Kinderbed, hoe kies je de dekbedmaat?

Kinderbed, hoe kies je de dekbedmaat?

Het is niet altijd even eenvoudig om het juiste formaat dekbed voor kinderen te kiezen. Wij geven je daarom graag advies, voordat je de slaapzak opbergt.

Vanaf wanneer kan mijn kind onder een dekbed slapen?

Voordat de slaapzak in de kast belandt, is het wel handig om even na te gaan of je kind überhaupt wel toe is aan een dekbed.
Deskundigen adviseren je kindje tot minimaal 18 maanden nog in een slaapzakje te laten slapen. Een slaapzak is namelijk ideaal voor de rustige slaap van je kindje en zorgt voor extra veiligheid door verstikkingsgevaar te voorkomen.
Uiteraard is elk kindje uniek. Er is geen leeftijd waarop je kindje onder een dekbed moet slapen. Gaat je kindje naar een peuterbed? Dan is het, i.v.m. de veiligheid van je kindje wel aan te raden om voor een peuterdekbed te kiezen.

ALL-ROUND ANTI-ALLERGISCH PEUTERDEKBED 150X120 MET KUSSEN

Welke maat dekbed voor een peuterbed van 140x70 cm?

Een dekbed voor een kinderbed van 140x70 cm is vaak iets groter dan het bed zelf. Voor een zo comfortabel mogelijk dekbed, dient deze minimaal 20 cm breder dan het bed te zijn, aan beide kanten. Wel is het belangrijk dat het dekbed niet zo breed is dat het de vloer raakt, zodat deze geen stof verzamelt.
Een juiste maat dekbed voor een kinderbed van 140x70 cm kan bijvoorbeeld 120x150 cm zijn.

Wanneer moet mijn kind met een kussen slapen?

Vanaf een jaar of twee kun je een peuterkussen aanbieden aan je kindje. Een peuterkussen is een extra dun kussentje speciaal gemaakt voor peuters.
De meeste kindjes geven zelf aan dat ze toe zijn aan een kussentje. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen door op met hun hoofd op een knuffel of op de handen te gaan liggen. Op dit moment kun je een kussentje aanbieden aan je kind.
Dekbedovertreksets Ontdek alle dekbedden.

Wat is een goede hoeslaken?

Wat de hoeslakens betreft is het eigenlijk vrij gemakkelijk. De afmetingen van een hoeslaken dient overeen te komen met de afmetingen van de matras van het bed, co-sleeper, ledikant of peuterbed.
Wees echter wel alert op de dikte van de matras en kies hier de juiste maat hoeslaken bij. Wanneer de matras erg dik is, kan het zijn dat niet alle hoeslakens hier omheen zullen passen. Niets vervelender dan een loshangend hoeslaken!
Weet je toch nog niet helemaal zeker welke maat je precies nodig hebt voor het bedje van jouw kind? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je maar al te graag!

Hoe kies je de juiste dekbedovertrek maat?

De juiste dekbedovertrek maat hangt af van de grote van het dekbed. Heb je een peuterbed van 140x70cm? Dan adviseren wij altijd om een dekbed van 150x120cm te nemen met het dekbedovertrek in dezelfde maat. Maar heb je al een juniorbed in de maat 200x90cm? Dan past een dekbed van 140x200cm weer beter met een dekbedovertrek in dezelfde maat.
Bij onze dekbedovertreksets zit een kussensloop standaard in begrepen. Ze zijn vervaardig uit 100% biologisch katoen en verkrijgbaar in diverse kleuren en prints. Ontdek ook onze mousseline katoenen dekbedovertreksets.

Van welk materialen zijn jullie kinderdekbedden gemaakt?

Onze kinderdekbedden zijn gemaakt van ademende materialen en geschikt voor alle seizoenen.
Welke warmteklassen zijn er?

Kinderdekbedden bestaan in 4 verschillende klassen waarbij klasse 4 het meest dun is.

Vanaf welke leeftijd kies je voor een kinderdekbed?

Vanaf ongeveer de 2e verjaardag van je kind kun je een kinderdekbed aanschaffen.