Check list babybed

Check list babybed

We geven je vijf tips waarmee we je helpen bij je keuze voor een babybed:

1. De afmetingen.

Het babybed dient 55 centimeter breed te zijn en ongeveer 90 – 140 centimeter lang. Een standaardmaat is 60 x 120 centimeter. Afwijkende maten zie je vaak bij tweedehandse bedjes. Voldoen de maten van een ouder bedje niet, kies dan voor een nieuw babybed. Ook gemakkelijker voor het vinden van een passend matrasje.

2. De bodem

De beddenbodem van het babybedje moet bestaan uit een lattenbodem of rasterbodem. Let op de afstand tussen de latten; die mag niet breder zijn dan 6 centimeter. Als het babybedje een verstelbare bodem heeft, check de bevestigingen zorgvuldig. Zitten deze goed vast, zitten er geen scherpe onderdelen aan? De hoogste stand moet minstens 20 centimeter onder de bovenrand uitkomen, gemeten vanaf de bovenkant van het matrasje.

3. Wat past jou? Babyledikant – meegroeibed – cosleeper?

De keuze die je uiteindelijk gaat maken heeft te maken met ruimte en aanschafkosten. Als je niet zoveel ruimte hebt om een bedje weer weg te zetten voor eventuele volgende kindjes, dan is een meegroeibed een oplossing. Alles in één: van babybed tot kinderbed tot de leeftijd van ongeveer 6 jaar. Maar ook interessant: je geeft in één keer geld uit voor de komende 6 jaar.
Voel je voor een co-sleeper? Kan prettig zijn, voor jou en de baby. Je baby ligt naast jullie, en dat is de eerste tijd met borstvoeding heel praktisch. Verhuist je baby weer naar zijn eigen kamertje? Dan vorm je de co-sleeper gemakkelijk om tot een normale babywieg.

4. Babybed onderdeel van complete babykamer in één kleur

Koop je het babybed en alle andere kinderkamermeubeltjes apart of in één keer? Als je een babykamer in z’n geheel aanschaft wordt de kinderkamer een mooi, passend geheel. Alle meubels zijn in dezelfde stijl en het vergemakkelijkt de verdere inrichting. Het babyledikant met bijpassende commode en kast is de basis en je maakt het kamertje af met kleuren en accessoires. Alles apart kan ook. Misschien heb je al een babybedje geleend of gekregen en koop je daar de rest van de meubels bij.
Origineel: geef tweedehandse meubels een fris kleurtje en creëer zelf een stijl die je mooi vindt.

5. Aanschaf, prijs en kwaliteit van een babybed

Als je een babybedje koopt voor je eerste kindje en je hoopt nog meer kinderen te krijgen, dan mag je best meer geld uitgeven aan een goed babybed. Kwaliteit is belangrijk, zeker als meerdere kindjes erin gaan slapen. Gemiddeld kun je een babybed of meegroeibed bestellen tussen € 150 en € 500. Dat is exclusief een babymatras. Alle bedjes van Petite Amélie voldoen aan EN veiligheidsnormen en zijn gemaakt van solide hout en stevig plaatmateriaal.