De kinderkast: de sleutel tot organisatie

De kinderkast: de sleutel tot organisatie

ORGANISEER DE KLEREN VAN UW KIND PER CATEGORIE

De eerste tip: door kleding te sorteren, hou je de kast opgeruimd. Je kunt de kleding bijvoorbeeld organiseren van beneden naar boven of van boven naar beneden, beginnend met de manden voor ondergoed en eindigend met de laatste laag (truien, vesten, etc.).
Een magische tip! Het is je misschien niet ontgaan: je kunt opgevouwen of opgerolde kleding verticaal opbergen, zodat je elk kledingstuk altijd duidelijk kunt herkennen. De verticale vouwmethode is erg populair bij jonge ouders.
De methode is ideaal voor babykleertjes. Maar pas op! Het is niet erg praktisch voor jonge kinderen als je wilt dat ze hun eigen kleren opbergen.

VOEG MEER OPSLAG ACCESSOIRES TOE

Aarzel niet om meer opbergaccessoires in te zetten om de ruimte in de kast van je kindje optimaal te benutten: manden, organisers, etc. Je vindt hier tal van handige opberg accessoires die perfect in de kinderkamer passen.
Bedenk voor het kopen van een kledingkast wat jouw behoeften zijn met betrekking tot de mogelijkheden van de kast. Dit zal veranderen met de leeftijd, en daarom kan een kinderkledingkast gemakkelijk worden aangepast als deze een kleerkast, verstelbare planken, een opberglade, enz. bevat.
Let bij het kopen van een kast goed op of het de gewenste interieur samenstelling heeft. Verdeel vervolgens de planken en ruimtes per kledingcategorie en maak gebruik van enkele accessoires:
- De hangende opberghouder met vakken zal zeer nuttig zijn voor het voorbereiden van de outfits van de week, het categoriseren van kleding per soort, het opbergen van accessoires of sportkleding...etc.
- Ladeverdelers zorgen voor een eenvoudige en duidelijke indeling van bijvoorbeeld ondergoed.
- Lichtgewicht opbergmanden met compartimenten, een trendy alternatief voor het organiseren van lades of planken.
- Door het gebruik van etiketten met een tekening kan je kindje gemakkelijk de plaats vinden van een t-shirt, trui, broek.. etc.
kinderkast-hout-wit-playwood-petite-amelie_1
kast-kinderkamer-hout-playwood-petite-amelie
PLAYWOOD Kinderkast

DE KLEDINGKAST VAN JE KINDJE

Een kledingkast is dus essentieel voor het opbergen van onder andere truien, shirts en jurken. Het zal erg handig zijn om de kleren duidelijk in de kledingkast te presenteren. Zo kun je bijvoorbeeld setjes bij elkaar leggen. Als je kindje dan meer zelfstandig wordt, kan hij zelf zijn outfit uitzoeken.
babykamer-kast-hout-wit-bocca-petite-amelie
BOCCA Kinderkast

EEN LADEKAST VOOR DE KLEINTJES

De ladekast is ideaal voor het opbergen van de garderobe van een jong kind. Waarom is een ladekast nou nog idealer voor een babygarderobe? Omdat de kleren klein genoeg en makkelijk op te vouwen zijn. Verder zijn de lades op kinderhoogte, dus kan je kleintje zelf zijn kleren pakken of terugleggen.
Bovendien is het opbergen van kleertjes in een ladekast zeer praktisch, omdat de hoogte van een lade zeer geschikt is voor het verticaal opvouwen van babykleertjes.
peuterkamer-cerise-wit-hout-petite-amelie
CERISE peuterkamer

VOOR HET OPBERGEN VAN VERKLEEDKLEREN?

Kies voor een mooie speelgoedkist of een kledingrek waaraan je de mooiste outfits van je kindje kunt ophangen!
kledingrek
Minimalistische kledingrek van Petite Amélie