Bedhekje kopen: Vandaag besteld vóór 23:00 uur = morgen in huis!

Peuters verwerken alle dagelijkse indrukken wanneer ze slapen, dat kan er soms nogal wild aan toe gaan. Een bedhekje biedt dan mogelijk uitkomst om valpartijen te voorkomen. Bekijk hieronder het aanbod bedhekjes van Petite Amélie.
Lees meer..
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Onrustig in het nieuwe bed

Wat was het rustig en veilig, een baby in een afgesloten babybed. Geen zorgen over veiligheid of valpartijen uit het bed. Dat is nu wel even anders! Je peuter is sinds kort verhuisd naar zijn nieuwe bed en vanaf dat moment is de rust ook verdwenen. Heb je een mooi peuterbed aangeschaft? Grote kans dat je peuter daar wel even aan moet wennen, … en jij ook! Voor sommige kinderen is het een behoorlijke overgang en worden ze daar aardig onrustig van. Het is ook een leeftijd waarop ze overdag heel actief zijn en door de vele indrukken ’s nacht niet altijd doorslapen. En dan ook nog een nieuw bed? Best een spannende periode. Heb je al een paar keer je peuter van de grond op moeten rapen? Probeer dan eens een bedhekje. Ook al heb je kussens of een deken op de grond naast het bed liggen, beter is het om je kind in het bed te laten liggen. Het is waar dat je akelige visioenen kunt krijgen van zo’n bedhekje want het lijkt ook meteen weer een hoge barrière waar je kind vanaf kan vallen. Maar een bedhekje beslaat niet de hele lengte van het bed. Als je kind uit bed wil, kan hij er gewoon uitstappen. Het is zaak even goed te zien op welke plek je kind het gemakkelijkst uit bed gaat. Zeker als het zindelijk is, of aan het worden is, moet hij zelfstandig uit bed kunnen. Oefen het anders met je peuter om uit bed te klimmen met een hekje voor het bed. Laat hem zien dat hij al groot is en best zelf uit bed kan zonder zich te bezeren.

Hekje voor bed = Veilige barrière

Er zijn verschillende type bedhekjes verkrijgbaar. Bij veel peuterbedden en kleuterbedden is het bedhekje als optie bij te bestellen. Dan heb je in elk geval een bijpassend accessoire dat één geheel vormt met het bed. Ook de hoogtes zijn verschillend; als je per se niet wilt dat je kind zelfstandig uit bed komt, dan kun je kiezen voor een hoog bedhekje. Maar soms is het alleen maar nodig om een kleine barrière te vormen zodat je kind niet uit zijn bedje rolt. Het is als het ware een optische barrière waarmee je kind de nieuwe grenzen van het bed leert kennen.

Logeerhekje

Als je regelmatig uit logeren gaat met je kind zijn er ook universele bedhekjes te koop. Deze zijn op elk gewoon peuterbed jongen en peuterbed meisjes te monteren, tussen de lattenbodem en een matras. Dit type is gemaakt van een licht frame, is inklapbaar en dus eenvoudig mee te nemen of geven. Voor een nacht logeren bij opa en oma bijvoorbeeld. Of als je op vakantie gaat met je kleine en niet meer dat onhandige campingbed wilt meezeulen. Scheelt een hoop bagage en je kind kan in elk normaal bed en in alle peuterkamers veilig slapen.

Advies over het bedhekje?

Heb je extra advies nodig over het aanschaffen van een bedhekje? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, via het contactformulier een vraag stellen of een berichtje sturen via Facebook. Een andere optie is om een bezoekje te brengen aan onze concept store. Deze is centraal gelegen in Nederland, eenvoudig bereikbaar vanaf de snelweg of het treinstation in Bussum. Onze medewerkers helpen je graag met het aanschaffen van een bedhekje onder het genot van een kopje koffie.