Waarom kiezen voor een peuterbed? Lees het hier!

Waarom kiezen voor een peuterbed? Lees het hier!


Soms twijfel je als ouder weleens wanneer het juiste moment is om over te stappen op een peuterbed. Want waarom is een peuterbed beter dan een ledikant? Als je 'JA' kunt antwoorden op minstens een van de volgende vragen, dan wordt het antwoord op de waarom een peuterbed ook direct beantwoord:
• Heeft je kind weinig ruimte in bed?
• Klimt hij of zij zelf uit het ledikant om er alleen op uit te gaan?
• Wil je de ontwikkeling en autonomie van je kind bevorderen?
• Is er een tweede (of derde!) onderweg en wil je het ledikant ‘doorschuiven’?
Dus, het antwoord is ja; je kindje is klaar voor een peuterbed. Maar welke? Zijn er nog verschillende soorten? Jazeker! Petite Amélie helpt je!

Peuterbedden 70x140 cm: Perfect vanaf 18 maanden

Vanwege de afmetingen (70x140 cm) is een peuterbed perfect aangepast aan een kindje vanaf 2 jaar en soms zelfs vanaf 18 maanden. Het bedje is niet al te groot, wat je kindje kan helpen bij de overgang naar een ander bed. Een eenpersoonsbed (90x200 cm) is natuurlijk gelijk al een stuk groter dan het ledikant.
Daarnaast stimuleert het ook de autonomie en zelfstandigheid van je kind om zelf in- en uit bed te kruipen. Met een slaaphoogte van ongeveer 32 cm, is dit geen probleem voor je kleine, wat ook het zelfvertrouwen een enorme boost geeft! Een peuterbed is dus de sleutel tot een veilige, zorgzame ontwikkelingsperiode.
Een nadeel van het zijhekje, en dus de mogelijkheid om zelf in- en uit te klimmen, is dat je kindje mogelijk ineens naast jouw bed staat/ er zelf uit gaat. Echter went dit na verloop van tijd en is het vooral een kwestie van leren en opvoeden!
Ook niet geheel onbelangrijk: het peuterbed kan gebruikt worden tot het kindje 5 á 6 jaar oud is.

Peuterbed kiezen: Zijhekjes voor veiligheid

Om een goede overgang van ledikant naar peuterbed te garanderen, zijn kinderbedden vaak uitgerust met uitvalhekjes.
Het bedje Vivien van Petite Amélie heeft bijvoorbeeld aan beide kanten barrières, waardoor je het ook in het midden van de peuterkamer kunt plaatsen en niet alleen langs de muur. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor het voorkomen van een valpartij. Veiligheid staat voorop!
Overigens, kun je het korte zijhekje aan beide kanten van het bed monteren, of zelfs (later) helemaal weg halen. Leer je kindje hoe hij of zij op een veilige manier in-en uit het bed kan kruipen. Scheelt ook voor jouw rug!
Heb je de knoop doorgehakt en ga je voor een peuterbed? Neem dan niet alleen afscheid van het ledikant, maar ook van de slaapzak (als je dit nog niet gedaan had). Zo zorg je namelijk voor een zo veilig mogelijk bed.

Verschillende modellen peuterbed

Bij Petite Amélie bieden we verschillende peuterbedden. Elk model is verkrijgbaar in de neutrale kleuren wit en grijs, waardoor ze in bijna elk interieur passen. De verschillende modellen zien er net even anders uit. Dichte of open hoofdborden, ronde, platte of helemaal geen spijlen. De keuze is aan jou en je kindje!

Ruimtebesparend

De ruimte onder het bed gaat helaas vaak verloren. Hartstikke zonde natuurlijk. Maar ook daar hebben we bij Petite Amélie een oplossing voor: een optionele bed lade! Hierin kun je alle spulletjes van je kind bewaren (of verbergen!). Kleding, speelgoed, beddengoed, etc…

Wil je onze peuterbedden in het echt zien? Kom ze dan eens bewonderen in onze winkel. Hier staan onder andere onze peuterbedjes Plume, Vivien en Colombe opgesteld. Je kunt hier ook eens kijken naar onze andere leuke bedden zoals onze stapelbedden of misschien is toch de hoogslaper wel een hartstikke leuk idee!

Tot slot nog een overzichtje van de belangrijkste voordelen en kenmerken van een peuterbed:
Overzicht voordelen peuterbed