Moois uit Marrakech

Moois uit Marrakech

Afbeelding: Lichtgrijze handgemaakte Berber deken met pompoms 150x120cm.

Zoektocht in de souk

Na wat omzwervingen door de prachtige en smalle straatjes in de souk van het mooie Marrakech, stuitte Petite Amélie op een klein studiootje waar twee mensen bezig waren achter een weefgetouw. Buiten zat een man in de schaduw te genieten van een glaasje thee. Hij glimlachte en knikte begroetend. Nieuwsgierig als we zijn, vroegen we of we even binnen mochten kijken en zo raakten we aan de praat met Mustapha, een bescheiden jongeman.
Geduldig en ietwat verlegen legde hij uit dat de twee mannen Berber dekens aan het maken waren. De dekens worden volgens oude tradities op houten weefgetouwen gemaakt. De weeftechniek wordt van generatie op generatie doorgegeven, waardoor de dekens hun authentieke uitstraling blijven behouden.
De dekens zijn immens populair in Riads en hotels in de omgeving, maar ook ver buiten Marrakech is er vraag naar deze prachtige handgeweven dekens. Wij vielen ook voor de prachtige eenvoud van de katoenen berber dekens met pompoentjes. Na wat glaasjes thee en converseren met de heren, vroegen we of het mogelijk was een kleinere variant te maken. En jawel, voor Petite Amélie wilden de mannen graag een kindervariant van de bekende plaid maken.

Hand made in Marrakech voor Petite Amélie

En zie hier onze prachtige, handgeweven Berber deken collectie van 100% puur katoen. De dekens zijn afgewerkt met lichte pompoms aan beide zijden. Ze staan fantastisch op een kinderbed van 140-160 cm lang, maar ook ter decoratie aan het voeteneinde van een tienerbed of eenpersoonsbed van 200 x 90 cm. Deze kindersprei is speciaal voor Petite Amélie geweven in een handig kinderformaat van 150 x 120 cm. Ze zijn wasbaar op 30 graden, gebruik hiervoor een dekbedovertrek om de pompoms te beschermen.
De kleuren van onze Berber dekens zijn geïnspireerd op onze Scandinavische, tijdloze look. Hierdoor staan ze prachtig over een peuter- of juniorbed, maar zijn ze ook mooi als speelkleed (gebruik een anti-slip matje onder het kleed zodat je kindje veilig kan spelen op het kleed).
Naast de Berber dekens hebben we ook speciaal voor Petite Amélie kussens in dezelfde kwaliteit laten maken, uiteraard voorzien van de schattige pompoentjes. De afmetingen van de kussens zijn: 60 x 60 cm en hebben op alle vier de hoeken pom-poms. Ook de kussens zijn wasbaar op 30 graden, in een dekbedovertrek of waszak.
Kortom, de Petite Amélie Hand Made in Marrakech collectie dekens en kussens zijn een bijzondere accessoire voor in de kinderkamer!

Alle informatie op een rij

Hieronder lees je de specifieke informatie over onze Berber dekens en kussen:
• Afmeting: 150 x 120 cm (deken) of 60 x 60 cm (kussen)
• Bruikbaar als: sprei, deken voor peuter- en juniorbed, speelkleed, decoratie op een 200x90 bed
• Het Berber kussen kan dienen als sierkussen of vloerkussen
• Kleur: off-white, met pom-poms in dezelfde kleur
• Materiaal: 100% katoen
• Wasinstructie: niet heter dan 30 graden. Tip: was de Berber deken in een dekbedovertrek. Zo blijven de pom-poms mooi
• Productie: Hand made in Marrakech


Off-white-berber-kleed-plaid-deken-met-pompoms
Afbeelding: Off-white handgemaakte Berber deken met pompoms 150x120cm, tevens verkrijgbaar in lichtgrijs en lichtroze

berber-deken-en-kussen-collectie-Petite-Amelie

Afbeelding: Lichtgrijze handgemaakte Berber deken met pompoms 150x120cm. Eén van de vele mooie straatjes in Marrakech, Karima Maruan Photography. Studio waar onze Hand made in Marrakech collectie gemaakt wordt.


berber-kussen-60x60-grijs-wit-met-pompoms
Afbeelding: Off-white en lichtgrijze handgemaakte Berber kussens met pompoms 60x60cm, tevens verkrijgbaar in lichtroze