De voordelen van co-sleeping met een co sleeper van Petite Amélie

De voordelen van co-sleeping met een co sleeper van Petite Amélie

Afgebeeld: 2-in-1 co sleeper Nuage in wit en naturel van Petite Amélie

Meer slaap en rust

Baby's die dicht bij hun ouders slapen vallen makkelijker en sneller in slaap en worden 's nachts minder vaak wakker. Hierdoor slaapt je kindje meer en dat betekent ook meer nachtrust voor jou. Fysiek heeft co-sleeping veel voordelen voor je kindje: baby's die dicht bij hun ouders slapen hebben een regelmatigere temperatuur en hartritme. Co-sleeping heeft ook veel voordelen voor moeders die borstvoeding geven. Met een aanschuifbedje hoef je namelijk je bed niet uit om je kindje te voeden en wordt je slaapritme minder verstoord.

Minder afhankelijk

Sommige mensen denken dat je kindje door co-sleeping met een co-sleeper te afhankelijk van je zal worden, maar uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde! Baby's die dicht bij hun ouders slapen zijn eerder onafhankelijk en hebben minder overgangsobjecten nodig omdat ze juist geen verlatingsangst ervaren. Ze zijn ook minder geneigd tot duimzuigen of overdreven gehecht aan knuffels of andere objecten.

Meer zelfvertrouwen

Verder heeft onderzoek aangetoond dat kinderen die de eerste maanden dicht bij hun ouders hebben geslapen later in hun leven een hogere mate van zelfvertrouwen hebben, minder gedragsproblemen vertonen en minder gevoelig zijn voor groepsdruk.

Maar is het veilig?

In landen waar co-sleeping de norm is is de kans op wiegedood het kleinst, tot wel vier keer lager dan in andere landen! Als je van plan bent met jou kindje in een bed te slapen zorg er dan voor dat je kindje altijd op een harder oppervlak op zijn of haar rug slaapt, met het hoofd boven de dekens. Let erop dat je matras goed aansluit op de randen van je bed, zodat je kindje hier niet klem tussen kan raken. Slaap nooit met je kindje als je gedronken hebt. Ook ouders die roken kunnen beter niet aan co-sleeping doen, dit omdat het erop lijkt dat dit de kans op wiegedood verhoogt. Vind je het toch een beetje eng om met je kindje in bed te slapen? Een co-sleeper is een perfecte oplossing! Zo slaapt je kindje veilig naast je, maar niet direct in je bed.


Hebben jullie ervaring met een co-sleeper? Of leg je je kindje toch liever in een wiegje of ledikant in de babykamer? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Afgebeeld: 2-in-1 co sleeper Nuage in walnoot van Petite Amélie