Welke kleuren in de kinderkamer? Gebruik onze handige tips!

Welke kleuren in de kinderkamer? Gebruik onze handige tips!


Er zijn natuurlijk hartstikke veel kleuren verf beschikbaar voor je kinderkamer. Begrijpelijk dat je het even niet meer weet. Daarom helpen we je graag met kiezen van de juiste kleuren kinderkamer, door het stellen van een aantal simpele vragen.

Inspiratie kleuren kinderkamer: Een blik op de kamer

Het is belangrijk om de kamer die je gaat (her)schilderen/behangen eens goed te bestuderen. Ga het volgende na als je de kleuren kinderkamer gaat kiezen:

Kleine of grote kamer?

Als de kamer van je kindje groot is, heb je talrijke mogelijkheden aan leuke kleuren voor de kinderkamer. Eigenlijk is elke mogelijke kleur dan wel geschikt, mits de kamer ook voldoende lichtinval heeft.

Niet zo’n grote kamer? Probeer dan geen donkere kleuren in de kinderkamer te kiezen. Lichte kleuren laten de kamer wat meer ademen en ruimtelijker ogen. Je kunt ook voor simpel wit kiezen, opgeleukt met wanddecoraties.

Lichte of donkere kamer?

Een kinderkamer die baadt in het licht maakt de mogelijkheden wat groter. Als je durft, kun je zelfs eens spelen met wat donkere accenten of zelfs een donkere muur.

Als de kamer weinig tot geen licht binnen laat, dan is een logische stap om zelf wat meer licht te creëren in de kamer, door bijvoorbeeld extra verlichting toe te voegen. Kies voor lichte kinderkamer kleuren de op de muur, bijvoorbeeld pastelkleuren.

Plafon

Heb je een laag plafon? Aarzel dan niet om alleen de onderkant van de muur te schilderen (ongeveer 1,10 m, dit zal de kamer een stukje groter laten lijken!

Bron: Pinterest

Markeer de Reliëfs

Heb je een hoekje of uitstekend stuk in de kamer? Accentueer deze dan met de juiste kleuren voor kinderkamer! Dit kun je doen door het te behangen met een patroonbehang of deze in een donkerdere kleur te schilderen. Probeer imperfecties dus niet te verstoppen!
Peuterbed Vivien
Peuterbed Vivien

Inspiratie kleuren kinderkamer, we durven!

Ben je nog niet helemaal uit de kleur van je kinderkamer? Maar wil je wél iets origineels en heb je wat meer inspiratie voor de kleuren kinderkamer nodig? Wat dacht je van antraciet, nachtblauw of kaki? Donkere kleuren kunnen heel modieus en levendig zijn, echt een leuk idee voor de kinderkamer! Of misschien kun je leuke kleuren voor de kinderkamer laten mengen. Kaki of antraciet met een vleugje poeder roze bijvoorbeeld.

Houd in gedachte dat wanneer je een element op wil laten vallen, je hiervoor met contrast moet spelen. Heb je een mooi wit kinderbed? Plaats het op een donkere muur om het extra op te laten vallen.

Kleuren kinderkamer kiezen: Meisje of jongen?

Tegenwoordig zijn babykamers en kinderkamers niet meer zo gedifferentieerd. Roze voor meisjes en blauw voor jongens is dus totaal niet meer van deze tijd. Sommige kleuren zoals grijs, wit, geel of groen staan zowel mooi in de meisjeskamer als jongenskamer.
Heb je nog wat inspiratie voor de kinderkamer kleuren nodig? Kijk dan eens op onze Instagram @PetiteAmelie voor de mooiste kinderkamer ideeën, waaronder toffe kinderkamer accessoires!