Babykamer trend 2017:

Babykamer trend 2017:

Ben je in blijde verwachting en al druk bezig met ideetjes voor de babykamer? Heb je al een mooi ledikantje en een commode, maar weet je niet hoe verder? We helpen je graag met wat inspiratie! In dit blog artikel hebben we één van de babykamer trends van 2017 uitgelicht, namelijk "Natuurtinten". Daarnaast laten we je zien hoe we deze trend vertaald hebben, inclusief gedetailleerde styling informatie.

Styling tips voor de babykamer anno 2017

Elk jaar zijn er bepaalde accessoires waar opeens de focus op ligt. Dit jaar vonden wij dit de meest opvallende:

  • Zachte stoffen, met een natuurlijke oorsprong. Denk hierbij aan gebreide wiegdekens en het gebruik vilt en schapenwol voor een zachte, natuurlijke uitstraling.
  • Kleine kussens en krukjes of stoeltjes met een opvallend design, die niet alleen praktisch zijn maar de kamer nét even wat stijlvoller maken. De krukjes die we zien zijn voornamelijk van onbehandeld hout. Rotan poefjes en leuk vormgegeven houten kindersetjes om aan te kunnen spelen, zijn ook hip.
  • Posters en foto’s in de babykamer. Veelal zie je lieve, inspirerende en mooie quotes of bijzondere illustraties. Trouwfoto’s van de aanstaande ouders, maar ook kleine tekeningetjes van oudere broertjes of zusjes zijn populair. Een lief fotolijstje alvast klaargezet voor de voetafdruk van je baby, is ook een heel leuk aandenken. Hierdoor geef je de babykamer net even een persoonlijk tintje.
  • Luchtzuiverende planten in de babykamer. De laatste jaren zijn we steeds bewuster gaan leven. Zo eten we vaker biologisch, maken we steeds milieubewustere keuzes, zoeken we het buitenleven op, enzovoorts. Voor de stijlvolle en bewuste ouder zijn dit belangrijke zaken die ook doorgevoerd worden in de babykamer. Meer planten in huis halen is hier een goed bijvoorbeeld van.Een luchtzuiverende plant in de kamer van je kleine prins of prinses plaatsen, is dus zo gek nog niet. Heel bewust en tegelijkertijd erg stijlvol!
  • Zelfgemaakte accessoires. Veel aanstaande moeders (en vaders!) zijn erg creatief. Zelfgemaakte kussentjes, knuffels, een hobbelpaardje of een houten lampje maken de babykamer uniek en speciaal. Hoe leuk is het als je jaren later je kleine vent of meid kunt vertellen dat mama (of papa) dit voor hen gemaakt heeft.
    babykamer-bocca-natuurtinten-wit-ledikant-meegroeibed-petite-amelie

Haal de natuur in huis voor je kleintje

Onlangs hebben wij onze nieuwste babykamer, Bocca, gefotografeerd. We kregen veel leuke reacties hierop en willen je graag laten zien hoe we deze babykamer gestyled hebben.Door de neutrale (witte) basis is deze kamer uitermate geschikt voor zowel jongetjes als meisjes. De kleuren wit en beige passen goed bij elkaar en zorgen voor een rustige sfeer. De accessoires van natuurlijke materialen (bijvoorbeeld hout en riet) creëren samen een frisse en knusse uitstraling. En juist door deze natuurlijke tinten wordt het geheel tijdloos, waardoor je de kamer gemakkelijk kunt re-stylen wanneer je kleintje toe is aan een echte peuterkamer.

kleding-kast-babykamer-petite-amelie-bocca-natuurtinten


babykamer-bocca-natuurtinten-wit-collage

Voor deze babykamer en onze andere producten, zie: www.petiteamelie.nl

Styling

1. Lampje, Wolk – Ikea
2. Lampje, Konijn – Petite Amélie
3. Konijnenhoofd – Bibib & Co
4. Rieten manden – Ikea (zelf geschilderd)
5. Dekbedovertrek set – Petite Amélie (coming soon)
6. Commode Bocca – Petite Amélie
7. Houten kralenslinger – Xenos
8. Doorgroeiledikant Bocca – Petite Amélie