Babykamer inspiratie & ideeën van Petite Amélie!

Babykamer inspiratie & ideeën van Petite Amélie!

Op zoek naar babykamer inspiratie? De basis zal vast al wel duidelijk voor je zijn; een bedje, commode en eventueel een kast. Maar, hoe maak je het gezellig? Met deze tips en babykamer ideeën kom je vast een heel eind!

De basis

Zorg dat de basis meubels goed bij elkaar passen, het liefst in dezelfde stijl en in een kleur waar je alle kanten mee op kunt. Ga voor meubels van hout voor een solide babykamer. Denk bijvoorbeeld aan onze stijlvolle babykamer Bocca of stoere grijze Celeste kamer!

Inspiratie babykamer: Kies voor neutrale kleuren

Nadat de basis van de babykamer meubels zorgvuldig door je is uitgezocht, kun je beginnen met het kiezen van de rest van de kleuren voor de kamer. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, beige, lichtblauw of andere pastelkleuren. Op die manier houd je de kamer rustig en ‘genderneutraal’, zodat er eventueel nog een volgend kindje in de kamer zou kunnen slapen.
Je kun op hele leuke ideeën babykamer komen als je een thema kiest. Bijvoorbeeld dieren, bos of zee. Dit zijn thema’s die neutraal zijn en waar je veel kanten mee op kunt. Niet zo van de thema’s? Een bepaalde kleur kan ook heel goed de leidraad zijn voor de inrichting babykamer ideeën. Mintgroen, zee blauw of oudroze zijn mooie voorbeelden.
Babykamer Vintage Petite Amelie

Voeg accessoires toe aan je babykamer

Schaf bijvoorbeeld leuke kussens in de vorm van dieren, babydekens of een mooie stoel aan voor de kamer. Een saai hoekje wordt zo al snel lekker knus. En wat dacht je van wanddecoratie? Je kunt eindeloos variëren van wandplankjes of schilderijtjes voor aan de muur. Genoeg mogelijkheden voor creatieve ideeën voor de babykamer!
Schaf bijvoorbeeld een babymobile aan als accessoire voor de babykamer. Onze babymobiles zijn gemaakt van natuurlijk materiaal met kleine, bewegende vormpjes. Op den duur zal je kindje zijn of haar ogen uitkijken van jouw babykamer ideeën!
Weet je nog niet helemaal welke kant je op wil met het inrichten van de kinderkamer? Begin met een moodboard! Zoek naar plaatjes van babykamers en plak ze op een (digitaal) papier. Zo breng je in kaart wat je inrichting babykamer ideeën zijn en hoe je jouw babykamer inspiratie toe kunt passen.

Praktische voorwerpen

Naast accessoires zijn er natuurlijke ook praktische zaken die je echt nodig hebt voor het verzorgen van je kindje. Bij ons kun je natuurlijk ook terecht voor moderne babykamer inspiratie. Bijvoorbeeld een modern dekbed/slaapzakje of een aankleedkussen voor op de commode. Of een stoel om je kindje in te kunnen voeden.
Kijk of je deze voorwerpen kunt vinden in het thema of de kleuren van je kamer, zo vormt het wat meer een geheel. Bijvoorbeeld dit mooie lampje in de vorm van een uil voor een dierenkamer!
babymobile roze Petite Amelie

Ga voor comfort, warmte en natuurlijk veiligheid

Uiteindelijk is het gene dat echt telt of jij en je kindje zich prettig voelen in de kamer. Denk daarom goed na over waar je de meubels neerzet, zodat je gemakkelijk door de kamer kunt bewegen. En denk uiteraard ook aan de veiligheid van je kindje. Let er o.a. op dat de babymobile niet binnen handbereik van je kindje hangt en leg geen kussens in het babybed. Pas ook altijd op met wandplankjes/schilderijtjes boven de commode of het bedje van je baby. Daarnaast is het verstandig om de kamer al een paar maanden van te voren te schilderen, zodat de verflucht eruit trekt.
Hopelijk heb je iets aan deze tips en ideeën voor het inrichten van de babykamer. Voor nog meer inrichting babykamer ideeën kun je altijd even op onze website kijken of kom gezellig langs in onze concept store in Bussum, hier kun je ook al onze babykamer accessoires bekijken!