De juiste keuze voor een peuterdekbed en overtrek!

De juiste keuze voor een peuterdekbed en overtrek!

Het is zover: jouw kleintje gaat over naar een peuterbed. Spannend! Daar horen natuurlijk ook een bijpassend peuterdekbed en dekbedovertrek bij om het geheel compleet te maken. Maar, waar let je op bij je aankoop? Petite Amélie helpt je bij het uitzoeken!

Allereerst: Het dekbed zelf

Wanneer kies je voor een peuterdekbed?

Gaat je kindje binnenkort over naar een peuterbed? Dan is het aan te raden te kiezen voor een peuterdekbed in plaats van bijvoorbeeld een slaapzak. Dit om te voorkomen dat je kindje nog vastzit met de voetjes wanneer hij of zij op gaat staan in het peuterbed.

Vanaf welke leeftijd gebruik je een dekbed?

Vanaf 2 jaar is je kindje in staat om goed zelf zijn/haar temperatuur te regelen en is de kans op verstikking niet meer aanwezig. Vanaf 2 jaar kan je kindje ook al prima in een peuterbed slapen.

Materiaal en maat

Er zijn verschillende soorten dekbedsets, de een is gemaakt van natuurlijk materiaal en de andere van synthetisch. Petite Amélie heeft gekozen voor een synthetisch peuterdekbed aangezien de vulling hiervoor zwaarder is dan dons, maar lichter dan wol en de vulling verschuift niet in het dekbed.
Daarnaast veroorzaakt synthetisch materiaal minder snel allergische reacties en kan het gewassen worden op hogere temperaturen. Dit is met name belangrijk voor een peuterdekbed, i.v.m. hygiëne.
Een standaard maat voor een peuterdekbed en een bijpassende dekbedhoes is 150x120 cm. Dit past dan ook op de meeste peuterbedden. Vaak hebben de kussens van een dekbedset de afmeting 60x50 cm.

Met of zonder kussen?

Ook hier geldt: vanaf 2 jaar is het veilig om een kussentje te gebruiken. Maar, vaak is het nog niet echt nodig. Meestal geeft je kindje zelf aan wanneer het toe is aan een kussentje. Als je kindje op zijn/haar handen of op een knuffeltje begint te slapen, dan weet je dat het tijd is voor een kussentje.

En dan: het dekbedovertrek

Een peuterdekbedovertrek 150x120 cm zonder schreeuwende kleuren en drukke patronen blijkt nog best lastig te vinden. Ook daar heeft Petite Amélie iets op bedacht: onze nieuwe dekbedovertrek collectie voor de peuterdekens! Bestaande uit rustige kleuren en mooie patronen. Dat is wat je nodig hebt om lekker te slapen!
Helemaal leuk is om een dekbedhoes en bijpassende kussensloop aan te schaffen, om het geheel er mooi uit te laten zien.
Dekbedovertrek set Petite Amelie

Certificeringen

Omdat het dekbedovertrek in direct contact staat met je kindje, is het fijn als deze van hoge kwaliteit zijn én gemaakt van organisch katoen. Maar waaraan kun je dat zien? Een GOTS-label/certificaat is daar een mooi voorbeeld van.
GOTS (Global Organic Textile Standard) is een wereldwijd keurmerk dat eisen stelt aan het produceren van biologische vezels. Zo eisen ze dat fabrikanten de schade aan het milieu zo beperkt mogelijk houden en dienen de arbeidsomstandigheden te voldoen aan de normen welke worden gesteld door de International Labour Organization. Niet alleen je kindje heeft hier dus profijt van!
Zo kun je je kindje met een gerust hart laten slapen onder het kinderdekbed.

Kinderdekbedovertrek van Petite Amélie

De dekbedovertreksets van Petite Amélie blijven ook na een flink aantal wasbeurten mooi. Daarnaast zijn ze zijdenzacht door het gebruik van een biologische verzachter, zodat je kindje heerlijk kan slapen. Bekijk hier onze nieuwe overtreksets en bijpassende hoeslakens!