Inspiratie kinderkamer van Petite Amélie in Scandinavische stijl!

Inspiratie kinderkamer van Petite Amélie in Scandinavische stijl!

Met het strakke design, neutrale kleuren en hout is de Scandinavische stijl de laatste tijd weer echt een trend geworden. Ook deze stijl is te vinden in de collecties van Petite Amélie.

Ideale decoratie voor de kinderslaapkamer

Voordat je meubels en kinderkamer accessoires koopt is het belangrijk om na te denken over de decoratie van de kamer. Om je te helpen bij het inrichten van een kamer in de Scandinavische stijl, hebben we drie vragen bedacht:
1. Welke kamerstijl wil je?
2. Welke kleuren en materialen zullen in de kamer aanwezig zijn?
3. Welke meubels wil je in de kamer?
Zodra je deze vragen hebt beantwoord, kun je de kamer vorm gaan geven. Zoals de plaats van de verschillende meubels en de kleur verf of behang die je graag wil. Als toevoeging kun je nog kiezen voor een lampje, kinderdeken of houten speelgoed ter decoratie.
Tip: kom je er niet helemaal uit? Kom eens langs in onze conceptstore in Bussum of verzamel ideeën op onze Instagram of Pinterest!

Kinderkamer: natuurlijke materialen

De nieuwe (baby)kamertrend is je vast niet onopgemerkt gebleven. Sommige materialen zoals hout, katoen en linnen in combinatie met zachte kleuren hebben de voorkeur gekregen bij het inrichten van een kamer. Dit zorgt voor een zacht, klassiek, natuurlijk en Scandinavisch ontwerp.

Een Scandinavische ruimte voor kinderen

Droom je van een Scandinavische inrichting van de kinderslaapkamer? Dan heb je geluk, want Petite Amélie heeft verschillende soorten Scandinavië geïnspireerde kindermeubels, zoals een Scandinavisch dressoir, een Scandinavisch krukje en zelfs een Scandinavisch kinderbed. Ontdek ze hieronder:
Scandinavische kinderkamer inspiratie

1. witte plank "TIPI" PETITE AMELIE - 2. Houten Lamp "OWL" en "EGEL" PETITE AMELIE - 3. houten poppenhuis en de bijbehorende accessoires 19 "La Maison d'Amélie" PETITE AMELIE - 4 . Nordic houten kruk PETITE AMELIE - 5. witte commode"Bocca" PETITE AMELIE - 6. wit peuterbed kinderen van 2 jaar "Colombe" PETITE AMELIE - 7. "VOS" PETITE AMELIE - 8. Setje witte konijnenstoeltjes PETITE AMELIE - 9. Deken met pompons zandroze 100x150cm PETITE AMÉLIE- 10.Opberg wandrek van natuurlijk hout PETITE AMELIE

Slaapkamer trend voor jongens én meisjes

Het mooie en vooral praktische aan deze trend is, is dat het uniseks is. Zowel jongens als meisjes kunnen genieten van de Scandinavische stijl! Op die manier creëer je dus een kinderkamer Scandinavisch die tijdloos is.

Houten meubilair en speelgoed

Hout is een elegant, solide en mooi materiaal. Daarom is hout ook zo populair bij Petite Amélie! Op het gebied van meubels staat hout garant voor stevigheid en duurzaamheid. Als decoratie creëert het een warme en gezellige sfeer. Bijvoorbeeld onze Scandinavische kruk, Tipiplankje, onze dier-vormige lampjes of onze nieuwe houten speelgoed collectie.

Ontdek ook onze concept store

Om meer inspiratie op te doen voor kinderkamers, nodigen we je uit om eens te komen kijken in onze concept store in Bussum. We hebben een aantal kinderkamers voor je gemaakt om je te helpen met de zoektocht naar de perfecte kinder- of babykamer!