Zoete kleuren voor een kleurrijke kinderkamer | Petite Amélie

Zoete kleuren voor een kleurrijke kinderkamer | Petite Amélie

Het is zomer! Kinderen gaan op vakantie, naar zomerkampen of logeren bij opa en oma zodat de ouders eens goed de handen uit de mouwen kunnen steken om de inrichting van hun kamers aan te pakken!

De make-over van de kinderkamer

Het idee achter een make-over van een kamer is niet om alle meubels weg te doen, maar juist om de sfeer in de kinderkamer te verbeteren of te veranderen. De verandering kan ook alleen op de muren plaatsvinden door een andere verfkeuze of toevoeging van behang. Het kan ook leuk zijn om de bestaande meubels zelf een beetje te veranderen door bijvoorbeeld de handgrepen van een dressoir te vervangen of een nachtkastje in een andere kleur te schilderen. Weinig tijd (of zin)? Dan kun je er altijd voor kiezen om kleine elementen binnen een bepaald thema aan te passen, bijvoorbeeld:

  • Kussens, dekens en beddengoed
  • Opbergdozen of rieten manden
  • Tafels, familiefoto’s of posters

Zoete kleuren door kleine details

Dit palet van zoete kleuren inspireerde ons voor de zomer. Oranje, geel, roze en blauw passen perfect bij witte, houten of grijze meubels in een moderne of vintage kinderkamer.
Deze kleuren zijn gekozen in overeenstemming met een item uit onze houten speelgoedcollectie: de minikoelkast voor kinderen. Een van onze favoriete verjaardags- of kerstcadeaus. De retrostijl van de koelkast accessoires geeft een kleurrijke, speelse touch aan de kamer van je kind. Geniet van de citroen limonade of macaroons!
Daarnaast vind je het kleurenpalet terug in onze houten mini kaptafel, met accessoires in lichtroze, zachtblauw of muisgrijs.
Bekijk hier onze selectie voor een verfrissende zomer:
Zoete Zomer selectie
1. Minikaptafel 'MA PREMIÈRE COIFFEUSE' 2. Minikoelkast 'MON PREMIER FRIGO' 3. Petite Amélie houten krukje 4. BOCCA boekenkast Petite Amélie 5. Deelbaar stapelbed 200x90 cm 'JUMEAUX' 6. Set tafel en stoeltjes Egeltje 7. Aankleedkussen Roze of Mint Petite Amélie

Een stapelbed: de juiste keuze voor ruimtebesparing

Zoom in op een van de essentiële onderdelen van de kinderkamer met beperkte ruimte: het witte of grijze stapelbed (wat je zelf het mooist vindt!).
Het stapelbed is ideaal als de kamer niet erg groot is, maar er wel twee kinderen moeten slapen. Het is natuurlijk ook belangrijk voldoende ruimte over te houden voor een speel-of werkhoekje om huiswerk te maken.
Het bovenste bed van het kinderstapelbed is vanaf zes jaar. Als je besluit kinderen van verschillende leeftijden in het kinderbed te laten slapen, laat dan altijd de oudste boven slapen en gebruik het onderste bed voor het jongste kind.
De stapelbedden zijn ook erg populair onder de opa’s en oma’s die hun kleinkinderen te logeren krijgen tijdens de vakanties. Een stapelbed is een perfecte ruimtebespaarder die ook geschikt is voor volwassenen!
Wij wensen jullie allemaal een geweldige zomervakantie! Grijp vooral de kans om de kamer van je kinderen een volledige of gedeeltelijke make-over te geven en aarzel vooral niet om foto’s van het eindresultaat met ons te delen door #mypetiteamelie te gebruiken op instagram. Of stuur de foto’s naar ons op!