Kaptafel kind koop je bij Petite Amélie: Kies zelf een aflevermoment!

Kappertje spelen, lekker tutten.. Zodra je kind ouder wordt, worden ze zich ook bewuster van zichzelf en hun omgeving. Haartjes kammen, een kappersbeurt, even je lippen stiften.. De kleintjes pakken het snel op en gaan je nadoen. Hoe leuk is het dan om ze hun eigen kaptafel te geven? Bekijk ons kaptafel kind assortiment en laat je inspireren!

Lees meer..
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Kaptafel kind: tutten voor de spiegel

Wat doen kinderen het liefst? Hun ouders imiteren en meisjes, alle genderneutrale adviezen ten spijt, doen hun moeder na. Mama gebruikt make-up en maakt zich op! Geen wonder dat je kind heel graag een kaptafel in zijn slaapkamer wil hebben. Met of zonder spiegel maar wel een tafel vol met spulletjes om je mooi te maken of om lekker te ruiken. Om eindeloos aan te tutten, te freubelen, haren te kammen en nieuwe looks bedenken om er flitsend uit te zien.Gister lag ze nog in haar wieg met hemeltje, nu is ze al volop bezig met make-up. Bijna alle meisjes zijn er gek op: make-up gebruiken en je haar mooi maken. Heel veel vriendinnetjes brengen daar hun tijd mee door wanneer ze samen spelen. Als je dan een mooie kinder kaptafel hebt, waar alle spullen een plekje hebben, is het genieten! Het meubel maakt onderdeel uit van een spel en dat verveelt niet snel. Het prikkelt de fantasie en brengt kinderen op ideeën!

Kapsalon in de kinderkamer?

Op de een of andere manier spreekt dat ‘mooi maken’ enorm tot de verbeelding bij meisjes. Er zijn zoveel leuke fantasieën na te doen met een kinder kaptafel:

  • Nageltjes lakken,
  • make-up op doen
  • Allerlei vlechtjes en staartjes in je haar maken
  • Je sieraden om doen.

Daarnaast is het imitatiespel dat al generaties lang bestaat ook hartstikke leuk; kappertje, waar de kinderkaptafel, mét spiegel uiteraard, verandert in een chique kapsalon. Een kapmantel om en het kappersfeest kan beginnen! Soms zijn bij gebrek aan vriendinnen jongere broertjes de klos: stil blijven zitten jij, want anders trek ik aan je haar!. Een kaptafel kind heeft dus genoeg mogelijkheden om de fantasieën van je dochtertje tot werkelijkheid te laten komen!

Nu nog een kinder kaptafel, straks bureau

Los van het spelelement, is een kaptafel voor kinderen ook een mooi meubel in een meisjeskamer. Ideaal om alle ‘mooimaak’-spullen netjes neer te zetten, maar het heeft ook iets decoratiefs en sfeervols. Als er laatjes in zitten is er extra bergruimte en kun je veel spullen opruimen. Nu nog leuk om aan te tutten en straks misschien geschikt als bureau? Veel kinder kaptafels zijn met wat aanvullende elementen om te vormen tot bureau. Met een extra opzetmeubeltje of een ladenblok. Soms worden deze opbouwelementen als optie aangeboden. Misschien slim om deze dan meteen al aan te schaffen? Dan weet je zeker dat de kinder kaptafel nog even langer meegaat en je alvast voorbereid bent op een volgende fase: huiswerk maken!

Het is misschien ook mogelijk om een kinder kaptafel te combineren met een kindertafel en stoel. Op deze manier maak je de slaapkamer compleet en wordt het echt een eigen plekje voor je dochter. Daarnaast hebben ze op latere leeftijd geen excuus dat ze hun huiswerk niet kunnen maken, want: ruimte genoeg!

Franse woordjes of een vlechtje?

Dat is toch iets waar je voortdurend op zult letten bij het kopen van spullen voor de kinderkamer: is het meubel wat ik nu koop ook nog te gebruiken voor straks? Hoelang kan mijn kind hiermee doen en is het verstandig om meteen een ander meubelstuk te kopen of nog even te wachten? Het is echt niet zo dat je alles van te voren precies moet uitstippelen maar een enkele keer is het slim om een beetje vooruit te denken. En hoeveel plezier je kind nu ook heeft met zijn ‘beautysalon’, er komt een moment dat ze liever snel haar Franse woordjes afraffelt dan dat ze een vlechtje in haar haren maakt!