Hoogslaper ideeën: Tips voor het aanschaffen van een hoogslaper

Hoogslaper ideeën: Tips voor het aanschaffen van een hoogslaper

De knoop is doorgehakt: eindelijk krijgt jouw kind een hoogslaper waar hij of zij al zo lang van gedroomd heeft. Maar hoe kies je de juiste? Petite Amélie geeft je advies voor het kopen van een hoogslaper en komt met de leukste hoogslaper ideeën.

Functionaliteit

Wat is de reden dat je voor een hoogslaper kiest? Buiten dat je kind het misschien wel helemaal geweldig vindt, kan er ook een praktische reden achter zitten. Bij ruimte gebrek kun je het beste voor een multifunctionele hoogslaper kiezen. Een leuk idee als kinderkamer hoogslaper is onze hoogslaper Ombre, dit is een bed, bureau en kast in 1!
Is alleen een bureau voldoende? Dan kun je ook gaan voor onze hoogslaper Sommet of halfhoogslaper Arbre.

Stabiliteit

Het woord zegt het al; een hoogslaper is hoger dan een eenpersoonsbed. Dit kan, zeker in het begin, best nog weleens spannend zijn voor je kindje. Kies daarom voor een stevige hoogslaper, die niet teveel wiebelt. Sommige hoogslapers kun je aan de muur bevestigen, dit maakt ze extra stevig.
Hoogslaper Ombre
Hoogslaper Ombre; een bed, bureau en kast in één.

Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk altijd centraal bij onze hoogslaper ideeën, maar het is nog belangrijker wanneer het bed een stuk hoger van de grond af staat. Let er daarom goed op dat het bed aan veiligheidseisen voldoet. Onze hoogslapers bijvoorbeeld, voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 747-1:2012, speciaal voor hoogslapers.
Daarnaast is het belangrijk dat je je kindje niet te vroeg in een hoogslaper laat slapen. Wij adviseren een minimum leeftijd van 6 jaar. Dan zijn kinderen namelijk groot genoeg voor de meeste hoogslapers en kunnen ze gemakkelijker en zelfstandig uit het bed klimmen.

Ruimte van de kamer

We weten natuurlijk dat een hoogslaper onder de ruimte besparend ideeën voor de kinderkamer valt. Toch moet je wel de kinderkamer nog even goed nameten of de hoogslaper er daadwerkelijk in past. Logisch, denk je misschien, maar heb je bij jouw ideeën kinderkamer hoogslaper nagedacht over eventuele kastdeuren die open moeten, ruimte om van de trap af te klimmen en genoeg ruimte om het bed op te kunnen maken?
Ook is het van belang dat het plafon van de kamer hoog genoeg is. Voor onze hoogslapers ideeën adviseren we een minimale plafonhoogte van 240cm. Behalve als je van tijgeren houdt natuurlijk.
Hopelijk heb je door deze tips voor het kopen van een hoogslaper een beter inzicht gekregen. Ben je toch niet helemaal zeker? Kom dan eens kijken naar onze (halve) hoogslapers. Uitproberen mag uiteraard ook! Onze showroom is gevestigd in Bussum, centraal in Nederland gelegen.
Heb je een korte vraag over hoogslapers? Neem dan contact op met onze klantenservice.