Geeft Petite Amélie garantie op haar producten?


Op aankopen bij Petite Amélie is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten (zie ook artikel 10 in onze algemene voorwaarden).

De garantie geldt voor alle aankopen die zijn gedaan via petiteamelie.nl, petiteamelie.be of via één van onze concept stores. De garantie dekt eventuele gebreken die onstaan binnen de garantieperiode als gevolg van eventuele productie- of ontwerpfouten. Gebreken ontstaan als gevolg van intenstief of niet regulier huishoudelijk gebruik vallen buiten de garantie.

De garantietermijnen die we aanhouden zijn als volgt:

  • Kindermeubels en matrassen: 1 jaar
  • Textiel: 6 maanden
  • Houten speelgoed: 6 maanden

De garantietermijn gaat in op het moment dat een product ontvangen is. De track & trace informatie is hierbij het uitgangspunt. Mocht er geen track & trace data beschikbaar zijn, dan wordt de aankoopdatum als uitgangspunt. Stel dat een product een langere levertijd heeft, dan gaat de levertermijn dus niet ten koste van de garantieperiode.

Deze garantie is uitsluitend van toepassing op bestellingen met een factuur- en verzendadres in Nederland en België. Eventuele vervangingsonderdelen als gevolg van een garantieclaim worden kosteloos doch uitsluitend naar adressen binnen deze landen verzonden. Beschadigde onderdelen hoeven niet te worden geretourneerd.

De extra verkopersgarantie die Petite Amélie biedt is een aanvulling op de wettelijke garantie en doet hieraan uiteraard geen afbreuk.

DE GARANTIEPROCEDURE

Bij eventuele gebreken die vallen onder garantie zoals hierboven beschreven kun je hiervan melding maken via ons contactformulier of via ons emailadres hallo at petiteamelie.nl. Vermeld in je garantieclaim ajb je naam en het ordernummer. Zet daarbij een duidelijke omschrijving van het probleem en voeg indien mogelijk één of meer foto's toe. Je melding wordt vervolgens behandeld en beantwoord normaal gesproken binnen een termijn van één werkdag, en nooit langer dan maximaal 3 werkdagen.

Download hier de aanvullende garantievoorwaarden

Terug naar faq overzicht

over petite amélie


tijdloos & eenvoud

kijk naar de kinderkamers van dit jonge merk en je ziet het meteen. hier is over nagedacht! het ontwerp is tijdloos, groeit met je kind mee en prikkelt de fantasie.

uniek & origineel

petite amelie ontwerpt en ontwikkelt haar eigen collectie de neutrale vormen en kleuren geven je de ruimte om een eigen, unieke ruimte voor je kind te creëren.

hoogwaardige kwaliteit

onze collectie wordt met veel zorg vervaardigd uit hoogwaardige materiaal en gaat uiteraard ook lang mee