Het babykamertje is helemaal klaar, de babykleertjes gewassen en gestreken en nu is het wachten tot jullie kleine spruit zich aankondigt. Je kunt niet wachten! En je leest je suf over bevallen, borstvoeding en …. co-sleeping. Hoe meer je hierover leest en hoort, hoe meer je twijfelt over de aanschaf van een co-sleeper. Toch nog zo’n aanschuifbedje aanschaffen?

De ideeën over hoe je een baby het beste te slapen kunt leggen zijn in de laatste decennia nogal eens veranderd. Onze moeders kregen een ander advies dan wij. Maar tijden veranderen; onze huizen zijn nu anders, onze dagelijkse bezigheden verschillen en onze ideeën over hoe je kinderen moet opvoeden hebben ook niet veel meer te maken met de inzichten van 40 jaar geleden. Maar net als vroeger, willen alle moeders het beste voor hun baby. En je wilt het meest comfortabele voor jezelf. Want of je nu gaat voor een geheel aparte babykamer of voor een baykamer met ledikant en extra co-sleeper, het gaat er om dat jij en je baby zich er goed bij voelen en lekker kunnen slapen.

Aanschuifbedje praktisch bij borstvoeding

De moeders die je voorgingen vinden de grote voordelen van een co-sleeper dat je een betere nachtrust hebt, dat het veiliger is dan je kindje bij je in bed nemen en dat het veel praktischer is als je borstvoeding geeft. Maar al deze voordelen zijn heel persoonlijk en hangen ook erg af van hoe je kindje is. Sommige baby’s slapen beter in een eigen kamertje en ook voor jezelf hoeft een aanschuifbedje niet per se de beste oplossing te zijn. Als je licht slaapt bijvoorbeeld, en je al van het kleinste zuchtje wakker wordt, is het voor jezelf rustiger de baby niet vlak naast je te hebben liggen.

Vaste of vrijstaande co-sleeper?

Een co-sleeper is een bedje dat je tegen je bed aan zet en aan één kant open is waardoor je je baby zó bij je kunt nemen. Het 4-in-1 model van Petite Amélie is een voorbeeld van een model dat permanent open is aan één kant en is met een speciale haak is bevestigd aan de ombouw van het ouderlijk bed. Het matras van 55cm breed 'steekt aan één kant uit' zodat er geen ruimte ontstaat tussen jouw bed en de co-sleeper.

Er zijn ook ‘vrijstaande’ aanschuifbedjes die aan vier zijden spijlen hebben en dus ook los van je bed kunnen staan. Bij dit type co-sleeper is er een hekje dat je met één hand gemakkelijk open en dicht schuift. Dit ontwerp is zeer geschikt voor ouders die een boxspringbed hebben zonder ombouw. Deze vrijstaande co-sleeper heeft ook iets meer hoogte. Kijk maar eens naar onze modellen aanschuifbedjes Lilly (wit) of Alain (grijs). Het is natuurlijk ook heerlijk zo’n klein mensje naast je te hebben, al is het maar voor een paar maanden. Volop genieten van je baby zo vlak bij je!

 

Petite Amélie Blog | Wel of geen co-sleeper aanschaffen?