Hoelang past mijn kind in een peuterbed?

Hoelang past mijn kind in een peuterbed?

Je staat voor de keuze: peuterbed of eenpersoonsbed? Om een goede vergelijking te kunnen maken, wil je natuurlijk weten hoelang zo’n peuterbed meegaat. Bij deze het antwoord!

Hoelang passen kindjes in een peuterbed?

Eigenlijk hangt dit van twee dingen af: hoe je kind groeit en ontwikkelt én welk soort peuterbed je kiest.

Groei en ontwikkeling

Onze peuterbedjes gaan mee tot een jaar of 6. Soms is het iets langer, maar soms ook wat korter. Afhankelijk van hoe groot je kindje is en hoeveel ruimte hij/zij nog heeft in het bedje.
Tip: van onze peuterbedjes Plume, Vivien en Leon kun je de zijhekjes af halen, voor als je kindje er niet meer aan toe is!


Peuterbed Plume grijs
Peuterbed Leon

Soort peuterbed

Naast peuterbedden, bestaan er ook juniorbedden voor peuterkamer. Deze vallen eigenlijk precies tussen eenpersoonsbedden en peuterbedden in en gaan daarom wat langer mee dan peuterbedden. Namelijk tot een jaar of 8/9. Deze bedden zijn 160 cm lang en 70 of 80 cm breed.
Wij bieden twee soorten juniorbedden: het juniorbed Nuit dat qua design lijkt op een eenpersoonsbed, maar toch nog wat weg heeft van een peuterbed. En het juniorbed Maison, wat naast een bed ook een uitbreiding van de speelhoek is.
Huisjesbed Maison naturel
Juniorbed Maison Naturel

Sommige kinderen ontwikkelen zich erg snel en zullen misschien al wel eerder uit de bedjes groeien. Of gewoon graag in een eenpersoonsbed willen slapen, omdat ze daar aan toe zijn. Dat is niet erg, kijk vooral naar je kind. Uiteindelijk is een fijne nachtrust het allerbelangrijkste (ook voor papa en/of mama)!

Twijfel je nog tussen een peuterbed, juniorbed of eenpersoonsbed? Neem jouw peuter dan eens mee naar onze conceptstore. Hier mag je kindje alle bedden uitproberen, terwijl jij kijkt welke het meest geschikt is. Uiteraard zijn wij er ook om je te helpen met de keuze!