Het beste speelgoed voor je baby tot 12 maanden

Het beste speelgoed voor je baby tot 12 maanden

Waarschijnlijk heb je superveel kleertjes en speelgoed gekregen voor je baby tijdens de kraamperiode. Speelgoed voor nu en speeltjes voor als de baby wat groter is. Je kleintje is de eerste maanden nog niet zo actief als het om spelen gaat. Spelen betekent vooral spelletjes met jou, die zijn zintuigen prikkelen en het gevoel van geborgenheid en contact met jou versterken.

Knuffels en een baby mobile boven de wieg

Maar in de wieg kun je best een wiegenhanger of een baby mobile ophangen. Met grappige vormen die zachtjes ronddraaien. Heel interessant voor je baby als hij wakker is en om zich heen kijkt. Een zachte knuffel van gebreid katoen kun je ook in de box neerleggen. Dit is ongeveer het speelgoed wat je tot een maand of drie kunt aanbieden, veel meer dan dit is niet nodig. Maak het niet te vol in de box, beter is het de speeltjes of knuffels af te wisselen. Speel zelf zoveel mogelijk met je kindje, maak geluidjes, wieg hem, praat en zing: het beste speelgoed voor een pasgeboren baby!

Fijn spelen op een zacht gebreid boxkleed

Als je kindje tussen drie en acht maanden oud is, krijgt spelen overdag een steeds grotere plaats in de dagelijkse routine. Je baby kan grijpen naar speeltjes zoals een rammelaar en probeert deze te pakken. De box is een prima plek voor je kleintje om veilig te spelen, alleen of samen met jou. Zorg voor een lekker zacht boxkleed die je ook weer gemakkelijk kunt uitwassen. Petite Amélie heeft mooie box kleden van gebreid katoen, met of zonder dessin. Of leg een zachte babydeken op de vloer waarop je met je kleintje speelt. Met knuffels en zachte speeltjes.

Spelen tussen 9 en 12 maanden

Als je kindje bijna een jaar is wordt zijn wereld groter. Met kruipen en lopen kan hij al aardige afstanden afleggen. Houd die snelle Jelle in de gaten! Je kindje ontdekt: spelen is leuk, spannend en gezellig! Waarmee kun je jouw kindje vermaken en laten spelen?
- Een houten hobbelpaard, blijf er wel bij als je kindje erin zit
- Houten blokken die hij goed kan beetpakken
- Speelgoed met muziek of geluidjes, zoals een trommel of xylofoon
- Houten auto’s
- Poppen met een houten poppenbedje
- Houten poppenwagen of duwwagen, als je kindje begint met lopen is dit een goede steun
- Loopfietsje
Al dit speelgoed stimuleert de motoriek en de bewegingen van je baby. Evenwicht bewaren, reflexen trainen en spieren sterker maken gebeurt spelenderwijs. Spelen doet een kind bewegen en dat is heel goed voor een gezonde baby!