslissen in de metamorfose die zijn kamer ondergaat. En als je nu echt geïnspireerd bent, begin je toch meteen aan de complete make -over van de kinderkamer? Schilderen, behangen, andere gordijnen kopen, misschien ook nog een ander tapijtje?
bed-tiener-zwart-wit-hout-petite-amelie
Afbeelding: Stoer bed voor pubers, formaat 200x90cm, met kledingkast uit de Simple Noir serie van Petite Amélie.