Maak je eigen moodboard

Met onze gratis moodboard maker staan jouw interieurideeën binnen no time op een canvas board. Gebruik afbeeldingen van onze producten en combineer ze met je eigen foto’s om zo een eigen, unieke ruimte te creëren voor je kind.

Deel je creatie via Instagram met #mypetiteamelie en misschien win je nog een voucher t.w.v. € 75,- die we iedere maand weggeven aan de meest originele creatie.

Om je op weg te helpen hebben we al aan aantal moodboard templates voor je gemaakt. Je kunt ook met een blanco moodboard beginnen om zo een geheel eigen creatie te maken. ..Tips nodig? Bekijk onze tutorial.

Creëren

TUTORIAL

Gratis online Moodboard maken voor de kinderkamer

Op Instagram kom je prachtige dingen tegen, die oude commode van oma heb je zelf prachtig opgeknapt en bij Petite Amélie heb je een schattig stoeltje voor de kinderkamer gezien. Hoe combineer je al die goede ideeën met elkaar? ..Juist! Het wordt tijd om je ideeën met elkaar te verenigen tot een prachtig geheel in een moodboard. Goed nieuws! Met onze gratis online moodboard maker kun je gratis en voor niets een moodboard maken in een handomdraai. Creëer een kinder- of babykamer helemaal zoals jij het wil. Gebruik foto’s van onze producten en personaliseer je creatie door ook je eigen foto’s te uploaden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? ..Geen probleem. Om je te inspireren hebben we al een aantal moodboard templates voor je gemaakt. Kies één van de bovenstaande thema’s om te beginnen en maak het geheel complete met eigen foto’s. Wil je helemaal vanaf nul beginnen. Klik dan hier om de moodboard maker te openen met een leeg canvas. Ben je helemaal klaar? ..Sla je moodboard dan op en vergeet het natuurlijk niet te delen met anderen op Instagram met #mypetiteamelie. Om je helemaal goed op weg te helpen volgen hieronder nog een aantal tips van onze stylisten!

Stap 1: Begin met het opdoen van inspiratie en maak een kleurenpallet

Waarschijnlijk heb je al veel tijd doorgebracht op Pinterest, Instagram, blogs en diverse online boetiekjes op zoek naar leuke spulletjes voor de kinderkamer. Bedenk nu voor jezelf welke stijl het best past in de kinderkamer die je wilt creëren. Ga je voor een rustige sfeer met veel licht, kies je voor een stoere uitstraling met wat meer donkere tinten of kies je toch voor warme Scandinavische accenten? Probeer jouw eigen stijl samen te vatten in een kleurpallet. Dit is een selectie van kleurtinten die je wilt toepassen in de kinderkamer. In onze moodboard maker kun je dit makkelijk doen door gekleurde bolletjes toe te voegen met een selectie door jou gekozen kleuren. In de moodboard maker kun je iedere kleur kiezen die je wil. Kleuren in de moodboard maker hebben een zogenaamde ‘Hex code’: bijvoorbeeld een donker beige tint die wij veel gebruiken heeft code # E9E3DB. Heb je een mooie kleur verf gezien in bijvoorbeeld NCS, RAL, of misschien CMYK, RGB of Pantone? ..Dan kun je de meeste kleuren makkelijk omzetten naar Hex formaat. Zoek op Internet naar “convert CMYK to Hex” en je vindt een hele reeks aan tools waarmee je de ene kleurcode kunt omzetten naar de andere.

Stap 2: Bedenk wat voor digitaal moodboard je wilt maken

Een digitaal moodboard kan meer abstract zijn. In dat geval wordt het een collage van alleen maar kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld hout, behang, vloer etc. Een meer ‘concreet’ moodboard voor de kinderkamer bevat naast kleurtinten ook meubels en accessoires. Belangrijk: Zie je iets leuks? ..Vergeet de plaatjes die je vindt dan niet op te slaan in een apart mapje.

Stap 3: Selecteer de plaatjes

Nu begint het echte werk! Nu je inspiratie hebt opgedaan en foto’s hebt opgeslagen is tijd om alles met elkaar te combineren tot een prachtig geheel in de Petite Amélie moodboard maker. Voeg plaatjes toe en verwijder ze net zo lang to het helemaal naar je zin is. Blijf, terwijl je de mooiste plaatjes selecteert, ook goed kijken of alles nog wel past bij je kleurpallet.

Stap 4: Bewaar en deel je creatie

Is het moodboard helemaal naar je zin? Sla het dan op en deel het met anderen. Misschien hebben zij nog leuke tips of andere ideeën om je collage helemaal compleet te maken. Zijn je kinderen al wat groter? ..Hoe leuk is het dan om de kinderkamer samen vorm te geven? Heel veel plezier met het creëren van je eigen prachtige kinderkamer! ..‘Made by a Mum’, net zoals het bij Petite Amélie ooit begon.

Hoe maak je een Moodboard?

Begin met inspiratie opdoen en veel foto’s verzamelen. Werk je ideeën uit tot één geheel met onze gratis online moodboard maker.

Kan ik ook eigen foto’s toevoegen aan mijn moodboard?

Ja, met onze moodboard maker kun je ook makkelijk eigen foto’s toevoegen.

Kan ik mijn digitale moodboard ook bewaren?

Ja, je kunt je ontwerp opslaan en delen met anderen via social media.