Welkom bij Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

WINKELMAND : 0item(s) € 0,00 Afrekenen

Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

Klantenservice: 08 500 20510 - ma t/m vr van 10:00 - 17:00
Bezoek ook onze concept store - Kerkstraat 6 Bussum

Petite Amélie Eco Wiegmatras | Kies het juiste Matras voor in de Wieg

De keuze van het bedje met bijbehorend wiegmatras is belangrijk. Hierbij wordt over het algemeen meer tijd en ook geld besteed voor de aankoop van het wiegje of ledikantje. Het matrasje is vaak een sluitpost. Dit is niet terecht. Het matrasje is minstens zo belangrijk als het wiegje of bedje. Een baby brengt net als u veel tijd door op het matras. En daarbij  ...uw baby slaapt sneller en beter op een goed wiegmatras!
 

Babymatras Eco by Petite Amélie

 

 

 

Waar moet u op letten bij het kiezen van een wiegmatras?

 

Wasbaarheid

Een wiegmatras wordt doorgaans vuil en daarom is het aan te bevelen om te kiezen voor een model met een afritsbare tijk of hoes. En dan het liefst een elastisch model dat uitwasbaar is op 30°C. Zo houdt u het bedje van uw baby schoon en hygiënisch. Bijkomend voordeel is dat de hoes van het wiegmatras eventueel compleet vervangen worden waardoor het mogelijk is deze opnieuw te gebruiken voor een tweede kindje.

Allergie

Heeft u binnen uw familie veel te maken met allergieën? ..kies dan voor de zekerheid voor een hypoallergeen wiegmatras voor in de wieg. Een hypo allergeen wiegmatras is een matras dat bestaat uit uitsluitend anti-allergische materialen.

Luchtdoorlatend

Zorg dat de toplaag van het matras luchtdoorlatend is. Ten eerste is dit beter voor de huid en afvoer van vocht. Ten tweede speelt ook de veiligheid een rol. Zelfs als de baby met de mond ongelukkig op het matras komt te liggen blijft de luchttoevoer gegarandeerd. Bijvoorbeeld een natuurlijke boekweit toplaag is extreem open en heeft een zelfde werking als bijvoorbeeld een Aerosleep matras.

De afmetingen  van het wiegmatras

Let op dat de dikte van het wiegmatras past bij de afmetingen van de wieg zodat uw baby niet te hoog komt te liggen ten opzichte van de rand. Voldoende dikt betekent ook voldoende comfort. Als vuistregel wordt een matrasdikte van minimaal 9 centimeter aangehouden.

Welk materiaal kiezen voor het wiegmatras? De voor en nadelen op een rij:

 

Polyether

Polyether is een veelgekozen materiaal, omdat het makkelijk in de juiste vorm te produceren is en mede daarom een goedkoop alternatief. Een bijkomend  voordeel is dat een polyether baby matras makkelijk te reinigen is.
Als belangrijk nadeel kan worden aangemerkt dat polyether een slechte ondersteuning biedt. Daarbij ventileert het slecht. Om deze redenen wordt polyether over het algemeen afgeraden als materiaal voor een wiegmatras.

Binnenvering

Dit type wiegmatras is eveneens goedkoop en waarborgt daarbij een uitstekende ventilatie. De hygiëne is daarentegen niet optimaal. Het matrasje is immers niet te wassen.  Omdat de ondersteuning voor de baby verder matig is wordt dit type matras over het algemeen niet aangeraden.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras heeft dezelfde eigenschappen als het binnenveringmatras. Voor volwassenen is het een prima alternatief. Voor kleine kindjes liggen de veren eigenlijk net te ver uit elkaar waardoor de ondersteuning slecht is. Op de veren kunnen drukpunten ontstaan die het comfort verminderen. Dit type matras wordt daarom niet aangeraden als wiegmatras.

Koudschuim en Latex

Koudschuim en latex zijn hoogwaardiger materialen die een uitstekende ondersteuning bieden voor het lichaampje van de pasgeboren baby.  Dit komt mede door de grote veerkracht van dit typematerialen.  Zowel koudschuim als latex zijn uitwasbaar en de hygiënische eigenschappen zijn daarom zonder meer goed te noemen.

Als nadelig punt zou eventueel kunnen worden aangemerkt dat het materiaal warmer aanvoelt dan matrassen uit ander materiaal. Dit is correct. En om deze reden heeft het Petite Amélie Eco matras een toplaag van ventilerend boekweit over de koudschuimlaag dat ten alle tijden koel aanvoelt. Op deze manier wordt geprofiteerd van de uitstekende ergonomische eigenschappen van koudschuim, terwijl de nadelige eigenschappen te niet worden gedaan door een speciale toplaag van boekweit, een ecologisch materiaal.

 

Koudschuim en latex baby matrasjes worden over het algemeen  sterk aangeraden voor in de wieg.

Er wordt vaak gedacht dat koudschuim / latex wiegmatrassen erg duur zijn. Petite Amélie bewijst dat ook een kwalitatief, hoogwaardig eco matras van koudschuim voor een scherpe prijs kan worden aangeboden.

Het wiegmatras “ écologique Sarassin” van Petite  Amélie is een hoogwaardig product uit koudschuim met vier extra lagen uit ecomaterialen. In totaal bestaat het wiegmatras uit niet minder dan vijf lagen:

 

1) De tijk, een luxe uitwasbare, hoes die op 30°C makkelijk uitwasbaar is
2) Luchtdoorlatende, ergonomische 'Aero'  toplaag uit boekweit
3) Tussenlaag van vilt  voor bescherming
4) Een dikke koudschuimlaag zorgt voor veerkracht en ventilatie in het baby matras
5) Vormvastheid wordt gegarandeerd door de dikke kokoslaag onderop in het matrasje

 

Het Petite Amélie Eco matrasje is verkrijgbaar in de maten 90x40cm  (de extra lengtemaat  van de Petite Amélie wiegjes) en 80x40cm. Het gebruikelijk 80 x 40 cm stretch hoeslakentje past probleemloos om het 90 x 40 cm matras heen.

Bekijk hier de wiegmatrassen collectie van Petite Amélie. Veel plezier en succes met het uitkiezen van uw wiegje met wiegmatras.