Een loopwagen voor mijn kind: waarom?

Een loopwagen voor mijn kind: waarom?

Is jouw kindje klaar om de wereld te verkennen? Met de eerste stapjes al achter de rug, is het nu de perfecte tijd om een houten loopwagen te introduceren. Deze loopwagen ondersteunt niet alleen de motorische ontwikkeling, maar stimuleert ook zelfstandigheid en respecteert het unieke tempo van jouw kind.

Onze avontuurlijke peuters zijn voortdurend op zoek naar nieuwe horizonnen om te ontdekken. Een houten loopfiets of loop wagen is een fantastische partner in deze ontdekkingsreis, waarmee ze spelenderwijs hun omgeving kunnen verkennen. Hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, en ze leren behendig elke hoek van hun wereld te onderzoeken.

Een echte hulp bij het leren lopen

  • De loopfiets is er niet om je kleintje te leren lopen, maar het moedigt hem aan en zorgt voor veiligheid tijdens zijn bewegingen.
  • Omdat lopen niet wordt geleerd maar verworven en elk kind zijn eigen tempo heeft, is het essentieel om dit te respecteren.
  • Je kind zal leren om zelfstandig te lopen, en de loopwagen zal zijn partner zijn.
  • Dit zal vrije motoriek bevorderen, omdat je kind zelf de loopfiets kan duwen en stoppen. Deze oefening zal hem helpen zijn balans te vinden en handiger te worden.

"Een kind is geen vaas die wordt gevuld, maar een bron die wordt vrijgelaten."

Maria Montessori

Lopen: op welke leeftijd?

Het introduceren van een loop wagen komt op een specifiek moment in de ontwikkeling van een kind. Voordat je deze keuze maakt, is het belangrijk dat jouw kind een aantal ontwikkelingsmijlpalen heeft bereikt, zoals het vermogen om het lichaam in evenwicht te houden, zelfstandig te staan en zelfverzekerd enkele stappen te zetten. Elk kind bereikt deze stappen op een eigen tempo. Het is essentieel om geduldig te zijn en de loopwagen pas aan te bieden wanneer jouw kind er fysiek en mentaal klaar voor is, vaak is dit rond de leeftijd van 11 tot 18 maanden, in lijn met de algemene ontwikkeling van lopen.

Wanneer is jouw kind klaar voor een loopwagen?

Het introduceren van een loopwagen komt op een specifiek moment in de ontwikkeling van een kind. Voordat je deze keuze maakt, is het belangrijk dat jouw kind een aantal ontwikkelingsmijlpalen heeft bereikt, zoals het vermogen om het lichaam in evenwicht te houden, zelfstandig te staan en zelfverzekerd enkele stappen te zetten. Elk kind bereikt deze stappen op een eigen tempo. Het is essentieel om geduldig te zijn en de loopwagen pas aan te bieden wanneer jouw kind er fysiek en mentaal klaar voor is, vaak is dit rond de leeftijd van 11 tot 18 maanden, in lijn met de algemene ontwikkeling van lopen.

Ontdek onze volledige collectie poppenwagens, loopfietsen en loopwagens