CONCEPT STORE BEPERKT OPEN | OP AFSPRAAK
Shopping Warranty

Baby dekbedovertrek nodig? Vóór 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk hier uw nieuwe baby dekbedovertrek aanbod van Petite Amélie en lees meer over veilig slapen voor je kindje. Bestel nu een baby dekbed vóór 23:00 uur en ontvang het morgen al in huis. Het is ook mogelijk om zelf een aflevermoment te kiezen!
 • Hoeslaken Foret 40x90cm Taupe

  Premium hoeslaken (GOTS) «Forêt» voor wieg 40x90cm | Licht grijs

  9,95
 • Hoeslaken licht grijs - Jersey - Biologisch Katoen 90x40 | Petite Amélie

  Hoeslaken «Forêt» voor cosleeper GOTS | 55x90cm | Licht grijs

  9,95
 • Hoeslaken Foret 60x120cm Taupe

  Babybed hoeslaken «Forêt» 60x120cm GOTS | Licht grijs

  12,95

Lekker onder de wol?

Generaties lang zijn baby’s met katoenen lakens en wollen dekentjes in bed gestopt. Er was niets anders en waarschijnlijk lag het heel comfortabel. Als je nu een baby verwacht of al hebt, is er veel meer te kiezen op het gebied van dekens, baby dekbedden en hoeslakens. Uiteraard is veilig slapen de eerste gedachte van iedere ouder en vlak daarna komt het comfort en de warmte die je baby nodig heeft. Onze huizen zijn niet meer koud, vochtig en tochtig. Die factoren hebben er ook voor gezorgd dat we nu anders denken over hoe onze kinderen het beste kunnen slapen.

Als je de meeste adviezen over beddengoed baby erop naleest, zul je in het begin waarschijnlijk kiezen voor lakens met een dekentje. Bijna alle deskundigen zijn het erover eens dat dit de veiligste manier is om je baby in zijn bedje te leggen. Een baby heeft het onder een dekbed al snel te warm en het kan ook gebeuren dat je baby, als hij wat ouder wordt, al rollend verstrikt raakt in het dekbedhoesje. Bij Petite Amélie verkopen we geen baby dekbed of baby dekbedovertrek, maar ledikantdekens en wiegdekens voor babies. Tevens verkopen we peuterdekbedden en bijpassende kekke peuter dekbed overtrekken voor wanneer je kleintje te groot wordt voor het wiegje of het ledikant en zonder trappelzak kan slapen.

Veilig slapen

Veel lezen over hoe je je baby op de veiligste manier in bed kunt leggen, geeft je wat meer inzicht in de mogelijkheden. Wiegendood is een onderwerp dat veel ouders bang maakt. De adviezen over hoe baby’s moeten slapen zijn in de afgelopen jaren nogal eens aangepast. Zo zal je moeder heel andere adviezen hebben gekregen dan jij nu krijgt en leest. Als je er niet uitkomt, vraag dan gerust advies aan je verloskundige of op het consultatiebureau over het gebruik van een baby dekbedovertrek. Het is belangrijk dat je voor jezelf zeker weet dat je al het mogelijke doet om je baby veilig te laten slapen in zijn of haar kleine babykamer.

Als je kindje een jaar of twee is, kun je overwegen een baby dekbed met dekbedovertrek te gaan gebruiken. Een dekbedje is natuurlijk veel warmer dan lakens met dekens. Zeker in de winter is een baby dekbed veel comfortabeler en warmer. En er zijn heel veel leuke baby dekbedhoezen te koop die de slaappret voor kinderen ook aanzienlijk vergroot. Je kind vindt het vast geweldig om onder een dekbed te slapen waar een mooie print op staat van vrolijke dieren of een tekenfilmfiguur. Misschien word je zelfs opnieuw geïnspireerd door het baby dekbedovertrek en besluit je meer van dit dessin in de babykamer te laten zien. De gordijnen bijvoorbeeld, kussens of een bijpassend behangetje?

Baby dekbed kopen: Kort opmaken

Als je een baby dekbed gaat kopen, of het nu voor een babykamer jongen of babykamer meisje gaat, let er vooral op dat het groot genoeg is en past bij de afmetingen van het kinderbedje. Dat geldt ook voor de hoes. Die moet aan de onderkant, maar ook aan de zijkanten, onder het matras gestopt worden. Koop een hoes die dicht kan, bijvoorbeeld met een ritsje. En verder doe je het net als met de lakens en een dekentje: kort opmaken zodat de voetjes van je kind het voeteneinde van het bed raken.

Bezoek de concept store in Bussum!

Als je twijfelt over welk ledikantje of baby dekbed je moet aanschaffen voor jouw kleine druif, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen of een berichtje sturen via facebook. Maar het is ook mogelijk om het baby beddengoed in echt te zien en om eens langs te komen in onze concept store in Bussum. Onze medewerkers bieden je graag een lekkere kop koffie aan en helpen je met het maken van de beste keuze!