Waarom kiezen voor houten speelgoed? Lees het hier!

Waarom kiezen voor houten speelgoed? Lees het hier!

Waarom kies je voor houten speelgoed?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: in tegenstelling tot plastic is hout een natuurlijk en ecologisch verantwoord materiaal. Des te meer wanneer het hout gemaakt is van FSC-hout, een label dat respect voor de bossen garandeert. Verder, zijn hier nog andere voordelen die houten speelgoed met zich mee zullen brengen:

  • Het uiterlijk: houtenspeelgoed, laten we eerlijk zijn, is veel mooier om naar te kijken dan plastic speelgoed. Naast speelgoed is het ook een mooie decoratieve accessoire die makkelijk bij elke woon- of slaapkamer past.
  • Degelijkheid: houten speelgoed is vaak sterker en duurzamer dan speelgoed dat van een ander materiaal is gemaakt. Het gaat dus langer mee! Het kan zelfs van generatie tot generatie doorgegeven worden. Hoe leuk is dat?!
  • Het sfeer beeld: houten speelgoed in zijn oorspronkelijke kleur of in neutrale kleuren (wit, grijs, zwart) geverfd, geeft een zachte, warme sfeer die je in plastic speelgoed niet snel terug zult vinden.

Vanaf welke leeftijd is houten speelgoed geschikt?

Allereerst is er houten speelgoed voor de kleintjes, zoals houten rammelaars (vanaf 3 maanden) en blokken. Trek- of duwspeelgoed wordt vaak aangeboden aan kinderen vanaf 6 maanden oud.
Vanaf een jaar of 3 vind je houten speelgoed dat bekent staat als imitatie speelgoed, zoals een keukentje of een poppenhuis. Deze leeftijd is vereist vanwege die kleine onderdelen en eventuele accessoires die bij het houten speelgoed worden geleverd. Kinderen jonger dan 3 jaar stoppen nog steeds een heleboel voorwerpen in de mond, daarom is het van belang om hierop te letten.
Er is ook houten imitatiespeelgoed dat vanaf 2 jaar kan worden gebruikt. Dit hangt wederom af van de grote van de geleverde onderdelen.
houten kaptafeltje/ make-up tafeltje

Houten speelgoed: ontwikkeling en motoriek

Laten we het hebben over de voordelen van houten speelgoed met betrekking tot de ontwikkeling van het kind!

1. Ontwakend speelgoed: van 3 tot 6-8 maanden

Zoals de naam al aangeeft, is dit speelgoed gemaakt om je baby wakker te maken tijdens de eerste maanden. Na 3 maanden begint het kindje wat meer prikkels te vangen, van alles aan te raken en in de mond te stoppen. Het is goed je kindje aan verschillende materialen te laten wennen, om ze te kunnen onderscheiden.

2. Babyspeelgoed: vanaf 6 maanden tot 2 jaar

Vanaf 1 jaar wordt het kindje zich steeds meer bewust van wat je kunt doen met verschillende voorwerpen. Bijvoorbeeld; op de grond gooien! Kies daarom voor massief houten speelgoed. Het stapelen van houten blokken of puzzels maken, zal je kindje helpen met ontwikkelen van de fijne motoriek.

3. Imitatiespeelgoed: van 3-6 jaar

Op deze leeftijd verzint het kind zelf verhalen en begint het papa en mama na te doen! Hierbij zijn een keukentje, kaptafel, poppenhuis of garage aanraders!

Houten speelgoed van Petite Amélie

Nu je alles weet over houten speelgoed, van het materiaal tot de functie ervan is het tijd om de nieuwe houten kinderspeelgoed collectie van Petite Amélie te ontdekken! Dit hebben we voor je kinderen gemaakt:

Bestel online of kom naar onze concept store!

Je kunt je favoriete houten speelgoed online bestellen. Of in levende lijve in onze concept store komen bewonderen. Onze concept store is gevestigd in Bussum, centraal gelegen met voldoende parkeerplekken!