Help! Een peuterbed of een junior bed

Help! Een peuterbed of een junior bed

Kleine meisjes en jongetjes worden (veels te snel) groot! Wanneer het tijd is om naar het "grote bed" te gaan, is het soms een beetje moeilijk om te kiezen tussen een standaard peuterbedje (van 70x140 cm) en een junior bed, die weer een slag groter is.

Wat zijn de verschillen en hoe maak je de beste keuze?

We zullen je op een paar manieren proberen te helpen. Als je twijfelt tussen een peuterbed van 70x140 cm en een groter junior bed (70x160 cm), hopen we dat dit artikel je zal helpen om eindelijk de knoop door te kunnen hakken..
Een peuterbed van 70x140 cm is perfect voor kleintjes van 18-24 maanden. Vanwege de lengte van 140 cm is dit bed perfect voor kindjes vanaf 2 jaar en soms zelfs vanaf 18 maanden, gezien hun motorische ontwikkeling. Juist omdat het bed nog niet te groot is, kan je kleintje gemakkelijk wennen aan het slapen in een bed met (anti-val)hekjes.
Als je kind al 2 jaar oud is, dan raden we je aan om een junior bed te kiezen. Dit is langer bruikbaar. Kies dan bijvoorbeeld voor een junior bed van 70x160 cm, met beschermende hekjes. Ze beschermen je kind niet alleen van eventueel nachtelijk vallen, maar ze geven hen ook een geborgen gevoel.
De grootte van een kinderbed wordt vaak aangeduid in termen van breedte en lengte, maar vaak wordt vergeten om de hoogte te vermelden. Bijvoorbeeld, een peuterbed van Petite Amélie heeft een hoogte van ongeveer 33 cm. Je kleintje kan hierdoor zelfstandig zijn of haar bedje inklimmen! Ideaal om hen zelfvertrouwen en autonomie te geven, de sleutels tot een vriendelijke en veilige leeromgeving.


peuterbed-leon-petite-amelie-kinderkamer
Peuterbed 70x140 cm “Leon”

Met optionele schuif/opberglade. Verkrijgbaar in wit (Vivien) en grijs (Leon), met of zonder matras.

Behoefte aan extra veiligheid?

Peuterbedjes worden vaak voorzien van kleine (min of meer kleine) beschermende barrières, de zogenaamde (anti-)valhekjes. De kindveilige peuterbedden "Leon" en "Vivien" van Petite Amélie bijvoorbeeld, hebben hekjes aan beide kanten, waardoor je ze in het midden van een kamer kunt plaatsen en niet per se langs een muur. De lage hekjes zullen nachtelijk vallen voorkomen en je kleine spruit geruststellen! Je kunt de kortste barrière aan de desgewenste zijkant monteren en weer demonteren, wanneer de tijd is gekomen dat je kindje geen hekje meer nodig heeft.

Je kan er ook voor kiezen om een bedhekje los te bestellen en aan een junior bed te bevestigen. Onze bedhekjes verkrijgbaar in 2 kleuren (wit en naturel) kunnen gemakkelijk aan de lattenbodem worden bevestigd en voorkomt dat je kind uit bed valt. Het bedhekje wordt eenvoudig gemonteerd met twee metalen bevestigingen. Combineer ons Juniorbed «LUNE» in wit met een bedhekje. Zo heb je een bed dat meegroeit met de ontwikkeloing van je kind.

Sommige junior bedden zijn ook voorzien van (demontabele) hekjes, aan één of beide kanten. Hierdoor kun je je kindje, zodra het groot genoeg is om de wieg te verlaten, direct naar een dit bed van 70x160 cm over laten gaan. Hou ons nieuwe binnenkomende items in de gaten om op de hoogte te blijven.

Voor wie is het peuterbed en junior bed?

  • Wanneer je op zoek bent naar een duurzamere oplossing, adviseren we een junior bed met een lengte van 160 cm, wat de gebruiksduur verlengt.
  • Toekomstige ouders die rekening houden met uitbreiding van de familie kiezen vaak eerst voor een standaard 120x60 cm babybed en daarna een peuterbed van 140x70 cm.
  • Een junior bed zal een beroep doen op ouders die meer duurzaamheid nastreven, ook handig bij enig kind, en is geschikt tot een jaar of acht, afhankelijk van de lengte van je kind.


Een junior bed zal echter een beroep doen op ouders die meer duurzaamheid nastreven, ook handig bij een enigst kind. Het junior bed is geschikt tot een jaar of acht, afhankelijk van de lengte van je kind.
Aan de andere kant; wanneer je bij de geboorte van je kleintje al voor een meegroeiledikant hebt gekozen, zal de stap naar een junior bed alleen maar gemakkelijker worden. Je kind is immers al gewend aan de verstelbare hekjes en wanneer je die te zijner tijd verwijdert (en het meegroeiledikant dus een peuterbed wordt), zal je kind in een mum van tijd gewend zijn aan het slapen zonder hekjes. Wanneer je dan overstapt op een junior bed (of misschien zelfs al naar een éénpersoonsbed), is die stap dus al genomen.
Nog een kleine tip: Heb je een beweeglijk kind? Dan is het misschien comfortabeler om het in een iets groter (en dus minder beperkend) bed te laten slapen... kies in dit geval dan voor een junior bed met hekjes.

kiezen-peuterbed-of-juniorbed-petite-amelie-nuit-wit-kinderbed
Junior bed “Lune” 160x80 cm

Onze tip: kies voor functioneel

Denk aan opslag in al zijn vormen! De ruimte onder het bed is vaak een ongebruikte ruimte waar onopgemerkt soms vuile sokken en speelgoed blijven liggen. Kies dan bijvoorbeeld voor een opberglade die je gemakkelijk onder het bed kunt schuiven, je zult versteld staan hoeveel je hier in kwijt kunt! Hier kun je beddengoed, verkleedkostuums, speelgoed en seizoensgebonden kleding in bewaren, of bijvoorbeeld een tweede matras voor die oh zo gezellige logeerpartijtjes!
We hopen dat deze tips je helpen in het maken van je keuze. We wensen je een fijne dag en tot ziens op www.petiteamélie.nl!