Shopping Warranty

Baby wiegje kopen: voor 23.00 uur besteld = volgende dag in huis

Baby wiegje 'Coeur' was het eerste product ooit van Petite Amélie. De inspiratie voor dit model waar het allemaal mee is begonnen, kwam van een klassiek model gespot op een Franse brocante markt in Lyon. Heden ten dagen bieden we een selectie handgemaakte baby wiegjes uit Europees beukenhout met EN veiligheidscertificaat. Zo weet je dus zeker dat je een veilig wiegje in huis haalt voor je baby.

 • Wiegje Cherie 90x40

  Aanbieding

  Wiegje «Cherie» wit 90x40

  Reguliere prijs: 89,00

  59,95

 • WIEGMATRAS KOUDSCHUIM PREMIUM 90X40

  Aanbieding

  WIEGMATRAS KOUDSCHUIM PREMIUM 90X40

  Reguliere prijs: 59,95

  49,95

 • Steel grey wiegdeken 80x100

  Gebreide katoenen wiegdeken 80 x 100 cm | Steel grey

  24,95
 • Taupe wiegdeken Petite Amélie | 80 x 100 cm

  Effen katoenen wiegdeken 80x100 cm | Zand roze

  24,95
 • Baby mobile

  Baby mobile van natuurlijke materialen | 60 x 20 cm | Grijstinten

  24,95
 • Mobile voor meisje in zacht roze voor babykamer

  Mobile voor babykamer uit natuurlijke materialen | Zacht Roze

  24,95

Een baby wiegje van Petite Amélie zijn geproduceerd uit hout in Europa conform de Europese veiligheidsnorrmen die hier gelden. Zo weet je dus zeker dat je een veilig baby wiegje in huis haalt voor je baby. Maak je baby wiegje compleet met bijhorende accessoires zoals een ademend babymatras, een hoeslakentje en een ademende matrasbeschermer. Houd je van een wieg met een klassieke look? ..Ga dan eventueel voor een wiegsluier. Op de wiegen krijg je 1 jaar garantie en indien ze in voorraad zijn worden ze op werkdagen nog dezelfde dag verzonden. Wil je dat je kleintje zometeen liever naast je slaapt? ..Kijk dan ook eens naar onze co-sleepers en aanschuifbedjes.

Een baby wieg kopen is iets bijzonders

Een baby wieg is iets bijzonders. Het is een meubeltje waar je kleine spruit voor het eerst in slaapt en veel ouders hebben er om die reden een emotionele binding mee. Een baby wieg gebruik je doorgaans niet zo lang, maar veel mensen zetten hem na gebruik op zolder en bewaren hem voor de rest van hun leven. Misschien heb jij zelf ook al een baby wieg klaarstaan van je ouders of grootouders! Mocht dit zo zijn, let dan wel op de veiligheid.

Hier is een handig lijstje met punten met eisen voor het weigje van een baby. Hiermee weet je zeker dat je zometeen een veilig baby wiegje in de babykamer hebt staan.

Waarop moet ik letten wanneer het gaat om de veiligheid van baby wiegjes?

 1. De baby wieg moet absoluut stevig staan en mag niet kantelen zodra je er tegenaan stoot of wanneer er een broertje of zusje aan trekt.

 2. Let op dat je baby wiegje minimaal 30 centimeter diep, 45 cm breed en 80 cm lang is. De standaard van Petite Amélie wiegjes is 90x40cm. Dus net even wat extra ruimte.

 3. Het baby wiegje moet een goed ademende bodem hebben. Het liefst geen gesloten plank, maar een open lattenbodem. Dat ventileert het best.

 4. Er mogen beslist geen scherpe randen of punten aan de wieg baby zitten. ..Lijkt logisch. Dit punt is vooral van toepassing bij rotan of rieten baby wiegjes.

 5. Bij een schommelwieg moet het schommelmechanisme vastgezet kunnen worden.

 6. Wanneer de baby wieg wieltjes heeft moet het mogelijk zijn om deze op de rem te zetten.

 7. Zorg dat eventuele bekleding in de baby wieg stevig vastzit en van open geweven stof gemaakt is zodat je zeker weet dat het goed ventileert. Gebruik beslist geen kussenachtige bekleding omdat dit heel weinig lucht doorlaat.

 8. Een hemeltje geeft een klassieke look in de babykamer. Wanneer je voor een hemeltje wieg kiest, let dan wel op dat het niet in de baby wieg kan hangen.

 9. De afstand tussen de spijlen in het baby wiegje mag niet groter zijn dan 6,5 cm. De zijkanten en uiteinden van het wiegje moeten verder goed luchtdoorlatend zijn.

 10. Kies voor een stevig matras dat precies past in de wieg. Er mogen geen openingen zitten tussen de zijkanten en het wiegmatras. Het babymatras moet verder stevig zijn. Je mag het niet te makkelijk kunnen indrukken.

 11. Er mogen beslist geen losse koordjes in de wieg hangen. Let ook op losliggende dingen in de buurt van je kindje. 

 12. Gebruikt het wiegje niet te lang! Zodra je baby zichzelf gaat omdraaien of zichzelf misschien al kan optrekken of gaat zitten dan mag het wiegje absoluut niet meer gebruikt worden. Leg je kleine dan in een baby babybed van 120x60 of een doorgroei ledikant van 140x70 dat je later kunt ombouwen tot peuterbed.

Baby wiegjes opmaken: gebruik deze tips!

Als je een baby wiegje gaat gebruiken voor de eerste maanden van jouw kindje is het belangrijk dat je het wiegje goed opmaakt. Je houdt de volgende volgorde aan tijdens het opmaken van het wiegje:

 • Het matras
 • Molton onderlegger
 • Onderlakentje (hoes)
 • Zeiltje
 • Molton onderlegger of flanellen luier
 • Hydrofielluier
 • Lakentje
 • Twee dekentjes

Zoals je ziet zijn er vele lagen die komen kijken bij het opmaken van baby wiegjes. Zorg ook dat je deze goed opmaakt. Dit doe je als volgt:

 1. Plaats de eerste molton onderlegger over het gehele matras
 2. Trek het onderlakentje (hoes) glad over de onderlegger
 3. Plaats het zeiltje over de onderlaken ter hogte van de billen van de baby (zo zorg je dat het matras ter hoogte van het gezicht goed luchtdoorlatend blijft)
 4. Het zeiltje bedek je vervolgens weer met een molton onderlegger of een flanellen luier
 5. Ter hoogte van het hoofdje leg je een hydrofielluier. Dit heeft voornamelijk een praktisch nut in het geval dat de baby gespuugd heeft
 6. Vervolgens leg je het laken neer
 7. Plaats de twee dekentjes ongeveer 20cm onder de bovenkant van het laken zodat je het laken over de dekentjes kunt terugslaan. 
 8. Als er beddengoed uitsteekt moet je deze onder het matras doorvouwen

Het baby wiegje is nu opgemaakt. De volgende stap is om je kindje veilig in de baby wieg te leggen zodat hij of zij een goede nachtrust krijgt. 

Veilig slapen

Als je het wiegje hebt opgemaakt is het belangrijk dat je jouw kindje veilig kunt laten slapen en bewegen. Twee belangrijke punten zijn:

 • Zorg dat je kindje met zijn of haar voetjes dicht bij het voeteneinde ligt
 • Zorg dat het lakentje met wiegdeken (twee dekens) maximaal tot de schouders reikt

Op deze manier zorg je ervoor dat je kindje nooit met zijn of haar hoofdje onder het beddengoed komt. Dit voorkomt dat de adamhaling eventueel wordt belemmerd.

Het advies is ook om de eerste twee jaar vast te houden aan twee dekentjes en een laken en geen gebruik te maken van een dekbed of dekbedhoes. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je kindje het te warm krijgt of dat ze zich eenvoudig in of onder het beddengoed kunnen wurmen. Wil je naast je baby wiegje ook andere spullen zoals een babymatras of een co sleeper voor in de babykamer kopen? Bij Petite Amélie kan je zelf je bezorgdag en datum kiezen. Hierdoor weet je zeker wanneer je onze producten kan verwachten.

Baby wieg kopen: Bezoek ook eens onze concept store

Mocht je toch nog vragen hebben, kom dan gerust in de Petite Amélie concept store. We zijn je er graag van dienst met ideeen voor de inrichting van de babykamer en ook praktische tips voor een baby wiegje. een houten wiegje of een schommelwiegje. Alle onze medewerkers hebben zelf jonge kinderen en spreken dus uit ervaring.