Hemeltje voor wieg of ledikant nodig? Kies zelf een aflevermoment!


De babykamer is niet compleet met een fijne wieg of (meegroei)ledikant. Een hemeltje voor de wieg is niet alleen lief, maar ook heel praktisch. Hieronder kun je meer zien en lezen over het assortiment hemeltjes van Petite Amélie.
Hemeltje kopen: Vandaag vóór 23:00 uur besteld = morgen in huis!
Lees meer..
Aanbevolen
Prijs (Laag - Hoog)
Prijs (Hoog - Laag)
sluier-speeltent-donkerroze

Hemeltje ledikant biologisch mousseline katoen | Donkerroze

69,95

Hemeltje voor wieg: Tochtvrij plekje voor je baby

Ben je druk bezig met het inrichten van de babykamer? Mooi behangetje aan de muur, wieg of babybedje staat klaar, gordijntjes en leuke accessoires. En nu? Toch ook nog een hemeltje voor het babybed? Vroeger had ongeveer elke wieg een hemeltje omdat slaapkamers natuurlijk nog niet zo goed verwarmd waren als tegenwoordig. Het hemeltje is bedoeld om de baby in een tochtvrij bedje te kunnen neerleggen. Dat geldt nu ook nog wel een beetje, zeker als je de baby in de winter verwacht. Maar tegenwoordig heeft zo’n hemeltje toch vooral een decoratieve functie. En als de babykamer inderdaad een wat romantisch en nostalgisch interieur heeft, past een mooi hemeltje of sluier er perfect bij. In de jaren 50 en 60 zijn er heel wat hemeltjes gemaakt van de bruidssluier van de moeder. Of van de trouwjurk. Een trouwjurk kostte een fortuin, textiel was schaars en heel duur, dus als er een baby op komst was, werd de bekleding van de wieg gemaakt van de trouwjurk en het hemeltje van de sluier. Vandaar dat het woord sluier ook nog wel eens wordt gebruikt om een hemeltje voor een wieg aan te duiden.

Knus ‘holletje’ voor de baby

Heel veel ouders vinden het een onveilig idee om een hemeltje op te hangen. Maar zo’n kleine baby zal de eerste maanden echt nog niet veel meer doen dan slapen en eten. En de sluier is als een klein gordijntje rondom het babybed waar de baby zich heel veilig zal voelen. Een beetje gefilterd licht voor de tere babyoogjes, een knus ‘holletje’ waarin het zeker niet zal tochten. Buiten deze functionele redenen staat het ook heel mooi en stijlvol, zo’n mooi gedrapeerd hemeltje rondom het bedje of de wieg.

Klamboe of hemeltje?

Zelfs als je kiest voor een moderne inrichting van de babykamer, kan een hemeltje heel mooi en decoratief zijn. Je hoeft niet per se te kiezen voor een voile uitvoering; een stoffen hemeltje gemaakt van dun textiel, eventueel in dezelfde print als de babylakentjes, is ook heel erg leuk. Een ander idee wat je ook steeds vaker in de babykamer tegenkomt, is een klamboe. De klamboe wordt dan als hemeltje gebruikt, maar wordt dan wat hoger opgehangen en niet vastgemaakt aan de wieg. Dit kan in de zomer ook heel handig zijn want met een klamboe kun je het wiegje helemaal afsluiten voor muggen en andere insecten. Een geruststellende gedachte dat je baby veilig in zijn bedje ligt zonder dat hij last heeft van muggensteken. Bekijk ook onze commodes, zodat je jouw kindje goed kunt verschonen.

Hemeltje babybed: Met of zonder tierelantijnen

Als je echt gaat voor het klassieke model, dan heb je ook een houder nodig waaraan je de stof kunt vastmaken en het hemeltje bevestigd aan het babybed. In de meeste gevallen wordt de houder met het hemeltje meegeleverd. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, in verschillende stijlen en uitvoeringen. Klassiek met krullen, elegant of gewoon strak zonder tierelantijnen. Als je een exemplaar voor de wieg gaat kopen, laat je dan vooral inspireren door de verschillende modellen die er te krijgen zijn. Er zijn echt superschattige en romantische uitvoeringen maar misschien voel je meer voor een wat stoerdere uitvoering. Of kies je ervoor het hemeltje helemaal achterwege te laten. Doe datgene waar jij je goed bij voelt!

Bezoek onze concept store

Wil je jouw hemeltje in het echt bekijken? Bezoek dan eens onze Concept Store in Bussum. Onder het genot van een kopje koffie kun je alles voor de kinderkamer bekijken. Onze medewerker voorzien je graag van advies tijdens het bezoek. Zo zullen je alles vertellen over benodigde accessoires voor in de kinderkamer. Zo moet je bijvoorbeeld ook niet een kinderlampje en muurdecoraties vergeten, maar ook niet een kindertafel en stoel. Oftewel genoeg mogelijkheden om de kinderkamer leuk aan te kleden.