Hoe kies je het perfecte poppenhuis?

Hoe kies je het perfecte poppenhuis?

Een poppenhuis is echt een item dat niet in een kinderkamer mag ontbreken, want het zorgt voor urenlang speelplezier. Poppenhuizen worden vaak al generaties lang doorgegeven omdat ze lang meegaan. Dus hoe leuk is het om deze traditie verder door te zetten of nieuw leven in te blazen met een houten poppenhuis van Petite Amélie? Doordat we verschillende houten poppenhuizen hebben, zit er vast wel een mooi poppenhuis tussen wat goed past in de kinderkamer. Maar hoe kies je nou het perfecte poppenhuis? Wij geven je graag tips en inspiratie!

EEN HOUTEN POPPENHUIS – VANAF WELKE LEEFTIJD

Wij adviseren een houten poppenhuis aan als je kindje 3 jaar is, omdat hij of zij het vanaf deze leeftijd echt leuk gaat vinden en hun fantasie ook ontwikkelt. Onze houten poppenhuizen hebben allemaal uniek en tijdloos design en zijn volledig gemaakt van hout, waardoor je er lang van kunt genieten!

VEILIGHEID STAAT VOOROP

Vanuit Petite Amelie ontwikkelen wij speelgoed en daarbij staat veiligheid voorop. Al ons speelgoed is uitgebreid getest en voldoet aan o.a. de Europese kwaliteits- en veiligheidsnorm EN71. Bij speelgoed is een ‘CE’ verklaring van de producent verplicht. Al ons speelgoed is volledig gemaakt van hout en wij werken niet met giftige stoffen.

ONZE HOUTEN POPPENHUIZEN

Voor elke kinderkamer, groot of klein, hebben wij wel een mooi poppenhuis waaruit je kunt kiezen. Hieronder laten wij je graag kennis maken met onze vier mooie huizen!

1. Wonen op grote hoogte

Dit leuke poppenhuis van maar liefst 1 meter hoog, is een mooie eyecatcher voor elke kinderkamer. De poppenhuis bewoners hebben niet alleen uitzicht over de gehele kinderkamer, maar ook beschikking over twee verdiepingen. Doordat de plankjes 60cm breed zijn, kunnen de kamers royaal worden ingericht. Doordat het huis gemaakt is van wit gelakt hout in combinatie met vier leuke naturel houten pootjes, krijgt het geheel een stijlvolle moderne en enigszins Scandivische uitstraling. En is je kindje al wat ouder en klaar met spelen, dan kan je dit huis ook als wandrekje gebruiken. Daarmee is het echt een tijdloos design waar je kindje jarenlang plezier van zult hebben!


Houten poppenhuis wandrek van Petite Amélie
*Exclusief bewoners en meubeltjes

2. Wonen in een Franse villa

Ons prachtige volledig massief houten La Parisienne poppenhuis is geïnspireerd op de oude Franse landhuizen. Door de mooie klassieke uitstraling, past dit houten poppenhuis in elke woonkamer, maar het staat ook leuk in de woonkamer. De poppenhuis bewoners kunnen gebruik maken van maar liefst 3 verdiepingen! Extra leuk is dat de voorkant, de deur en het dak van dit poppenhuis ook nog kunnen worden geopend, dus de woonsituatie kan elke keer weer worden veranderd en dat zorgt voor nog meer speelmogelijkheden!

*Exclusief bewoners en meubeltjes

3. Wonen in een knus, vintage-stijl huis

Ben je op zoek naar een knus poppenhuis huis? Dan is ons Champetere lichtpoppenhuis met bloemetjes behang een perfecte keuze! De poppenhuis bewoners zullen er zich meteen thuis voelen omdat dit al een behoorlijk aangekleed huis is. Door de roze kleur staat dit poppenhuis prachtig in roze kinderkamers, omdat het meteen een hele gezellige sfeer geeft.

*Exclusief bewoners en meubeltjes

4. Wonen in een stijlvolle, moderne woning met balkon

Dit stijlvolle houten poppenhuis past door zijn witte, zwarte en grijze tinten prima in een meisjes als jongenskamer. Het is een moderne woning, die maar liefst bestaat uit 4 verdiepingen bestaat! De nieuwe bewoners hebben er alle ruimte en ze kunnen ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht vanaf hun grote balkon. En helemaal leuk, de meubels zitten erbij! Dus ze hoeven alleen nog maar hun koffers uit te pakken en dan kunnen ze er gelijk wonen!

ONZE POPPENHUIS MEUBELS

Heb je de keuze voor een poppenhuis gemaakt, dan is er natuurlijk niets leukers dan om het huis in te richten, want dan kunnen daarna de poppenhuis poppetjes erin en kunnen ze er lekker in gaan wonen. Alle poppenhuis meubels zijn van hout en worden volledig met de hand gemaakt. Wij hebben diverse poppenhuis meubelsets beschikbaar.

Iconische Petite Amelie mini meubeltjes – 10 delig

Hoe leuk is om ervoor te zorgen dat de bewoners zelf ook een mini poppenhuisje hebben om mee te spelen? Of gezellig kunnen eten aan de tafel op de mini konijnenstoeltjes? Met onze leuke 10-delige poppenhuis meubelset kan het allemaal.

Kleurige retro set – 16 delig

Ga je voor een kleurrijk interieur voor jouw poppenhuis? Dan is deze Retro set een prachtige match. Deze luxe set heeft niet alleen een badkamermeubel met spiegel, maar ook een heuse room devider om de kamers nog meer te personaliseren. Deze kleurrijke poppenhuis meubelset staat prachtig in onze La Parisienne villa, maar kan ook in een middelgroot tot groot poppenhuis worden gebruikt

Poppenhuis meubels – 19 delig – wit, grijs en roze

De prachtige effen grijze uitgebreide set is al inbegrepen bij ons La Maison d ’Amelie poppenhuis, maar kan je ook los bestellen. De bewoners kunnen genieten van o.a. een heerlijke luxe keuken, een groot opgemaakt bed waar ze direct in kunnen duiken en er is een fijne werktafel met bureaustoel. De kinderen kunnen lekker knutselen achter het bureau of met het ieniemienie hobbelpaard spelen, dus met deze poppenhuis meubeltjes is het fijn wonen voor de gehele familie. Deze houten poppenhuis meubelset is geschikt voor middelgrote tot grote poppenhuizen.
Wanneer je kindje creatief is, het is ook leuk om de kamers nog wat op te fleuren met eigen kleine kunstwerkjes of kleine mini plantjes te maken. Op Pinterest vind je daarvoor veel gratis templates.

WIE MOGEN ER GAAN WONEN?

Nu heb je het perfecte poppenhuis en de meubeltjes uitgezocht, maar dan is het natuurlijk erg lastig om te bepalen wie er mogen wonen. Ontmoet onze lieve poppenhuis poppetjes families, die maar al te graag op zoek zijn naar een nieuw paleisje!

Ma petite Famillie

Onze Ma Petite Familie wordt gevormd door een lieve papa en mama en hun twee kindjes. Deze poppenhuis poppetjes wonen het liefst in het houten poppenhuis van La Maison d’ Amelie, maar ook een andere gezellige woning vinden ze prima, zolang ze er maar minimaal met hun viertjes mogen wonen, want ze willen als gezin graag dicht bij elkaar blijven. Ze zijn gemaakt van massief hout en met de hand geschilderd. Ze variëren qua lengte van 7 tot 10 cm.

La Familie Parisienne

Deze typische Franse familie woont het liefst in ons houten poppenhuis La Maison d'Amélie. Maar vader, moeder en de twee kinderen zijn inmiddels ook gewend geraakt aan onze andere poppenhuizen en houden ook van reizen, dus de familie voelt zich overal snel thuis. Ze vinden het ook gezellig om met hun vrienden van Ma Petite Familie af te spreken, maar maken ook snel contact met andere bewoners! De vier poppenhuis poppetjes zijn gemaakt uit massief hout en prachtig geschilderd. De lengte variëert van 7 tot 10 cm.

La Grande Familie

Uiteraard mogen Opa en Oma en hun huisdieren niet ontbreken. Deze poppenhuis poppetjes wonen het liefst in de buurt van hun kinderen en kleinkinderen en fijn als er wat ruimte is, want ze kunnen niet zonder hun hond en kat! De vier poppetjes zijn gemaakt uit massief hout en prachtig geschilderd. De lengte variëert van 6.5 tot 10 cm.


Hopelijk hebben wij je een beetje kunnen helpen, dus wij horen graag of je iets aan deze blog hebt gehad en welk houten poppenhuis jij het allerleukste vindt. Daarnaast vinden wij het altijd leuk om jouw perfect gekozen poppenhuis te zien, dus deel jouw leuke en grappige foto’s vooral via #mypetiteamelie