Tips voor het inrichten van een speelkamer

Tips voor het inrichten van een speelkamer

Ruimte voor een echte speelkamer? Zeker doen! Je interieur, gasten en je kinderen zullen je dankbaar zijn. Deze tips voor het inrichten van de speelkamer, kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor het inrichten van een speelhoek.

Doe iets geks met de muur

Laat je kinderen op de muur tekenen, of nog beter gebruik krijtbordverf. Hoe heerlijk is ze de muur kunnen bekliederen met hun mooiste creaties? En het vervolgens weer zelf schoon kunnen maken. Of wat dacht je van een ‘boekenkast muur’ als je kind al wat ouder is en van lezen houdt?

De vloer

Het blijven natuurlijk kinderen, en kinderen knoeien. Gegarandeerd dat ze je mooie nieuwe tapijt op de speelzolder, peuterkamer of kinderkamer niet zo mooi houden. Kies daarom voor een vloer die je makkelijk schoon krijgt terwijl zij slapen.
Voor wat extra aankleding kun je natuurlijk altijd een makkelijk uitwasbaar vloerkleed neerleggen of de kamer aankleden met wat extra kussens.

Creëer een leuk zit hoekje

Is je kind dol op tekenen en knutselen? Geef je kids ruimte en maak een speciaal een tafeltje vrij waar ze lekker aan kunnen spelen. Heb je onze konijnensets (tafel inclusief stoelen) al gezien? Die staan vast erg leuk in de speelkamer! Verkrijgbaar in nautrel hout en wit.
Toe aan iets meer comfort? Ga dan voor grote kussens of zitzaken of kinderfauteuil, waar ze de middag wel in door komen.
Konijnenset wood

Bouw een hut

Echt even een plekje voor zichzelf vinden ze toch wel in een hut. Het liefst een die ze zelf maken natuurlijk. Ons huisjesbed is eigenlijk een bed, maar je kunt ‘m ook prima neerzetten in de speelkamer en gebruiken als hut. Wat doeken erover heen of wat lichtjes erin. Klaar is Kees!
Ook leuk: een tipi tent!

Kies voor degelijk speelgoed


Kinderen zijn over het algemeen niet zo voorzichtig met nieuwe spullen als dat wij zijn. Zorg daarom voor speelgoed dat tegen een stootje kan. Ons houten speelgoed bijvoorbeeld!
houten speelgoed keuken mini

Vergeet opbergruimte niet

Het is waarschijnlijk toch wel een troep in de speelkamer, denk je. Dat is misschien wel waar, maar toch is het fijn om wat opbergplek te hebben. Ze spelen namelijk niet met alles tegelijk en zo houd je zelf het overzicht.
Ons speelgoed in real life testen kan natuurlijk altijd in onze conceptstore in Bussum. We zien je graag langskomen.
Veel plezier met het inrichten van de speelkamer!