Welkom bij Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

WINKELMAND : 0item(s) € 0,00 Afrekenen

Petite Amélie | Accessoires en Meubels voor de Kinder- en Babykamer

Klantenservice: 08 500 20510 - ma t/m vr van 10:00 - 17:00
Bezoek ook onze concept store in Bussum

Baby wieg | Petite Amélie wiegjes vervaardigd in eigen atelier

Op zoek naar een authentieke en veilige baby wieg? Petite Amélie biedt een collectie wiegjes en accessoires vervaardigd  in eigen atelier uit Europees beukenhout. Alle wiegen zijn geïnspireerd op brocante stijl en voorzien van een Europees EN:1130:2001 veiligheidscertificaat. Alle wiegjes worden binnen 3-5 werkdagen geleverd uit eigen voorraad. Bekijk nu de baby wieg collectie van Petite Amélie.

 

Petite Amélie

Het merk Petite Amélie is geboren in Lyon en volledig geïnspireerd door de Franse brocante stijl. Sinds 2013 zijn de producten van Petite Amélie ook in Nederland verkrijgbaar. Onze baby wiegjes staan voor originaliteit, kwaliteit en veiligheid.

 

Een Petite Amélie baby wieg; waarom uniek?

  • Iedere baby wieg is met zorg gefabriceerd naar eigen uniek ontwerp
  • Wij gebruiken Europees beukenhout in plaats van MDF
  • 4-5 werkdagen levertijd uit eigen voorraad
  • Getest en goedgekeurd voor het Europese baby wieg EN-1130:2001 veiligheidcertificaat 
  • Afmeting 90x40 cm: dat wil zeggen: 10cm meer lengte dan gebruikelijk
  • Een reeks prachtige accessoires zoals wieg hemeltjes , Eco baby matrasjes en beddengoed voor de wieg


Baby schommelwieg

De schommelwiegjes "Coeur" en "Écolo" zijn populaire modellen  uit de serie. Iedere baby wieg is voorzien van een schommelblokkade om de veiligheid van uw baby te garanderen. De schoonheid van deze schommelwiegjes zit hem in de details. Iedere baby wieg is op ambachtelijke wijze geproduceerd uit beukenhout dat groeit in Europa in plaatst van het meestal gebruike MDF. 
 

Meer over de baby wieg

 

Soorten wiegjes

Baby's worden vandaag de dag direct na de bevalling veelal in een wieg gelegd als dan niet in combinatie met een kinderbedje. Er zijn verschillende soorten baby wiegjes te onderscheiden: de gewone baby wieg (het bekende model op vier recht poten of soms ook wel een 'kruis'), de wieg schommelwieg of de hangwieg die met lijnen aan een plafond dient te worden bevestigd.

Veiligheid

Vroeger werden pasgeboren baby's in een baby wiegje gelegd zonder dat hierbij aandacht werd besteed aan veiligheid. Tegenwoordig speelt veiligheid terecht een hoofdrol.  Zo heeft een baby wieg bij voorkeur niet te wijde openingen tussen de spijlen aan de zijkant en het hoofdeinde. Tevens moet een wiegje strak bekleed zijn met een stof die volledig luchtdoorlatend is en ten alle tijden beknelling voorkomt.  De constructie en het onderstel van een wieg moeten solide zijn en mogen in geen geval om kunnen vallen zodra een zusje of broetjr zicht aan de wieg optrekt. Lees meer over de veiligheid in het artikel met alle details over het EN:1130:2001 veiligheidscertificaat.

 

baby wieg "Coeur"

door: Petite Amélie