Een commode kiezen

Een commode kiezen

Het is niet makkelijk om de juiste commode voor je kleintje (en jezelf) te kiezen. Er zijn zoveel verschillende ontwerpen op de markt, met ieder hun eigen specifieke opties. Om je te helpen door de bomen het bos weer te zien, zijn hier enkele tips die hopelijk je keuze zal vergemakkelijken.

De commode, een onontbeerlijk onderdeel van de babykamer

Dit is niet een keuze om zomaar te nemen. Sterker nog, de commode is een van de belangrijkste dingen om in huis te halen voordat je je pasgeboren hummeltje thuis verwelkomt. Je zult veel tijd achter dit meubelstuk doorbrengen (meer dan je je kunt voorstellen!).

Het is niet alleen een kwestie van luiers verschonen.. Je zult er je baby wassen, afdrogen en aankleden na het badje, of zelfs masseren. Als we elke dag (geschat) 10 minuten achter de commode zullen staan, spenderen we in 2 jaar tijd meer dan 120 uur achter de commode!


babykamer-bocca-natuurtinten-wit-commode

Foto: Baby kamer "Bocca" Petite Amélie.
Tijdloos houten meegroei-ledikant met bijbehorende commode en kledingkast, in Europa vervaardigd.

Tip # 1: Kies voor een ergonomische commode nodig die niet te laag is

Je zult merken dat een groot aantal commodes op een verhoging zijn gemonteerd. De reden hiervoor is heel simpel: zo kun je je voeten onder de commode plaatsen, waardoor je goed rechtop staat en niet zoveel hoeft te bukken en dus je rug zult sparen!

Tip # 2: Het kiezen van veilig kwaliteitsmeubilair

Controleer de kwaliteit van de deurtjes, de sluitingen en de bevestigingen van je meubels. Je zult de lades en deurtjes een groot aantal keren openen en sluiten. Met name babykamer meubels moeten van hoge kwaliteit zijn. Nog een belangrijk punt: kies voor een commode- of lade/kledingkast met een soft-close systeem! Wanneer je kindje onverhoopt met zijn of haar vingertjes tussen de lade of deur komt, kan er niets gebeuren. Onze Bocca commode en kledingkast hebben dit bijvoorbeeld.

Tip # 3: De bladvergroter, een handige uitvinding

Voor nog meer functionaliteit adviseren we een bladvergroter. Daar kun je bijvoorbeeld luiers, rompertjes en andere benodigdheden klaarleggen, zodat je alles bij de hand hebt wanneer je kleintje op het aankleedkussen ligt.

Tip # 4: Duurzaam, kies voor soberheid en functionaliteit

Als je duurzaam om wilt springen met je meubel, kies dan voor een commode / dressoir met goede opslagruimte en een tijdloos ontwerp. Dit zijn babykamer meubelstukken die naast mooi, juíst functioneel moeten zijn en wanneer je nog een (of meerdere) kindje(s) wilt, scheelt dit je aanzienlijk in de kosten. Een commode met lades kan ook makkelijk als dressoir gebruikt worden. Lades zijn veel handiger dan planken, je kunt er namelijk meer in kwijt (zéker wanneer je bakjes gebruikt om de lades te ordenen). Wanneer je kleintje oud genoeg is om niet meer verschoond te worden, kun je het meubelstuk gebruiken om allerlei andere spullen in op te bergen.

Tip # 5: Veiligheid voor je commode

Tot slot: Zorg ervoor dat je kinder- of babymeubilair niet al te scherpe (liefst sterk afgeronde) hoeken, uitsteeksels of beschadigde elementen heeft. De commode moet stabiel zijn en als deze is uitgerust met wieltjes, controleer dan of er remmen op zitten! Een wandplank is leuk en handig, maar let erop dat je deze niet direct boven de commode of het bedje plaatst, om gevaarlijke situaties (bijv. vallen) te voorkomen.


babykamer-bocca-natuurtinten-wit-commode

Foto: Commode "Bocca" met handige, optionele bladvergroter Petite Amélie, vervaardigd in Europa.

babykamer-bocca-natuurtinten-wit-commode

Foto: Doorgroeiledikant "Bocca" Petite Amélie, met commode uit dezelfde serie