Slapen is (zeker in het begin) erg belangrijk voor je kindje. Een goede nachtrust betekent een goede groei en ontwikkeling. Waarschijnlijk wist je dit allang en ben je op zoek gegaan naar een goed kindermatras. Wij helpen je graag een handje!

Er zijn verschillende soorten matrassen; latex, koud schuim en traag schuim onder andere. Deze termen geven het type matrasbekleding aan, oftewel de voering waaruit je matras bestaat. Maar wat is nu het beste kindermatras? Wij helpen je graag kiezen aan de hand van onze matrassen zodat je een goed matras voor kind koopt: 

Beste matras voor kind: Een koud schuim matras?

Koud schuim wordt veel gebruikt als vulling voor matrassen. Het heeft een open cel structuur waardoor het goed ademt. Erg goed matras voor kinderen of baby's die veel transpireren. 

Let bij de aanschaf van een koud schuim kindermatras altijd op de HR-waarde. HR staat voor High Resilience en geeft aan hoe goed een matras zich naar de vorm van het lichaam aanpast en hoe hoog de tegendruk is. Voor volwassenen ligt de optimale HR-waarde hoger dan 45 (bij een gewicht tussen 70-115 kg). Voor kinderen ligt dit idealiter iets lager; tussen de 25 en 30. Deze waarde biedt genoeg veerkracht en comfort voor het kleine kinderlichaam.

Kies voor een hoogwaardig koud schuim matras gemaakt van polyurethaanschuim voor maximaal comfort.

Beste matras voor kind: Een latex matras?

Latex matrassen zijn wat zachter dan koud schuim en vaak antiallergisch. Ideal voor kinderen die graag op de zij liggen, zodat de heupen en schouders in het matras weg kunnen zakken. Hierdoor is het zeker een goed matras voor kinderen

Onze latex matrassen worden voorzien van zilver/Nano technologie. De tijk van zo’n matras bestaat dan uit hele kleine zilvervezels die zijn toegevoegd aan de stof. Bacteriën en schimmels krijgen zo geen kans meer om zich te vermenigvuldigen. Heel hygiënisch dus en handig voor kindjes die allergisch zijn voor bijvoorbeeld huisstofmijt.

Het matras is flexibel en zorgt voor een optimale slaapkwaliteit. Daarnaast is het iets duurzamer dan een koud schuim matras. Een goed matras voor kind dus!


Meegroeibed Laurent met koud schuim matras

Afbeelding: meegroeibed Laurent inclusief koudschuim matras 

Onderhoud

Voor het optimaal behoud van een goed kindermatras is het aan te raden om een matrasbeschermer aan te schaffen. Helemaal als je voor een latex matras kiest, doe je er goed aan om een ademende matrasbeschermer te gebruiken. Latex ademt namelijk net iets minder dan koud schuim.

Matrasbeschermers absorberen vocht dat je kindje produceert tijdens het slapen en zijn makkelijk te wassen. Hierdoor verleng je de levensduur van het matras en creëer je een schone slaapplek voor je kindje.

Kies daarnaast ook altijd voor een goed kindermatras met afneembare hoes (of tijk), die je kunt wassen als dit nodig is.

Beste matras voor kinderen: Veiligheid

Wat de keuze van wieg of kinderbedje ook mag zijn, het is belangrijk dat het matras dat je kiest perfect in het bed/wiegje past (i.v.m. veiligheidsvoorschriften), dat de matras in goede staat is én goed ademt. 

Ben je er nog niet helemaal over uit wat het beste matras voor kind is? Of weet je niet goed welk kindermatras past bij de leeftijd van jouw kind? Wij krijgen vaak de vraag 'Wat is het beste matras voor een kind van 2 jaar? of 'welk matras is goed voor een kind van 5 jaar?'. Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice of stuur een bericht je op Facebook, je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de kinderkamer!