Je kleine naar bed brengen is een van je belangrijkste momenten van de dag, als ouder zijnde. Het geeft je de gelegenheid om écht even quality time met je kind door te brengen, maar staat ook gelijk aan: "Gelukkig, ik kan eindelijk weer even relaxen!" 

Het is heel normaal dat je kind moeite of angst heeft om naar bed te gaan.
Wij helpen je bij het creëren van een geruststellende en rustgevende omgeving, zodat bedtijd het favoriete moment van je kind is... althans, bijna!

1. Introduceer een ritueel:

Kinderen houden ervan: routine! Waarom? Het stelt hen gerust, ze weten wat ze gaan doen en tegelijkertijd geeft het hen de mogelijkheid om het zelf te kunnen doen! Hier is een voorbeeld (aan te passen aan de leeftijd):

• Tandjes poetsen
• Gaan plassen of de luier verschonen
• Tijd voor een verhaaltje met papa en / of mama (of zelf voorlezen!)
• Zachte muziek om in slaap te komen en / of het nachtlampje aan zetten
• Het licht dimmen en de gordijnen dicht doen
• Massage om je kind te helpen ontspannen
• Knuffels, kusjes en daarna: oogjes toe!


2. Organiseer de kamer:

Het is heel belangrijk dat je kind zich goed voelt in zijn of haar kamer. Een goede nachtrust en voldoende slaap is essentieel wanneer je in de groei bent. Om dit te kunnen doen, is het slim om aparte gedeeltes in de kinderkamer te maken, zodat je kind weet wat er op welke plek precies gaat gebeuren:

Een slaapgedeelte: voor je baby is een ledikant met ledikant deken en laken heel prettig. Voor je peuter is een peuterbed met een bijbehorend peuterdekbed geschikt. Kies een lief, stoer of vrolijk printje hiervoor en combineer het bijvoorbeeld met een mooi nachtkastje. Onze collectie ledikantjes, peuterbedjes, wiegdekens, peuterbeddengoed en nachtkastjes zijn super cute!

Een lees- en/of speelhoekje: Kader deze ruimte af door middel van een comfortabel tapijt of speelkleed en bijvoorbeeld een aantal kussens. Bewaar dan de (voorlees)boeken zodat ze gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar zijn voor je kind. Onze wandplankjes zijn zowel praktisch als mooi!

Een opberg sectie: voor kleding en eventueel speelgoed. Deze ruimte wordt ook gebruikt om een commode of aankleedkussen/waskussen toe te voegen om de kleintjes te verschonen en wassen. Onze commodes en aankleedkussens zullen je helpen om alles keurig op te bergen!


3. Voorbereiden voor slaaptijd:

De bedtijd nadert. Terwijl je kleintje nog aan het spelen is, glip je alvast de kamer in om deze voor te bereiden voor bedtijd.

• Orden het speelgoed. Kijk eens naar onze opberglades die zó onder het kinderbed glijden, opgeruimd staat netjes!
• Maak een gezellige sfeer, met indirecte verlichting. Onze houten lampjes helpen bij het verzachten van de sfeer.
• Leg de favoriete knuffels en ander zacht speelgoed alvast in het bed (ook zij gaan naar bed!). Hier vind je onze mooie knuffels.


Wij wensen jou en je kind(eren) zoete en mooie nachten!

 rustgevende-kinder-slaapkamer-bedtijd

1. Nachtlampje Lune
2. Houten nachtlampjes
3. Kinderdekbedovertrek set
4. Houten (voorlees) krukje
5. Speelsetje Konijn
6. Houten autootjes
7. Speelkleed, Lorena Canals
8. Wandrekje
9. Commode Bocca
10. Wandrekje tipi
11. Aankleedkussen


Fijne dag en we zien je graag op www.petiteamelie.nl!