Handige tips voor de peuterkamer inrichten!

Handige tips voor de peuterkamer inrichten!

Inmiddels is je baby geen baby meer, maar een echte peuter. En bij een peuter hoort een peuterkamer! Wij delen graag wat peuterkamer inspiratie met je om de babykamer helemaal ‘peuter-proof’ te maken.

Peuterkamer inrichten: Ga voor een peuterbed

Te groot geworden voor een ledikantje maar eigenlijk nog te klein voor een eenpersoonsbed? Ga voor de gouden middenweg: een peuterbed! Nog wel de bescherming die een ledikant biedt, maar je kindje kan er wel zelf in- en uit kruipen. Ideaal voor de nieuwe inrichting peuterkamer.

Kleur in de kamer

Voor de babykamer heb je waarschijnlijk gekozen voor rustige, neutrale kleuren. Maar, peuters hebben juist een beetje kleur nodig! Kleur stimuleert namelijk de creativiteit van jonge kinderen. Zie je het niet zo zitten om de muur kanariegeel te schilderen? Begin dan eens met een kleurrijke muurstickers of wat kinderkamer accessoires. De peuterkamer inrichten wordt zo hartstikke leuk!

Inrichting peuterkamer? Kies een thema

Wil je wel wat groter uitpakken voor de inrichting peuterkamer? Kies dan samen met je kind een leuk thema dat centraal zal staan in de kamer. Dieren, prinsessen, voetbal of jungle bijvoorbeeld zijn razend populaire thema's voor de peuterkamer inrichting.

Tover de commode om tot een ladekast

Commode niet meer nodig en heb je een bladvergroter erop zitten? Haal deze en het aankleedkussen er dan af en je houdt een ladekast over!

Creëer een peuterhoekje

Het is natuurlijk hartstikke fijn om als kind zijnde je even terug te kunnen trekken. Om dat te verwezenlijken kun je een zogenaamd peuterhoekje in de peuterkamer inrichten voor je kindje. Doe dit door bijvoorbeeld een tafeltje met stoeltjes neer te zetten waaraan je kindje kan kleuren of door een leuk speelkleed te plaatsen met leuk houten speelgoed.
Ook kun je dit doen door het bed bij het hoekje te betrekken. Denk bijvoorbeeld eens aan ons huisjesbed! ’s Nachts slaapt je kindje lekker op het extra dikke matras en overdag is het een spannende hut. Je kunt de beleving compleet maken door er lichtjes of doeken overheen te doen.

Veiligheid voor alles

Veiligheid gaat natuurlijk boven alles bij de peuterkamer inrichten! Misschien een beetje gek, maar ‘loop’ eens op je knieën door de kamer van je kind. Zo zie je alles van zijn of haar perspectief. Controleer de kamer op gevaarlijke snoeren, stopcontacten, rondslingerend (te) klein speelgoed of andere voorwerpen die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.
Voor meer peuterslaapkamer ideeën kun je altijd terecht op onze website. Ben je er toch nog niet helemaal uit? Kom dan langs in onze conceptstore wij kunnen helpen met de peuterkamer inrichten.